Bucuresti | 102,8FM OPEN ROAD cu Ralu si Bogdan POST MALONE FEAT TWENTYONE - Rockstar

Adevărul tragic despre ultimele zile ale lui Amy Winehouse

Virgin Festival By Virgin Mobile 2007 - Show - Day 1
BALTIMORE - AUGUST 04: Singer Amy Winehouse performs onstage at the Virgin Festival By Virgin Mobile 2007 at Pimlico Race Course on August 4, 2007 in Baltimore, Maryland. (Photo by Bryan Bedder/Getty Images)

„Piesele pentru care am semnat contracte au fost cele pe care le-am scris eu singură, și dacă nu ar fi fost ea, nu s-ar fi întâmplat nimic din toate aceastea”, spunea Adele despre Amy, în urmă cu trei ani, într-un concert în Boston. „Îi datorez cariera mea în proporție de 90%”.

În 2011, la o săptămână după ce Amy Winehouse a murit, Lady Gaga, absolut devastată, declara la The View: "Cred că cel mai trist este că presa, și nu numai, a dat amploare lucrurilor spunând: 'Uite ce putem învăța din moartea lui Amy'. Eu nu cred că Amy trebuia să învețe vreo lecție. Cred că lecția era, de fapt, despre cum lumea ar fi putut fi mai blândă cu ea. Toată lumea era foarte dură cu ea, în timp ce eu știam că Amy este cea mai drăguță și bună ființă”.

În 2008, într-o perioadă când Amy Winehouse se închisese în casă, iar paparazzii campau în fața casei ei, managerul său de atunci, Raye Cosbert, declara pentru Sunday Times: „Nu se simțea deloc confortabil în această lume a celebrităților. E trist că nu poți învăța de la început pe cineva cum să se descurce cu faima”.

MOBO Awards 2007 - Performance

Amy Winehouse, în septembrie 2007,  în Londra. Foto: Getty Images

„Nu scriu cântece pentru că reprezintă ceva cool sau pentru că vreau să fiu remarcată în vreun fel ori să ajung faimoasă”

Lui Amy Winehouse tot ce îi plăcea să facă era muzica. Deși declara că nu-i pasă ce crede lumea despre ea, se măcina total în sinea ei pentru muzica sa.

„Singurul lucru care mă interesează este comportamentul uman și interacțiunea dintre doi oameni, chiar relația dintre mine si eul meu”,  declara ea la 20 de ani, în 2004.

Cel mai mare succes al ei a fost un hit despre cum nu are nevoie să meargă la reabilitare, artista spunând că nu a intenționat niciodată ca piesele ei precum "Rehab," "Addicted," "Back to Black" sau "You Know I'm No Good" să reprezinte un strigăt de ajutor. 

„Nu scriu cântece pentru că reprezintă ceva cool sau pentru că vreau să fiu remarcată în vreun fel ori să ajung faimoasă”, a declarat Amy pentru E! News în 2007. „Scriu piese despre ce mi se întâmplă în viață, lucruri, persoane cu care am sau am avut probleme. Am avut parte de despărțiri urâte, dar important pentru mine a fost ca din tot răul să rămână ceva bun”.

Back to Black

Amy era sinceră și nu se gândea niciodată înainte de a scrie o piesă ce va zice lumea dacă își va expune comportamentul dăunător în piesele sale. „Nu scriu un cântec pentru ca apoi să mă gandesc 'Oh, milioane de oameni vor auzi asta. Scriu pentru că vreau să înțeleg de ce fac sau am făcut anumite lucruri”.

Iată ce spunea despre Back to Black, la CNN, în 2007: „Când o relație se termină, te întorci la ceea ce știi mai bine, doar că eu nu lucram atunci, așa că nu mă puteam arunca în muncă”.„Si când bărbatul cu care mă vedeam a revenit la fosta iubită, eu nu aveam la ce să mă întorc, așa ca au urmat luni negre, făcând tot felul de prostii pe care le faci când ai 22 de ani și suferi din dragoste”.

„A fost un an și jumătate când am băut mult— nu teribil, doar cât să uit că s-a încheiat acea relație. Iar managementul meu de la vremea aceea a crezut că din acest motiv nu lucrez, așa că au intervenit, crezând că ei fac astfel un lucru bun și m-au luat cu forța la un centru de reabilitare. Dar nu de asta aveam nevoie”.

„Sunt eu în muzica mea, mai mult decât vedeți la tv sau la radio, sunt eu. Muzica este singura din viața mea care îmi dă încredere totală în mine„, spunea Amy.

„Îmi plac anii 60, pentru că totul este naiv, inocent, dramatic, acea mentalitate.... iubesc acel băiat cu părul murdar, pe motor și chiar dacă nu mă iubește la rândul său, eu tot stau în mijlocul drumului pentru el. Cred foarte mult în mentalitatea totul sau nimic”, mărturisea ea la CNN în 2007.

„A trecut atâta timp de când un artist din lumea pop și-a recunoscut cu atâta ușurință defectele. Azi toți încearcă să proiecteze perfecțiunea în fața fanilor și a presei”, spunea Mark Ronson, care a produs Back to Black, împreună cu Salaam Remi, în 2007. „Dar Amy va spune: 'Da, m-am îmbătat si am căzut. Și ce?' Ea nu este falsă și nu urmărește faima”.

Dar asta nu a înseamnă că celebritatea nu a urmărit-o pe Amy.

După tot felul de perioade dificile, Winehouse s-a internat într-un final într-o clinică de reabilitare în ianuarie 2008, după ce imagini cu ea consumând droguri au fost făcute publice. Mai târziu, avea să recunoască faptul că a continuat sa consume droguri pe toată perioada cât s-a aflat sub tratament.

 

Backstage At The Coachella Music Festival - Day 1

Amy Winehouse și Blake Fielder-Civil, la festivalul Coachella, în aprilie 2007, în Indio, California. Foto: Getty Images

„Nu am simțit niciodată pentru nimeni ce am simțit pentru el”

La acceptarea premiului Grammy - Record of the Year pentru "Rehab" a surprins pe toată lumea după ce le-a mulțumit părinților, apoi „lui Blake al meu cel încarcerat”. Era vorba de soțul ei de mai puțin de un an, Blake Fielder-Civil, care se afla în închisoare după ce a fost implicat într-o bătaie într-un bar în 2006. S-au cunoscut în 2005, iar de atunci a început o relație cu multe probleme, una care avea să inspire Back to Black.

„Nu am simțit niciodată pentru nimeni ce am simțit pentru el”, spunea Winehouse, pentru Rolling Stone, în mai 2007. Artista intra în tot felul de probleme și insista că „soțul meu e departe, sunt plictisită, sunt tânără. Simt că nu mai am pentru ce să trăiesc”.

În iunie 2008, a ajuns la spital după ce a leșinat și a fost tratată 10 zile pentru o infecție pulmonară. O lună mai târziu, a fost internată din  nou din cauza unor reacții la medicamente.

Când Fielder-Civil a ieșit din închisoare în noiembrie, a mers la clinica de reabilitare și le-a declarat reporterilor că el a învățat-o pe  Winehouse să consume droguri puternice și că o va părăsi pentru binele ei.

„Trebuie să plec de lângă ea pentru a o salva. Nu o abandonez. Fac asta pentru că o iubesc”, a spus el atunci, insistând că nu urmărește banii artistei. La acea vreme, Amy era din nou în spital din cauza medicamentelor. Divorțul s-a finalizat în 2009. 

„Nu cred că Amy și-a dat seama că noi suntem divorțați luni de zile”, a spus Fielder-Civil pentru The Sun în 2015. „Prima oară când am vorbit despre asta a fost când a scris 'Not a Penny', un cântec despre momentul în care l-a întrebat pe tatăl ei câți bani mi-a dat, iar el i-a spus: 'Niciun penny'. Era fericită pentru că toate acestea i-au demonstrat într-un final tatălui ei că nu am umblat niciodată după banii fiicei lui”.

Amy slăbise foarte mult, iar bratele ei erau pline de urme de ace ori tăieturi. Mulți, inclusiv tatăl ei, preferau să creadă că ea are nevoie să se simtă mizerabil pentru că doar așa poate sa creeze muzică.

2009 a început liniștit cu o vacanță în  St. Lucia, în martie avea să fie însă acuzată de atac asupra unui fan care a încercat să-i facă o fotografie. De Anul Nou, l-a sunat pe tatăl ei să-l anunțe că nu a băut nimic în ajun. A mers apoi în Jamaica pentru a lucra la al treilea album cu Remi, deși nu era deloc mulțumită de ce scrisese. În primăvară, avea însă să ajungă la London Clinic pentru a se trata după o nouă recidivă.

A început apoi să se întâlnească cu regizorul Regg Traviss, cel despre care tatăl artistei credea că ar putea să fie salvarea ei. Dar Amy nu avea puterea să renunțe la băut decât pentru cel mult câteva săptămâni. În mai 2010, a consumat atât de mult alcool într-o zi, încât a ratat o întâlnire importantă cu casa de discuri.

În iulie 201o, părea mai sănătoasă ca oricând, la Tony Bennet Show, Royal Albert Hall. Dar din august și până în decembrie a început iar să consume foarte mult alcool.

Winehousea a început anul 2011 la Summer Soul Festival în Sao Paolo, Brazilia. A urmat o perioadă în care a suferit numeroase convulsii, dar tot nu putea renunța la viciul său. La finalul lunii februarie, a fost huiduită pe scenă în Dubai. În martie a început să se taie din nou pe corp, la o săptămână după ce a aflat că Fielder Civil a fost iar arestat.

S-a întors în studio unde a înregistrat un cover la"Body and Soul" pentru Bennett's Duets II album. A fost și ultima ei înregistrare.

South Bank Show Awards - Awards Room

Amy Whinehouse. Foto: Getty Images

„Nu voia să moară”

Au urmat alte drumuri la spital. Ultimul show al lui Amy a fost în Belgrad, în iunie 2011. Deși se abținuse câteva săptămâni bune de la alcool, în ziua aceea a urcat pe scenă băută și nu a putut cânta decât 15 minute în loc de 75. S-a întors în Londra și i-a spus tatălui ei că își dorește atât de mult să nu mai bea.

Mitch Winehouse a povestit apoi că luna aceea fiica ei a fost bine. A văzut-o ultima oară pe 21 iulie. Urma să zboare spre New York a doua zi, dar ea a insistat să o viziteze și să se uite împreună la fotografii de familie. „A fost atât de plăcut să stau cu ea ziua aceea. Ne-am simțit atât de bine”.

Mama ei, Janis Winehouse, si logodnicul acesteia, dar si Reg Traviss au vazut-o pe Winehouse în 22 iulie. Le-a părut că e bine. În noaptea aceea a fost retrasă, și-a amintit agentul de pază Andrew Morris. A cântat la tobe în camera ei. Acesta a mers să verifice daca este bine la ora 10 a.m. Părea să doarmă. Câteva ore mai târziu se constata decesul artistei.

Potrivit legiștilor, Amy a murit dintr-o surpadoză accidentală de alcool. 

„Nu voia să moară”, a spus doctorița Christina Romete, cea care o trata la London Clinic. „Privea cu nerăbdare spre viitor”.

Vreau să fiu cofetar, dar oare pot? Urmărește emisiunea culinară cu cea mai dulce competiție pe Digi Life și Digi Online, azi de la ora 21:00

Top citite
01 File photo dated 24/05/07 of Amy Winehouse after winning the Best Contemporary song award for her song 'Rehab' at the Ivor Novello Awards, at the Grosvenor House Hotel in cental London. Fans will mark 1 years since her death on Friday. Issue date: Friday
Sute de obiecte care au aparținut celebrei Amy Winehouse, vândute la licitație pentru aproape 4 milioane de dolari
02 Amy Winehouse
Garderoba cântăreţei Amy Winehouse, cu o valoare între 1 şi 2 milioane de dolari, scoasă la licitaţie: E dificil pentru părinții ei
03 Amy Winehouse, Britain
Mama lui Amy Winehouse, la 10 ani de la moartea artistei: "Privind în urmă, îmi dau seama cât de puţin am înţeles"
04 Mama lui Amy Winehouse
Care au fost ultimele cuvinte pe care mama lui Amy Winehouse i le-a spus fiicei ei: ”Era felul nostru de a ne exprima dragostea!”
05 Amy Winehouse
10 ani de la moartea lui Amy Winehouse. Mama artistei își amintește de încăpățânarea ei: "Nimeni nu-i putea spune ce să facă"
ProFM
andra
Andra a povestit la PROFM de câte ori a cerut-o Cătălin Măruță în căsătorie. "I-am zis că vreau să ne reînnoim jurămintele ca-n filme"
fly project
Tudor de la Fly Project, despre obiceiurile care l-au ajutat să scape de 40 de kilograme în câțiva ani: "Beau 7-8 litri de apă pe zi"
trupa azur
Trupa Azur, show la petrecerea PROFM! Care e tariful cerut la o nuntă și cine e Mona, cel mai important personaj din piesele formației
Pe aceeași temă
Dua Lipa
Dua Lipa, cu portjartier pe covorul roșu de la BRIT Awards. A împrumutat elemente din look-ul Mariei Antoaneta și al lui Amy Winehouse

Dua Lipa a fost o explozie de voie bună și culoare la gala BRIT Awards 2021, de unde a plecat și cu două trofee importante, cele pentru cea mai bună artistă solo și cel mai bun album (Future Nostalgia).

mama lui Amy Winehouse
Janis, mama lui Amy Winehouse, va apărea într-un documentar ce va marca zece ani de la moartea aristei: ”Lumea nu a cunoscut-o!”

Janis, mama regretatei artiste Amy Winehouse, va apărea într-un documentar ce va fi lansat în perioada următoare, pentru a marca zece ani de la decesul cântăreței.

amy-winehouse-nisip-santa-lucia-header
Fotografii în premieră cu Amy Winehouse. Au fost realizate înainte de moartea sa

Amy Winehouse face parte din celebra listă de artişti care au murit la 27 de ani. Totuşi, înainte de moartea sa în 2011, Amy părea că traversa o perioadă mai fericită şi că lăsase deoparte alcoolul şi drogurile.

Dimineața Blană
mira
Cu ce neplăceri se confruntă Mira de când s-a mutat la casă: "A intrat un nene peste mine, eu stăteam lejer, într-o pijămăluță"

Vineri, 27 mai, Mira și Juno au fost invitați la "Dimineața Blană" de la PROFM. Cei doi și-au prezentat noua piesă, "Toată noaptea", dar au dat și detalii din viața lor de zi cu zi. Mira a dezvăluit că, de curând, s-a mutat la casă, dar odată cu confortul a venit și o neplăcere pe care o experimentează în repetate rânduri. 

elena gheorghe
Are 36 de ani, doi copii și o siluetă de puștoaică. Elena Gheorghe pare la vârsta adolescenței când îmbracă rochii scurte

Elena Gheorghe a fost un munte de energie chiar și dimineața, la matinalul PROFM. Emoționată pentru spectacolul grandios pe care-l va susține la Sala Palatului, solista nu s-a pregătit doar din punct de vedere vocal, ci și fizic, pentru a rezista unui show de asemenea anvergură. Mereu proaspătă și bine dispusă, Elena a adus ritmurile muzicii armânești și la "Dimineața Blană". În plus, nu am putut să nu remarcăm ce bine arată la 36 de ani, deși are un program foarte încărcat și este mama a doi copii.

elena gheorghe
Ce spune Elena Gheorghe despre prestația lui WRS la Eurovision 2022 și despre câștigătorii din Ucraina: "Nu se mai ține cont de muzică"

Veterană pe scena muzicală românească și fostă reprezentantă a țării la Eurovision, în 2009, Elena Gheorghe a fost prezentă joi, 19 mai, în studioul PROFM, la "Dimineața Blană". A încins atmosfera cu ritmurile energice ale melodiilor aromânești și le-a povestit lui Veve și Coțofană despre câteva evenimente mai altfel la care a cântat, dar și despre cum i s-a părut că s-a descurcat WRS la Eurovision 2022.

Partenerii noștri
PE ROZ Ce note a obținut la Bacalaureat fiica Adrianei Iliescu, românca devenită mamă la 67 de ani. Eliza a fost șefă de promoție
Ce note a obținut la Bacalaureat fiica Adrianei Iliescu, românca devenită mamă la 67 de ani. Eliza a fost șefă de promoție

Ce note a obținut la Bacalaureat fiica Adrianei Iliescu, românca devenită mamă la 67 de ani. Eliza a fost șefă de promoție

FILM NOW Din față pare o ținută banală, dar când s-a întors într-o parte au pozat-o toți fotografii. Scout, fiica lui Bruce Willis și a lui Demi Moore, la plimbare într-o zi normală
Din față pare o ținută banală, dar când s-a întors într-o parte au pozat-o toți fotografii. Scout, fiica lui Bruce Willis și a lui Demi Moore, la plimbare într-o zi normală

Din față pare o ținută banală, dar când s-a întors într-o parte au pozat-o toți fotografii. Scout, fiica lui Bruce Willis și a lui Demi Moore, la plimbare într-o zi normală

DIGI WORLD Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință

Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință

DIGI ANIMAL WORLD Imaginile surprinse cu un leu și un câine au devenit virale pe Tik Tok, utilizatorii fiind uimiți de reacția animalului sălbatic atunci
Imaginile surprinse cu un leu și un câine au devenit virale pe Tik Tok, utilizatorii fiind uimiți de reacția animalului sălbatic atunci

Imaginile surprinse cu un leu și un câine au devenit virale pe Tik Tok, utilizatorii fiind uimiți de reacția animalului sălbatic atunci

DIGI LIFE Un „hotel de zero stele” din Elveţia oferă nopţi nedormite pentru a cugeta la crizele care afectează lumea
Un „hotel de zero stele” din Elveţia oferă nopţi nedormite pentru a cugeta la crizele care afectează lumea
DIGI24 O femeie a aflat după 10 luni de căsătorie că soțul ei este, de fapt, femeie
O femeie a aflat după 10 luni de căsătorie că soțul ei este, de fapt, femeie
DIGI SPORT A purtat o mică avere! Cât costă bijuteriile cu care Emma Răducanu a apărut la Wimbledon
A purtat o mică avere! Cât costă bijuteriile cu care Emma Răducanu a apărut la Wimbledon
DIGI FM Ministrul Mediului a obținut un răgaz: în 2026, statele membre UE vor analiza dacă motoarele pe benzină și motorină vor dispărea din 2035
Ministrul Mediului a obținut un răgaz: în 2026, statele membre UE vor analiza dacă motoarele pe benzină și motorină vor dispărea din 2035
DIGI ONLINE Nu ai fost niciodată într-un safari? Nici noi, dar aducem Africa la tine, azi de la 20:10. Hai în Digi Online să vezi Un safari de neuitat, pe Digi Animal World!
Nu ai fost niciodată într-un safari? Nici noi, dar aducem Africa la tine, azi de la 20:10. Hai în Digi Online să vezi Un safari de neuitat, pe Digi Animal World!
Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
De ce cookie-uri? Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie.
Da, accept
Modific setările
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
- Afișarea secţiunilor site-ului - Reţinerea preferinţelor personale (inclusiv în ceea ce privește cookie-urile) - Reţinerea datelor de logare (cu excepţia logării printr-o platformă terţă, vezi mai jos) - Dacă este cazul, reţinerea coșului de cumpărături și reţinerea progresului unei comenzi
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
RCS&RDS S.A. profm.ro Vezi politica de confidenţialitate
cmp_level, cmp_level2, prv_level
Studiu de Audienţă și Trafic Internet (prin CXENSE) brat.ro
cX_S, cX_P, cX_T
Google IDE google.com Vezi politica de confidenţialitate
IDE
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
- Analiza traficului pe site: câţi vizitatori, din ce arie geografică, de pe ce terminal, cu ce browser, etc, ne vizitează - A/B testing pentru optimizarea layoutului site-ului - Analiza perioadei de timp petrecute de fiecare vizitator pe paginile noastre web - Solicitarea de feedback despre anumite părţi ale site-ului
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
- Interacţiuni social media (like & share) - Posibilitatea de a te loga în cont folosind o platformă terţă (Facebook, Google, etc) - Rularea conţinutului din platforme terţe (youtube, soundcloud, etc)
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Facebook facebook.com Vezi politica de confidenţialitate
a11y, act, csm, P, presence, s, x-referer, xs, dpr, datr, fr, c_user
Youtube youtube.com Vezi politica de confidenţialitate
GED_PLAYLIST_ACTIVITY, APISID, GEUP, HSID, LOGIN_INFO, NID, PREF, SAPISID, SID, SSID, SIDCC, T9S2P.resume, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, dkv, s_gl, wide
Twitter twitter.com Vezi politica de confidenţialitate
auth_token, twll, secure_session, guest_id, __utma, remember_checked, remember_checked_on
Instagram instagram.com Vezi politica de confidenţialitate
csrftoken, ds_user_id, ig_did, ig_cb, mcd, mid, rur, shbid, shbts, urlgen
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră, atât în cadrul site-ului nostru, cât și în afara acestuia.
- Oferirea de publicitate în site adaptată concluziilor pe care le tragem despre tine în funcţie de istoricul navigării tale în site și, în unele cazuri, în funcţie de profilul pe care îl creăm despre tine. Facem acest lucru pentru a menţine site-ul profitabil, în așa fel încât să nu percepem o taxă de accesare a site-ului de la cei care îl vizitează. - Chiar dacă astfel de module cookie nu sunt utilizate, te rugăm să reţii că ţi se vor afişa reclame pe site-ul nostru, dar acestea nu vor fi adaptate intereselor tale. Aceste reclame pot să fie adaptate în funcţie de conţinutul paginii.
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google DFP google.com Vezi politica de confidenţialitate
__gads, id, NID, SID, ANID, IDE, DSID, FLC, AID, TAID, exchange_uid, uid, _ssum, test_cookie, 1P_JAR, APISID, evid_0046, evid_0046-synced
CXENSE cxense.com Vezi politica de confidenţialitate
gcks, gckp, _cX_segmentInfo, cx_profile_timeout, cx_profile_data
Google Analytics google.com Vezi politica de confidenţialitate
_ga, _gid, _gat, AMP_TOKEN, _gac_<property-id>, __utma, __utmt, __utmb, __utmc, __utmz
Trimite
Vezi politica de confidenţialitate