Bucuresti | 102,8FM CARLAS DREAMS - SCARA 2 ETAJUL 7

Travis Scott, dat în judecată după tragedia de la Astroworld, în care au murit zece oameni. Ce daune ar trebui să plătească artistul

Travis Scott
Travis Scott /Getty Images

Travis Scott a fost dat în judecată pentru tragedia fatală de la Astroworld, iar acum artistul trebuie să plătească o sum uriașă. 

Travis Scott, cântăreţ şi producător muzical nominalizat la premiile Grammy, a fost cap de afiş în prima zi  e evenimentului Astroworld, un festival de muzică lansat în 2018 de rapperul american. Cel puțin opt oameni au murit și zeci de oameni au fost răniți după ce mulțimea s-a călcat în picioare în seara de deschidere a evenimentului muzical.

Imaginile surprinse la NRG Park care circulă pe reţelele sociale arată zeci de persoane care se îndreaptă în grabă spre ieşire, izbind şi dărâmând detectoare de metale, înfruntându-se cu agenţii de securitate depăşiţi numeric, care nu reuşesc să stăpânească mulţimea.

Citește și: Anchete în urma busculadei de la Astroworld, în care 8 tineri au murit și 300 au fost răniți. Travis Scott și Drake, dați în judecată

În timpul concertului susţinut de Scott, vineri seară, rapper-ul canadian Drake i s-a alăturat pe scenă. Cei doi artiști au fost dați în judecată pentru 750 de milioane de dolari, procesul fiind intentat de 125 de persoane care fie au asistat la concert, fie sunt membri ai familiei celor 10 persoane care și-au pierdut viața în urma tragicelor evenimente. 

În cadrul actelor depuse  la Tribunalul Districtual Harris County din Texas de către firma de avocatură Buzbee, aceștia susțin că participanții au suferit atât traume psihice, cât și fizice în urma busculadei și susțin că vina este a organizatorilor și a artiștilor Astroworld pentru „neglijența gravă fără sens”, potrivit Unilad

Travis Scott a fost acuzat și de instigare la violență

Oamenii din spatele evenimentului sunt acuzați că nu au făcut „un efort nici măcar minim” pentru a menține participanții în siguranță și citează ca exemplu moartea lui Axel Acosta, în vârstă de 21 de ani. Acosta a fost descris ca fiind „zdrobit” de mulțimea „scăpată de sub control” și a intrat în stop cardiac înainte de a cădea la pământ și a fost „călcat în picioare” pe măsură ce haosul continua. Tânărul de 21 de ani a fost una dintre cele 10 persoane care au murit fie în orele din timpul sau după concert, fie în zilele următoare. Victimele au vârste cuprinse între nouă și 27 de ani.

Citește și: Clipul piesei „La Fama”, interpretată de Rosalia şi The Weeknd, peste 2,2 milioane de vizualizări într-o singură zi

De asemenea, în cadrul acestui proces,  Scott că a „încurajat violența și alte comportamente periculoase” înainte de a urca pe scenă de la Astroworld, procesul bazându-se pe exemplul unui incident din 2015 de la Lollapalooza, în care artistul se confruntă cu acuzații de comportament imprudent, precum și postări, încurajând mulțimile înainte de Astroworld. 

Galerie foto

Top citite
01 Taylor Swift
Taylor Swift ameninţă că va da în judecată un student care i-a urmărit avionul privat: „Este o chestiune de viaţă și de moarte”
02 Travis Scott
Un concert al rapperului Travis Scott la piramidele din Giza, anulat de autorităţi: „Am găsit imagini cu privire la ritualuri stranii”
03 memorial victime astroworld
Din ce cauză au murit cele 10 persoane la concertul lui Travis Scott. Legiștii, primele date oficiale despre tragedia de la Astroworld
04 TX: Memorial is set up outisde of Astroworld Festival grounds
Anchete în urma busculadei de la Astroworld, în care 8 tineri au murit și 300 au fost răniți. Travis Scott și Drake, dați în judecată
05 Travis Scott
Record pentru Fortnite. Câți utilizatori au urmărit concertul virtual al lui Travis Scott. Performanta lui Marshmello, depășită
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
Kylie Jenner bucurie
Kylie Jenner s-a căsătorit în secret? Soțul ar fi un cunoscut rapper

Kylie Jenner i-a luat pe mulți prin suprindere cu postarea de pe Instagram în care a dat de înțeles că s-a căsătorit cu iubitul ei, Travis Scott. Mai mult, cei doi erau îmbrăcați în alb, iar Kylie a adăugat și un emoji cu un inel.

kylie-jenner-orange-instgram
Kylie Jenner a fost impresionată de surpriza romantică pe care i-a făcut-o Travis Scott | VIDEO

Despre iubitul lui Kylie Jenner se poate spune că este un tip romantic sau măcar face gesturi romantice. Rapperul Travis Scott a surprins-o pe Kylie cu un cadou demn de Valentine's Day.

ed-sheeran-oops-hepta
Ed Sheeran a fost dat în judecată pentru că ar fi copiat piesa „Let’s Get It On” a lui Marvin Gaye

Ed Sheeran a fost dat în judecată, fiindu-i cerute despăgubiri de cel puţin 100 de milioane de dolari, pentru că ar fi copiat mai multe părţi din piesa „Let’s Get It On” a lui Marvin Gaye pentru single-ul lui „Thinking Out Loud”.

WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

dracea
Drăcea, cel mai iubit din competitia BUZZ HOUSE! A fost ONAIR la PROFM in fiecare dimineata!

Parcursul lui Drăcea în competiția BUZZ House a fost unul epic! Chiar dacă n-a ajuns în finală, Drăcea a fost unul dintre cei mai susținuți concurenți ai acestei ediții!

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

Partenerii noștri
PE ROZ Porecla pe care i-a dat-o prințul Philip lui Meghan Markle. Bunicul lui Harry știa totul: „Se pricepea să citească oamenii”
Porecla pe care i-a dat-o prințul Philip lui Meghan Markle. Bunicul lui Harry știa totul: „Se pricepea să citească oamenii”

Porecla pe care i-a dat-o prințul Philip lui Meghan Markle. Bunicul lui Harry știa totul: „Se pricepea să citească oamenii”

FILM NOW Dominic West, la peste 3 ani de când s-a sărutat în public cu Lily James, deși era căsătorit:
Dominic West, la peste 3 ani de când s-a sărutat în public cu Lily James, deși era căsătorit: "A fost extrem de stresant pentru soția și copiii mei"

Dominic West, la peste 3 ani de când s-a sărutat în public cu Lily James, deși era căsătorit: "A fost extrem de stresant pentru soția și copiii mei"

DIGI WORLD El e pensionarul care susține că are vârsta biologică a unui bărbat de 38 de ani. Ce face zilnic pentru
El e pensionarul care susține că are vârsta biologică a unui bărbat de 38 de ani. Ce face zilnic pentru "a întineri" și care e scopul lui suprem

El e pensionarul care susține că are vârsta biologică a unui bărbat de 38 de ani. Ce face zilnic pentru "a întineri" și care e scopul lui suprem

DIGI ANIMAL WORLD Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

DIGI LIFE Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
DIGI24 Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte de a cumpăra de pe aceste platforme  Citește mai
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte de a cumpăra de pe aceste platforme Citește mai
DIGI SPORT Cum l-a numit Anamaria Prodan pe Ronald Gavril: impresara nu s-a ferit să spună cum îl strigă pe boxer
Cum l-a numit Anamaria Prodan pe Ronald Gavril: impresara nu s-a ferit să spună cum îl strigă pe boxer
DIGI FM Motivul adevărat pentru care Cătălin Cîrstoiu a fost retras de PSD-PNL din cursa electorală
Motivul adevărat pentru care Cătălin Cîrstoiu a fost retras de PSD-PNL din cursa electorală