Bucuresti | 102,8FM DAVID GUETTA - WHEN WE WERE YOUNG 2

Garderoba cântăreţei Amy Winehouse, cu o valoare între 1 şi 2 milioane de dolari, scoasă la licitaţie: E dificil pentru părinții ei

Amy Winehouse
Amy Winehouse, 200t / Foto: Profimedia

Garderoba lui Amy Winehouse, cu o valoare estimată între 1 şi 2 milioane de dolari, va fi scoasă la licitaţie, în California, în noiembrie, potrivit Agerpres.

„Este foarte dificil să trebuiască să organizezi licitaţii cu părinţii unui copil decedat”

Casa Julien's Auctions expune începând de luni, la New York, înaintea licitaţiei din Beverly Hills, de pe 6 şi 7 noiembrie, peste 800 de rochii, bustiere, pantaloni, pantofi, pantaloni scurţi, lenjerie, ochelari, instrumente muzicale, cărţi şi discuri, cu o valoare totală estimată între 1-2 două milioane de dolari.

„Este foarte dificil să trebuiască să organizezi licitaţii cu părinţii unui copil decedat”, a recunoscut Martin Nolan, directorul Julien's Auctions, în timpul unei prezentări pentru AFP a colecţiei de obiecte personale a cântăreţei britanice, care a încetat din viaţă pe 23 iulie 2011, la vârsta de 27 de ani, în urma consumului unei cantităţi excesive de alcool, informează Agerpres.

„Subiectul este foarte sensibil şi a durat mult până când au fost de acord să doneze (obiectele), realizând, desigur, că fanii, muzeele, colecţionarii din întreaga lume vor dori să deţină aceste articole”, a explicat Nolan.

Amy Winehouse

Amy Winehouse, 2007 / Foto: Profimedia

Potrivit lui Nolan, părinţii lui Amy Winehouse, Mitch şi Janis, îşi doresc ca prin această licitaţie să conserve „moştenirea şi memoria” fiicei lor şi să strângă fonduri pentru fundaţia lor, în beneficiul adulţilor tineri care suferă de dependenţa de droguri şi de alcool.

Artista din Marea Britanie, câştigătoare a numeroase premii pentru albumul său „Back to Black'” din 2006, a abordat întotdeauna experienţele personale cu dependenţa de alcool şi droguri, în melodiile sale jazz şi soul.

Ultimul ei concert, din iunie 2011, de la Belgrad, a încins spiritele când, aflată sub influenţa alcoolului, a fost huiduită de public, dintre care o parte a părăsit sala. Turneul a fost anulat, iar Amy Winehouse a murit o lună mai târziu.

În seara concertului, ea a purtat o rochie mini, verde cu negru, cu motive florale şi bambus, proiectată de stilista sa preferată, Naomi Parry. Ţinuta are o valoare estimată între 15.000 şi 20.000 de dolari.

„Toate aceste rochii o reprezintă pe Amy, o muziciană fantastică, dar şi o pictogramă a modei”, a precizat Nolan.

La fel ca muzicienii Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison şi Kurt Cobain, Amy Winehouse a fost adăugată îndoliatului „Club 27” al artiştilor care au încetat din viaţă la vârsta de 27 de ani.

Pe profm.ro:

Lady Gaga revine la show-urile din Las Vegas. Va câștiga 1 milion de dolari/noapte și va avea o garderobă de peste 9 milioane de dolari

Top citite
01 Amy Winehouse / Profimedia Images
Dezvăluiri despre Amy Winehouse, la 13 ani de la moartea ei: „Familia ei a pregătit nouă intervenții ca să o salveze!”
02 Amy Winehouse
Ce a vorbit Amy Winehouse cu un prieten, înainte de moartea tragică: „Nu credea că va prinde 28 de ani!”
03 Bryan Adams exhibition 'Exposed',výstava
Bryan Adams „a încercat să o ajute” pe Amy Winehouse să scape de dependența de droguri și alcool. Dezvăluirile artistului
04 'Good Morning Britain' TV show, London, UK - 14 Sep 2023
Fostul soț al lui Amy Winehouse, în ziua în care artista ar fi împlinit 40 de ani: Aș face totul diferit. E devastator că nu este aici
05 amy winehouse
Fostul cumnat al lui Amy Winehouse a murit la 27 de ani, la fel ca solista. Tânărul s-a stins din cauza unei supradoze
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
Amy Winehouse
Un film despre viaţa şi muzica lui Amy Winehouse, pregătit de Sam Taylor-Johnson, cineasta care a regizat „Fifty Shades of Grey”

Un lungmetraj despre regretata cântăreaţă britanică Amy Winehouse este în lucru, în regia lui Sam Taylor-Johnson ("Fifty Shades of Grey"), a anunţat compania de producţie şi distribuţie Studiocanal, informează marţi Reuters.

File photo dated 24/05/07 of Amy Winehouse after winning the Best Contemporary song award for her song 'Rehab' at the Ivor Novello Awards, at the Grosvenor House Hotel in cental London. Fans will mark 1 years since her death on Friday. Issue date: Friday
Sute de obiecte care au aparținut celebrei Amy Winehouse, vândute la licitație pentru aproape 4 milioane de dolari

Rochia pe care cântăreaţa Amy Winehouse a purtat-o la ultimul său concert a fost vândută cu 243.200 de dolari, de 16 ori mai mult decât valoarea estimată, la o licitaţie organizată în California, informează AFP şi DPA luni.

Amy Winehouse, Britain
Mama lui Amy Winehouse, la 10 ani de la moartea artistei: "Privind în urmă, îmi dau seama cât de puţin am înţeles"

Într-un documentar ce marchează 10 ani de la moartea celebrei Amy Winehouse, familia şi prietenii artistei oferă detalii despre viaţa regretatei cântăreţe britanice, inclusiv relatări despre ascensiunea sa spre faima mondială şi lupta cu dependenţa, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

dracea
Drăcea, cel mai iubit din competitia BUZZ HOUSE! A fost ONAIR la PROFM in fiecare dimineata!

Parcursul lui Drăcea în competiția BUZZ House a fost unul epic! Chiar dacă n-a ajuns în finală, Drăcea a fost unul dintre cei mai susținuți concurenți ai acestei ediții!

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

Partenerii noștri
PE ROZ Porecla pe care i-a dat-o prințul Philip lui Meghan Markle. Bunicul lui Harry știa totul: „Se pricepea să citească oamenii”
Porecla pe care i-a dat-o prințul Philip lui Meghan Markle. Bunicul lui Harry știa totul: „Se pricepea să citească oamenii”

Porecla pe care i-a dat-o prințul Philip lui Meghan Markle. Bunicul lui Harry știa totul: „Se pricepea să citească oamenii”

FILM NOW Dominic West, la peste 3 ani de când s-a sărutat în public cu Lily James, deși era căsătorit:
Dominic West, la peste 3 ani de când s-a sărutat în public cu Lily James, deși era căsătorit: "A fost extrem de stresant pentru soția și copiii mei"

Dominic West, la peste 3 ani de când s-a sărutat în public cu Lily James, deși era căsătorit: "A fost extrem de stresant pentru soția și copiii mei"

DIGI WORLD El e pensionarul care susține că are vârsta biologică a unui bărbat de 38 de ani. Ce face zilnic pentru
El e pensionarul care susține că are vârsta biologică a unui bărbat de 38 de ani. Ce face zilnic pentru "a întineri" și care e scopul lui suprem

El e pensionarul care susține că are vârsta biologică a unui bărbat de 38 de ani. Ce face zilnic pentru "a întineri" și care e scopul lui suprem

DIGI ANIMAL WORLD Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

DIGI LIFE Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
DIGI24 Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte de a cumpăra de pe aceste platforme  Citește mai
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte de a cumpăra de pe aceste platforme Citește mai
DIGI SPORT Cum l-a numit Anamaria Prodan pe Ronald Gavril: impresara nu s-a ferit să spună cum îl strigă pe boxer
Cum l-a numit Anamaria Prodan pe Ronald Gavril: impresara nu s-a ferit să spună cum îl strigă pe boxer
DIGI FM Motivul adevărat pentru care Cătălin Cîrstoiu a fost retras de PSD-PNL din cursa electorală
Motivul adevărat pentru care Cătălin Cîrstoiu a fost retras de PSD-PNL din cursa electorală