Bucuresti | 102,8FM TRAVIE MCCOY - BILLIONAIRE

Edy Chereji, unul dintre creatorii Untold și Neversea, ne-a dezvăluit cele mai tari picanterii de festival

edy

Cum e la 5 ani de Untold?

"Să faci evenimente înseamnă 70 % organizare și 30% neprevăzut"

"Una dintre părțile frumoase ale festivalului este că am reușit să formăm o echipă care crede foarte mult în ceea ce înseamnă Untold și Neversea, și toți oamenii aceștia sunt foarte, foarte dornici să aducă din pasiunea lor pentru muzică, din experiența lor pe care o au. Mulți dintre cei care sunt acum în echipă și-au lăsat joburile din corporații, din companii mari și au venit acum alături de noi, iar Untold și Neversea reprezintă astăzi suma atributelor pe care fiecare om din echipă le-a adus alături de noi", a declarat Edy Chereji.

"Se lucrează tot anul, de la o ediție la cealaltă [....] Din septembrie, ne pregătim pentru anul următor, sunt două festivaluri, iar volumul de lucru este destul de mare", a completat el.

Neversea a ajuns la a treia ediție

Neversea are loc între 4-7 iulie. "Avem o ofertă specială, un combo de 2 bilete, undeva la 900 lei, iar abonamentul individual la 549 lei plus taxe, pentru toate zilele de festival", a spus Edy Chereji. 

Untold, ediție aniversară: 5 ani

Va fi un line-up care să depăsească toate așteptările, îl avem pe Robbie, iar concertul de la Untold este unul dintre cele trei pe care le are în Europa, ne-a spus Edy Chereji. Îl avem pe Armin van Buuren, care este deja un localnic,  dar care anul acesta vine cu un proiect special făcut pentru noi, Armin Untold, care va fi văzut doar la Cluj. Va veni împreună cu invitați din România și din străinătate. Va sta sigur opt ore pe scenă, a povestit Chereji.

Picanterii de festival

"Nu e ușor să-l aduci pe Robbie Williams. În primul rând trebuie să vezi dacă are mai multe evenimente în Europa. Odată ce un artist are evenimente în America sau în Asia, e destul de greu să zbori până aici pentru un singur concert și atunci cumva trebuie să vezi dacă mai are sau dacă nu, să-l convingi. Apoi apar alte lucruri. Pentru că pe partea financiară, multă lume crede că dacă e vorba de România, sunt mai deschiși, mult mai accesibili financiar. Nu-i așa. Ei calculează totul ca în orice business: ziua, fee-ul pe care l-aș putea lua, indiferent că sunt în România sau în state cu altă forță de cumpărare [....] Poate să fie mai complicat să-l aduci în România în contextul în care, spre exemplu, nu ai autostradă și atunci cele 15 tiruri se transformă în două avioane. În medie, o trupă mare cam cu atâtea camioane de echipament vine. Robbie va veni cu 70 de persoane în staff-ul lui, dintre care 50 vor urca pe scenă cu el", a povestit Edy Chereji.

Fanii vin din toată lumea

Fanii Untold vin din toată lumea, din Mexic, din Australia. Sigur, europenii sunt cei mai predispuși să vină, pentru că au cele mai rapide conexiuni, ne-a povesti Edy Chereji. Există și fan cluburi din Asia care reușesc să strângă mulți oameni care vin special pentru Untold, mulți dintre ei pentru prima oară în România, a mai spus el.

La Neversea așteptăm undeva la 230.000 de oameni în patru zile, iar la Untold, peste 350.000 de persoane în patru zile, cumva populația Clujului încă o dată, a declarat Edy Chereji.

Câți oameni lucrează în timpul Untold, pentru festival? 

7000 de oameni lucrează simultan. Festivalul e deschis zilnic 22 de ore. E un mic orășel acolo, a mărturisit Edy.

Sunt grele negocierile cu artiștii? Se cer tot felul de extravaganțe

În negociere nu ți se cer extravaganțele, le afli apoi în contract. Sunt tot felul de cerințe dintre cele mai haioase, de la cerința unui artist care și-a dorit să aibă un lemur viu, ne-a povestit Edy.

"Ei îți pun asemenea solicitări în contract ca să se asigure că tu le citești cu atenție și să nu ajungă în situația în care un lucru cu adevărat necesar artistului respectiv să nu fie la fața locului, cum, de exemplu, e foarte important pentru unii, de exemplu, să aibă PlayStation în backstage [...] Unii dintre artiști ne solicită să le cumpărăm lenjerie intimă, ciorapi. Voi o să râdeți acum, dar dacă stai să te gândești că oamenii aceștia sunt în turneu câte 40-50 de zile cumulate, vă dați seama că nu au timp efectiv să meargă la cumpărături", a mai spus Chereji.

"Noi avem pregătită în zona de basckstage o treabă frumoasă cu mâncare românească, decorațiuni specifice, ca să-i introducem în specificul țării noastre. Sunt super încântați de sarmale și mămăligă", a mai arătat acesta.

Toate declarațiile se văd în video de mai jos

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Top citite
01 Untold2019_0802_183447-3037_ALIVECOVERAGE
Co-fondatorii Untold, Edy Chereji si Bogdan Rădulescu, preiau conducerea grupului Untold Universe și devin co-CEO
02 andreeea balan
Andreea Bălan, senzațională la festival. A îmbrăcat o fustă scurtă, plisată, ca de școlăriță, și un top foarte decoltat: Regina nopții
03 UNTOLD_Kygo (1)
Digi24 și Digi FM devin parteneri oficiali Untold. Organizatorii au anunțat primul cap de afiș al ediției din acest an: Kygo
04 Our love is forever!
Festivalurile Untold și Neversea, amânate pentru 2021. Ce se întâmplă cu biletele și abonamentele deja cumpărate
05 chereji
#EstiBineAcasa | Edi Chereji: Pregătirile pentru festivaluri continuă, ca să dea speranță oamenilor
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
Dimitri Vegas & Like Mike
Topul celor mai buni DJ din lume. Primii zece au urcat pe scena Untold

Publicația DJ MAG a anunțat topul 2019 al celor mai buni 100 de DJ din lume. Primii 10 DJ ai lumii au urcat de-a lungul celor cinci ediții pe scena UNTOLD!

untold-cluj-arena
Artiști noi în line-up, la UNTOLD. Când urcă pe scenă Robbie Williams

Robbie Williams, unul dintre cei mai așteptați artiști la ediția aniversară UNTOLD, va urca pe scena principală a festivalului, duminică, 4 august.

NEVERSEA2019_0707_215812-3563_AGP
Peste 240.000 de participanți în cele patru zile ale festivalului Neversea

Steve Aoki a urcat din nou pe scenă alături de Quintino, în ultima zi a festivalului Neversea.

WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

dracea
Drăcea, cel mai iubit din competitia BUZZ HOUSE! A fost ONAIR la PROFM in fiecare dimineata!

Parcursul lui Drăcea în competiția BUZZ House a fost unul epic! Chiar dacă n-a ajuns în finală, Drăcea a fost unul dintre cei mai susținuți concurenți ai acestei ediții!

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

Partenerii noștri
PE ROZ Jennifer Lopez, mesaj emoționant după ce și-a sărbătorit ziua de naștere fără Ben Affeck: „Mereu mă pot baza pe voi!”
Jennifer Lopez, mesaj emoționant după ce și-a sărbătorit ziua de naștere fără Ben Affeck: „Mereu mă pot baza pe voi!”

Jennifer Lopez, mesaj emoționant după ce și-a sărbătorit ziua de naștere fără Ben Affeck: „Mereu mă pot baza pe voi!”

FILM NOW Sandra Bullock își aniversează ziua de naștere, prima după moartea iubitului ei: „Nu ascunde că a fi tristă face parte din viața ei!”
Sandra Bullock își aniversează ziua de naștere, prima după moartea iubitului ei: „Nu ascunde că a fi tristă face parte din viața ei!”

Sandra Bullock își aniversează ziua de naștere, prima după moartea iubitului ei: „Nu ascunde că a fi tristă face parte din viața ei!”

DIGI WORLD Ce se poate întâmpla dacă iei mai mult paracetamol decât e recomandat. Ce să nu faci cu niciun chip dacă iei această pastilă obișnuită
Ce se poate întâmpla dacă iei mai mult paracetamol decât e recomandat. Ce să nu faci cu niciun chip dacă iei această pastilă obișnuită

Ce se poate întâmpla dacă iei mai mult paracetamol decât e recomandat. Ce să nu faci cu niciun chip dacă iei această pastilă obișnuită

DIGI ANIMAL WORLD Momentul când o turistă este mușcată de calul Gărzii Regale Britanice. Femeia a leșinat în mijlocul mulțimii
Momentul când o turistă este mușcată de calul Gărzii Regale Britanice. Femeia a leșinat în mijlocul mulțimii

Momentul când o turistă este mușcată de calul Gărzii Regale Britanice. Femeia a leșinat în mijlocul mulțimii

DIGI LIFE Viena, pe primul loc în clasamentul mondial al calităţii vieţii. Paris și Berlin sunt pe 21, New York, pe poziția 70
Viena, pe primul loc în clasamentul mondial al calităţii vieţii. Paris și Berlin sunt pe 21, New York, pe poziția 70
DIGI24 Fiica transgender a lui Elon Musk face dezvăluiri despre copilăria ei și spune că amintirile miliardarului sunt „complet false” 
Fiica transgender a lui Elon Musk face dezvăluiri despre copilăria ei și spune că amintirile miliardarului sunt „complet false” 
DIGI SPORT Laurențiu Reghecampf, victorie în fața Anamariei Prodan: suma pe care trebuie să o plătească impresara
Laurențiu Reghecampf, victorie în fața Anamariei Prodan: suma pe care trebuie să o plătească impresara
DIGI FM Iubire și flori pentru Celine Dion, la Paris. Fani din toată lumea au așteptat-o la hotel, ea, emoționată de valul de susținere
Iubire și flori pentru Celine Dion, la Paris. Fani din toată lumea au așteptat-o la hotel, ea, emoționată de valul de susținere