Bucuresti | 102,8FM VENGER pana 4 cu VENGER JO - LA TINE MA INTORC (NEW PW)

Adevărul tragic despre ultimele zile ale lui Amy Winehouse

Virgin Festival By Virgin Mobile 2007 - Show - Day 1
BALTIMORE - AUGUST 04: Singer Amy Winehouse performs onstage at the Virgin Festival By Virgin Mobile 2007 at Pimlico Race Course on August 4, 2007 in Baltimore, Maryland. (Photo by Bryan Bedder/Getty Images)

„Piesele pentru care am semnat contracte au fost cele pe care le-am scris eu singură, și dacă nu ar fi fost ea, nu s-ar fi întâmplat nimic din toate aceastea”, spunea Adele despre Amy, în urmă cu trei ani, într-un concert în Boston. „Îi datorez cariera mea în proporție de 90%”.

În 2011, la o săptămână după ce Amy Winehouse a murit, Lady Gaga, absolut devastată, declara la The View: "Cred că cel mai trist este că presa, și nu numai, a dat amploare lucrurilor spunând: 'Uite ce putem învăța din moartea lui Amy'. Eu nu cred că Amy trebuia să învețe vreo lecție. Cred că lecția era, de fapt, despre cum lumea ar fi putut fi mai blândă cu ea. Toată lumea era foarte dură cu ea, în timp ce eu știam că Amy este cea mai drăguță și bună ființă”.

În 2008, într-o perioadă când Amy Winehouse se închisese în casă, iar paparazzii campau în fața casei ei, managerul său de atunci, Raye Cosbert, declara pentru Sunday Times: „Nu se simțea deloc confortabil în această lume a celebrităților. E trist că nu poți învăța de la început pe cineva cum să se descurce cu faima”.

MOBO Awards 2007 - Performance

Amy Winehouse, în septembrie 2007,  în Londra. Foto: Getty Images

„Nu scriu cântece pentru că reprezintă ceva cool sau pentru că vreau să fiu remarcată în vreun fel ori să ajung faimoasă”

Lui Amy Winehouse tot ce îi plăcea să facă era muzica. Deși declara că nu-i pasă ce crede lumea despre ea, se măcina total în sinea ei pentru muzica sa.

„Singurul lucru care mă interesează este comportamentul uman și interacțiunea dintre doi oameni, chiar relația dintre mine si eul meu”,  declara ea la 20 de ani, în 2004.

Cel mai mare succes al ei a fost un hit despre cum nu are nevoie să meargă la reabilitare, artista spunând că nu a intenționat niciodată ca piesele ei precum "Rehab," "Addicted," "Back to Black" sau "You Know I'm No Good" să reprezinte un strigăt de ajutor. 

„Nu scriu cântece pentru că reprezintă ceva cool sau pentru că vreau să fiu remarcată în vreun fel ori să ajung faimoasă”, a declarat Amy pentru E! News în 2007. „Scriu piese despre ce mi se întâmplă în viață, lucruri, persoane cu care am sau am avut probleme. Am avut parte de despărțiri urâte, dar important pentru mine a fost ca din tot răul să rămână ceva bun”.

Back to Black

Amy era sinceră și nu se gândea niciodată înainte de a scrie o piesă ce va zice lumea dacă își va expune comportamentul dăunător în piesele sale. „Nu scriu un cântec pentru ca apoi să mă gandesc 'Oh, milioane de oameni vor auzi asta. Scriu pentru că vreau să înțeleg de ce fac sau am făcut anumite lucruri”.

Iată ce spunea despre Back to Black, la CNN, în 2007: „Când o relație se termină, te întorci la ceea ce știi mai bine, doar că eu nu lucram atunci, așa că nu mă puteam arunca în muncă”.„Si când bărbatul cu care mă vedeam a revenit la fosta iubită, eu nu aveam la ce să mă întorc, așa ca au urmat luni negre, făcând tot felul de prostii pe care le faci când ai 22 de ani și suferi din dragoste”.

„A fost un an și jumătate când am băut mult— nu teribil, doar cât să uit că s-a încheiat acea relație. Iar managementul meu de la vremea aceea a crezut că din acest motiv nu lucrez, așa că au intervenit, crezând că ei fac astfel un lucru bun și m-au luat cu forța la un centru de reabilitare. Dar nu de asta aveam nevoie”.

„Sunt eu în muzica mea, mai mult decât vedeți la tv sau la radio, sunt eu. Muzica este singura din viața mea care îmi dă încredere totală în mine„, spunea Amy.

„Îmi plac anii 60, pentru că totul este naiv, inocent, dramatic, acea mentalitate.... iubesc acel băiat cu părul murdar, pe motor și chiar dacă nu mă iubește la rândul său, eu tot stau în mijlocul drumului pentru el. Cred foarte mult în mentalitatea totul sau nimic”, mărturisea ea la CNN în 2007.

„A trecut atâta timp de când un artist din lumea pop și-a recunoscut cu atâta ușurință defectele. Azi toți încearcă să proiecteze perfecțiunea în fața fanilor și a presei”, spunea Mark Ronson, care a produs Back to Black, împreună cu Salaam Remi, în 2007. „Dar Amy va spune: 'Da, m-am îmbătat si am căzut. Și ce?' Ea nu este falsă și nu urmărește faima”.

Dar asta nu a înseamnă că celebritatea nu a urmărit-o pe Amy.

După tot felul de perioade dificile, Winehouse s-a internat într-un final într-o clinică de reabilitare în ianuarie 2008, după ce imagini cu ea consumând droguri au fost făcute publice. Mai târziu, avea să recunoască faptul că a continuat sa consume droguri pe toată perioada cât s-a aflat sub tratament.

 

Backstage At The Coachella Music Festival - Day 1

Amy Winehouse și Blake Fielder-Civil, la festivalul Coachella, în aprilie 2007, în Indio, California. Foto: Getty Images

„Nu am simțit niciodată pentru nimeni ce am simțit pentru el”

La acceptarea premiului Grammy - Record of the Year pentru "Rehab" a surprins pe toată lumea după ce le-a mulțumit părinților, apoi „lui Blake al meu cel încarcerat”. Era vorba de soțul ei de mai puțin de un an, Blake Fielder-Civil, care se afla în închisoare după ce a fost implicat într-o bătaie într-un bar în 2006. S-au cunoscut în 2005, iar de atunci a început o relație cu multe probleme, una care avea să inspire Back to Black.

„Nu am simțit niciodată pentru nimeni ce am simțit pentru el”, spunea Winehouse, pentru Rolling Stone, în mai 2007. Artista intra în tot felul de probleme și insista că „soțul meu e departe, sunt plictisită, sunt tânără. Simt că nu mai am pentru ce să trăiesc”.

În iunie 2008, a ajuns la spital după ce a leșinat și a fost tratată 10 zile pentru o infecție pulmonară. O lună mai târziu, a fost internată din  nou din cauza unor reacții la medicamente.

Când Fielder-Civil a ieșit din închisoare în noiembrie, a mers la clinica de reabilitare și le-a declarat reporterilor că el a învățat-o pe  Winehouse să consume droguri puternice și că o va părăsi pentru binele ei.

„Trebuie să plec de lângă ea pentru a o salva. Nu o abandonez. Fac asta pentru că o iubesc”, a spus el atunci, insistând că nu urmărește banii artistei. La acea vreme, Amy era din nou în spital din cauza medicamentelor. Divorțul s-a finalizat în 2009. 

„Nu cred că Amy și-a dat seama că noi suntem divorțați luni de zile”, a spus Fielder-Civil pentru The Sun în 2015. „Prima oară când am vorbit despre asta a fost când a scris 'Not a Penny', un cântec despre momentul în care l-a întrebat pe tatăl ei câți bani mi-a dat, iar el i-a spus: 'Niciun penny'. Era fericită pentru că toate acestea i-au demonstrat într-un final tatălui ei că nu am umblat niciodată după banii fiicei lui”.

Amy slăbise foarte mult, iar bratele ei erau pline de urme de ace ori tăieturi. Mulți, inclusiv tatăl ei, preferau să creadă că ea are nevoie să se simtă mizerabil pentru că doar așa poate sa creeze muzică.

2009 a început liniștit cu o vacanță în  St. Lucia, în martie avea să fie însă acuzată de atac asupra unui fan care a încercat să-i facă o fotografie. De Anul Nou, l-a sunat pe tatăl ei să-l anunțe că nu a băut nimic în ajun. A mers apoi în Jamaica pentru a lucra la al treilea album cu Remi, deși nu era deloc mulțumită de ce scrisese. În primăvară, avea însă să ajungă la London Clinic pentru a se trata după o nouă recidivă.

A început apoi să se întâlnească cu regizorul Regg Traviss, cel despre care tatăl artistei credea că ar putea să fie salvarea ei. Dar Amy nu avea puterea să renunțe la băut decât pentru cel mult câteva săptămâni. În mai 2010, a consumat atât de mult alcool într-o zi, încât a ratat o întâlnire importantă cu casa de discuri.

În iulie 201o, părea mai sănătoasă ca oricând, la Tony Bennet Show, Royal Albert Hall. Dar din august și până în decembrie a început iar să consume foarte mult alcool.

Winehousea a început anul 2011 la Summer Soul Festival în Sao Paolo, Brazilia. A urmat o perioadă în care a suferit numeroase convulsii, dar tot nu putea renunța la viciul său. La finalul lunii februarie, a fost huiduită pe scenă în Dubai. În martie a început să se taie din nou pe corp, la o săptămână după ce a aflat că Fielder Civil a fost iar arestat.

S-a întors în studio unde a înregistrat un cover la"Body and Soul" pentru Bennett's Duets II album. A fost și ultima ei înregistrare.

South Bank Show Awards - Awards Room

Amy Whinehouse. Foto: Getty Images

„Nu voia să moară”

Au urmat alte drumuri la spital. Ultimul show al lui Amy a fost în Belgrad, în iunie 2011. Deși se abținuse câteva săptămâni bune de la alcool, în ziua aceea a urcat pe scenă băută și nu a putut cânta decât 15 minute în loc de 75. S-a întors în Londra și i-a spus tatălui ei că își dorește atât de mult să nu mai bea.

Mitch Winehouse a povestit apoi că luna aceea fiica ei a fost bine. A văzut-o ultima oară pe 21 iulie. Urma să zboare spre New York a doua zi, dar ea a insistat să o viziteze și să se uite împreună la fotografii de familie. „A fost atât de plăcut să stau cu ea ziua aceea. Ne-am simțit atât de bine”.

Mama ei, Janis Winehouse, si logodnicul acesteia, dar si Reg Traviss au vazut-o pe Winehouse în 22 iulie. Le-a părut că e bine. În noaptea aceea a fost retrasă, și-a amintit agentul de pază Andrew Morris. A cântat la tobe în camera ei. Acesta a mers să verifice daca este bine la ora 10 a.m. Părea să doarmă. Câteva ore mai târziu se constata decesul artistei.

Potrivit legiștilor, Amy a murit dintr-o surpadoză accidentală de alcool. 

„Nu voia să moară”, a spus doctorița Christina Romete, cea care o trata la London Clinic. „Privea cu nerăbdare spre viitor”.

Top citite
01 Bryan Adams exhibition 'Exposed',výstava
Bryan Adams „a încercat să o ajute” pe Amy Winehouse să scape de dependența de droguri și alcool. Dezvăluirile artistului
02 'Good Morning Britain' TV show, London, UK - 14 Sep 2023
Fostul soț al lui Amy Winehouse, în ziua în care artista ar fi împlinit 40 de ani: Aș face totul diferit. E devastator că nu este aici
03 amy winehouse
Fostul cumnat al lui Amy Winehouse a murit la 27 de ani, la fel ca solista. Tânărul s-a stins din cauza unei supradoze
04 Amy Winehouse
Un film despre viaţa şi muzica lui Amy Winehouse, pregătit de Sam Taylor-Johnson, cineasta care a regizat „Fifty Shades of Grey”
05 File photo dated 24/05/07 of Amy Winehouse after winning the Best Contemporary song award for her song 'Rehab' at the Ivor Novello Awards, at the Grosvenor House Hotel in cental London. Fans will mark 1 years since her death on Friday. Issue date: Friday
Sute de obiecte care au aparținut celebrei Amy Winehouse, vândute la licitație pentru aproape 4 milioane de dolari
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
Amy Winehouse
Garderoba cântăreţei Amy Winehouse, cu o valoare între 1 şi 2 milioane de dolari, scoasă la licitaţie: E dificil pentru părinții ei

Garderoba lui Amy Winehouse, cu o valoare estimată între 1 şi 2 milioane de dolari, va fi scoasă la licitaţie, în California, în noiembrie, potrivit Agerpres.

Amy Winehouse, Britain
Mama lui Amy Winehouse, la 10 ani de la moartea artistei: "Privind în urmă, îmi dau seama cât de puţin am înţeles"

Într-un documentar ce marchează 10 ani de la moartea celebrei Amy Winehouse, familia şi prietenii artistei oferă detalii despre viaţa regretatei cântăreţe britanice, inclusiv relatări despre ascensiunea sa spre faima mondială şi lupta cu dependenţa, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Mama lui Amy Winehouse
Care au fost ultimele cuvinte pe care mama lui Amy Winehouse i le-a spus fiicei ei: ”Era felul nostru de a ne exprima dragostea!”

Au trecut aproape zece ani de când Amy Winehouse a fost găsită moartă. Avea doar 27 de ani și se bucura de un succes răsunător, iar acum, în cadrul unui interviu, mama ei a dezvăluit care au fost ultimele cuvinte pe care i le-a spus fiicei ei.

WTFun
dracea
Drăcea, cel mai iubit din competitia BUZZ HOUSE! A fost ONAIR la PROFM in fiecare dimineata!

Parcursul lui Drăcea în competiția BUZZ House a fost unul epic! Chiar dacă n-a ajuns în finală, Drăcea a fost unul dintre cei mai susținuți concurenți ai acestei ediții!

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

raluka
Raluka, sinceră despre preferințele ei în materie de bărbați: "Îmi trebuie mult mai în vârstă". Actualul iubit e cu 20 de ani mai mare

Raluka nu s-a arătat niciodată prea deschisă să vorbească despre viața ei personală, iar pe iubiți i-a ținut cât mai departe de ochii curioșilor. Iată că la What The Fun, la PROFM, unde a venit alături de Connect-R pentru a-și cânta live noua colaborare de succes, "Lasă-mă să te...", solista a făcut câteva declarații despre cel care îi este partener de viață, mărturisind și preferința ei pentru bărbații mai în vârstă.

Partenerii noștri
PE ROZ Cine sunt persoanele cărora Kate Middleton le-a spus că este bolnavă de cancer, înainte de a face anunțul: „A fost un șoc teribil!”
Cine sunt persoanele cărora Kate Middleton le-a spus că este bolnavă de cancer, înainte de a face anunțul: „A fost un șoc teribil!”

Cine sunt persoanele cărora Kate Middleton le-a spus că este bolnavă de cancer, înainte de a face anunțul: „A fost un șoc teribil!”

FILM NOW Să fie mamă e bucuria vieții ei. Charlize Theron, imagini rare cu fiicele ei, pe care le-a adoptat cu ani în urmă, la Disney World
Să fie mamă e bucuria vieții ei. Charlize Theron, imagini rare cu fiicele ei, pe care le-a adoptat cu ani în urmă, la Disney World

Să fie mamă e bucuria vieții ei. Charlize Theron, imagini rare cu fiicele ei, pe care le-a adoptat cu ani în urmă, la Disney World

DIGI WORLD De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim

De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim

DIGI ANIMAL WORLD Transformarea uluitoare a unui câine după ce a fost spălat și tuns. Salvatorii au crezut că-i lipsește un ochi când l-au găsit
Transformarea uluitoare a unui câine după ce a fost spălat și tuns. Salvatorii au crezut că-i lipsește un ochi când l-au găsit

Transformarea uluitoare a unui câine după ce a fost spălat și tuns. Salvatorii au crezut că-i lipsește un ochi când l-au găsit

DIGI LIFE Când se vor finaliza lucrările la spectaculoasa Sagrada Familia
Când se vor finaliza lucrările la spectaculoasa Sagrada Familia
DIGI24 A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie
DIGI SPORT FOTO După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
FOTO După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
DIGI FM E Vladimir Putin nebun? Răspunsul unui psiholog român, antrenor de creiere
E Vladimir Putin nebun? Răspunsul unui psiholog român, antrenor de creiere