Bucuresti | 102,8FM OPEN Road cu MIRUNA TATE MCRAE - GREEDY

Povestea impresionantei Adele. A știut că va deveni cântăreață după ce a văzut-o pe Pink în concert. Ce avere are azi artista britanică

adele (10)
Adele. Profimedia

Adele, pe numele complet Adele Laurie Blue Adkins, s-a născut la 5 mai 1988, în Tottenham, Marea Britanie. A început să cânte de la vârsta de patru ani, în copilărie fiind influenţată de muzica formaţiei britanice Spice Girls.

Începând cu vârsta de 11 ani, când s-a mutat alături de mama sa în cartierul West Norwood, Adele a ascultat muzică R&B cântată de Aaliyah, Destiny's Child sau Mary J. Blige, potrivit thefamouspeople.com.

Și-a dorit să devină cântăreață după ce a mers la un concert Pink. Artista americană a impresionat-o

Adele a mărturisit că şi-a dorit să devină cântăreaţă încă de la 13 ani, după ce a fost la unul din concertele lui Pink şi a fost impresionată de recitalul acesteia.

Adele Adkins Singer Songwriter photo booth portrait

Adele. Profimedia

Colegă de clasă cu Leona Lewis şi Jessie J

La 16 ani, ea a absolvit Şcoala ''BRIT'' din Selhurst, Croydon (Londra), unde le-a avut colege de clasă pe Leona Lewis şi Jessie J.

Adele, la un pas să fie exmatriculată

Deşi a fost pe punctul de a fi exmatriculată din cauza frecventelor întârzieri la cursuri, Adele a declarat că şcoala a fost cea care i-a ''şlefuit'' talentul.

Adele plays peak a boo

Adele. Profimedia

Primul ei disc, publicat de un prieten pe MySpace

În toamna anului 2006 a înregistrat două piese - ''Daydreamer'' şi ''My Same'', care au fost incluse în revista online PlatformsMagazine.com. La scurt timp, Adele a imprimat un disc cu trei cântece şi i l-a dat unui prieten care l-a publicat pe reţeaua de socializare MySpace. Materialul a trezit interesul reprezentanţilor casei de discuri XL Records, care i-au oferit acesteia un contract de management. Cele două părţi au semnat acordul în septembrie 2006, conform thefamouspeople.com.

Prima sa piesă, ''Hometown Glory'', a fost lansată când Adele avea 16 ani şi a ajuns pe locul 19 în topul single-urilor din Marea Britanie.

''19'', primul album al lui Adele, s-a vândut în peste patru milioane de exemplare și a primit patru discuri de platină

În ianuarie 2008, tânăra artistă a lansat primul album, intitulat ''19'', acesta intrând pe primul loc în clasamentul britanic şi fiind vândut în peste patru milioane de exemplare. De pe acest material au fost promovate piesele ''Hometown Glory'', ''Chasing Pavements'', ''Cold Shoulder'' şi ''Make You Feel My Loved''. Acest prim album a primit patru discuri de platină în Marea Britanie.

Adele In New York

Adele. Ed Sullivan Theatre, New York, 2008. Profimedia

În 2008, începe primul ei turneu mondial

În acelaşi an, Adele a semnat un contract cu Columbia Records pentru lansarea marialului său în America şi a început primul său turneu mondial, ''An Evening with Adele'', care a durat până în iunie 2009. Majoritatea show-urilor au fost programate în SUA.

În 2009, la Premiile Grammy, Adele a câştigat la categoriile Best New Artist şi Best Female Pop Vocal Performance, iar un an mai târziu, în 2010, Adele a fost nominalizată la Grammy pentru ''Cea mai bună solistă pop'', cu melodia ''Hometown Glory''.

Galerie foto

''21'', opt discuri de platină și debut pe 1 în Billboard 200

A lansat albumul ''21'' în 2011, în Marea Britanie şi în Statele Unite ale Americii. În Regat, acesta a primit opt discuri de platină, după ce s-a vândut în peste 2,4 milioane de exemplare, şi a debutat pe primul loc în Billboard 200, în SUA, având vânzări de aproximativ 352.000 de exemplare în prima săptămână.

Primul single de pe noul material discografic a fost ''Rolling In the Deep'', care a devenit un mare succes. La mijlocul lunii februarie 2011, melodia ''Someone Like You'' a urcat pe primul loc în UK Singles Chart, în timp ce ''21'' a rămas lider.

ADELE AT RADIO 1

Adele, la Radio 1, în Londra. Profimedia

Adele, prima artistă în viaţă care s-a aflat pe locul 1 în Official Singles Chart şi în Official Album Chart, simultan, de la The Beatles în 1964

Conform Official Charts Company, Adele este prima artistă în viaţă care a reuşit să fie pe primul loc atât în Official Singles Chart, cât şi în Official Album Chart simultan, de la The Beatles în 1964. Albumul a rămas lider timp de nouă săptămâni, după care a fost întrecut de "Wasting Light" al trupei Foo Fighters.

Pentru a-l promova, artista a susţinut o serie de concerte în Europa şi America de Nord în turneul numit ''Adele Live''.

În 2011, ''21'' devine cel mai bine vândut album al secolului în Marea Britanie

În septembrie 2011, Adele a devenit prima artistă din istoria Marii Britanii care a vândut trei milioane de exemplare ale unui album într-un singur an calendaristic.

În noiembrie, cântăreaţa a doborât un record cu ''21'', fiind prima care a vândut mai mult de un milion de copii ale unui album pe varianta europeană a site-ului iTunes. O lună mai târziu, ''21'' a devenit cel mai bine vândut album al secolului în Marea Britanie, depăşind ''Back to Black'' al lui Amy Winehouse.

La 30 noiembrie 2011, Adele a primit şase nominalizări la cea de-a 54-a gală a Grammy Awards.

Concertul ei din noiembrie 2011, denumit ''Live at the Royal Albert Hall'', a fost imprimat pe DVD şi a devenit cel mai bine vândut DVD muzical din 2011 în State, vânzându-se în 96.000 de exemplare în prima săptămână.

adele (2)

Adele, Grammy. Profimedia

Adele, 8 premii Grammy, 11 Billboard 

În urma succesului pe care l-a avut cu albumele sale, ''19'' şi ''21'', Adele a primit multe premii importante în industria muzicală. Dintr-un total de 102 nominalizări, artista britanică a triumfat la 46 de categorii, printre cele mai importante distincţii primite numărându-se opt premii la Grammy Awards, trei la American Music Awards, 11 la Billboard Awards, unul la Brit Awards şi cinci în cadrul galelor MTV Awards.

La începutul anului 2012, la a 54-a gală Grammy, Adele a câştigat la toate cele şase categorii la care fusese nominalizată. Astfel, artista a cucerit premiile pentru single-ul anului (''Rolling in the Deep''), albumul anului (''21''), cântecul anului (''Rolling in the Deep''), cea mai bună interpretare pop solo (''Someone like You''), cel mai bun album pop (''21'') şi cel mai bun videoclip (''Rolling in the Deep''). Tot în 2012, Billboard a anunţat că ''Rolling in the Deep'' este cel mai bun hit al ultimilor 25 de ani.

În 2013, Adele a câştigat Academy Award la categoria "Best Original Song", cu tema filmului "Skyfall", precizează thefamouspeople.com. În acelaşi an, a primit Grammy pentru "Set Fire to the Rain" şi a fost numită "Member of the Order of the British Empire" (MBE), notează site-ul www.britannica.com.

Albumul "25" și hitul "Hello "

A urmat, în 2015, lansarea albumului "25", iar un an mai târziu a lansat single-urile "Water under the Bridge", "When We Were Young", "Send My Love (To Your New Lover)". Single-ul "Hello" a devenit hit în numeroase ţări şi au fost vândute peste 20 de milioane de exemplare ale albumului în toată lumea. Totodată, albumul "25" i-a adus lui Adele cinci premii Grammy.

adele

Adele, Grammy pentru Best Pop Solo Performance, pentru piesa "Easy on Me" / Foto: Profimedia

În 2021 lansează "30", iar "Easy on Me" câştigă Grammy pentru cea mai bună performanţă pop solo

În 2021, artista a lansat albumul "30", iar single-ul "Easy on Me" a câştigat premiul Grammy pentru cea mai bună performanţă pop solo. Albumul cuprinde piesele "Strangers by Nature", "Easy on Me", "My Little Love", "Cry Your Heart Out", "Oh My God", "Can I Get It", "I Drink Wine", "All Night Parking" (Interlude), "Woman Like Me", "Hold On", "To Be Loved", "Love Is a Game", menţionează site-ul www.allmusic.com.

American Express Presents BST Hyde Park: Adele

Adele: Getty Images

La începutul anului 2023, Adele avea o avere de 220 de milioane de dolari, potrivit cosmopolitan.com.

Adele a dat lovitura în Vegas. Suma uriașă oferită pe noapte pentru a continua să cânte și după ce rezidența ei muzicală se va încheia

Undeva în Africa de Sud, Rita Miljo este Doamna cu Babuinii. Aceasta a salvat peste 500 de exemplare. Pe DIGI Animal World și DIGI Online, azi de la 21:00.

Top citite
01 Adele reunited with former teacher and childhood inspiration during 'An Audience with Adele'
Adele a amânat zece concerte în Las Vegas din motive de sănătate: „Nu am avut şansa de a mă reface complet”
02 Adele
Adele, adevărul despre imaginea controversată devenită virală. Cum a răspuns după ce a fost acuzată că și-a mărit buzele
03 Adele Along With Boyfriend Rich Paul And Actress Nia Long Are Seen At Game 3 Of The NBA Playoffs Between The Los Angeles Lakers And The Golden State Warriors At Crypto.com Arena In Los Angeles, Ca
Adele va susţine patru concerte în Munchen: „N-am mai cântat în Europa din 2016!”
04 Adele
Adele, mărturisiri despre cât de mult a schimbat-o maternitarea: „Realizezi cât de greu este să fii adult, le respect pe mame”
05 Adele și Rich Paul
Cum a confirmat Adele că s-a căsătorit cu Rich Paul. Cariere și averi care formează un imperiu fabulos
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
Adele
Adele a renunțat la alcool de trei luni. "Am fost aproape alcoolică pentru mult timp când aveam 20 și ceva de ani"

Adele a dezvăluit că nu mai bea alcool de trei luni și jumătate. Nu se ferește să spună că îi e dor de câte o băutură și că renunțarea totală i se pare "plictisitoare".

Adele și Rich Paul
Logodnicul lui Adele a avut o copilărie plină de traume. Motivul pentru care Rich Paul și artista se înțeleg așa de bine

Rich Paul, fondator și CEO al Klutch Sports Group, este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni agenți sportivi din lume. Pe lângă cariera sa în industria sportului american, Paul se poate mândri și cu viața sentimentală, fiind logodit cu celebra cântăreață britanică, Adele. 

Adele și Rich Paul
Adele a dat de înțeles că s-a căsătorit cu Rich Paul. Detaliul care i-a scăpat artistei în timpul unui concert din Las Vegas

Adele și Rich Paul s-au logodit la începutul acestui an, după doi ani de relație. Acum, artista a dat de înțeles că cei doi au devenit deja soț și soție, lăsând să-i scape un detaliu inedit în timpul unui concert pe care l-a susținut în Las Vegas.

WTFun
dracea
Drăcea, cel mai iubit din competitia BUZZ HOUSE! A fost ONAIR la PROFM in fiecare dimineata!

Parcursul lui Drăcea în competiția BUZZ House a fost unul epic! Chiar dacă n-a ajuns în finală, Drăcea a fost unul dintre cei mai susținuți concurenți ai acestei ediții!

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

raluka
Raluka, sinceră despre preferințele ei în materie de bărbați: "Îmi trebuie mult mai în vârstă". Actualul iubit e cu 20 de ani mai mare

Raluka nu s-a arătat niciodată prea deschisă să vorbească despre viața ei personală, iar pe iubiți i-a ținut cât mai departe de ochii curioșilor. Iată că la What The Fun, la PROFM, unde a venit alături de Connect-R pentru a-și cânta live noua colaborare de succes, "Lasă-mă să te...", solista a făcut câteva declarații despre cel care îi este partener de viață, mărturisind și preferința ei pentru bărbații mai în vârstă.

Partenerii noștri
PE ROZ Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit cu un fost militar. De ce nu au vrut părinții să le separe pe fetele care împart același corp
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit cu un fost militar. De ce nu au vrut părinții să le separe pe fetele care împart același corp

Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit cu un fost militar. De ce nu au vrut părinții să le separe pe fetele care împart același corp

FILM NOW Lupta dintre Brad Pitt și Angelina Jolie, aproape de final, după 8 ani. Pasul important făcut de actor pentru a încheia oficial divorțul
Lupta dintre Brad Pitt și Angelina Jolie, aproape de final, după 8 ani. Pasul important făcut de actor pentru a încheia oficial divorțul

Lupta dintre Brad Pitt și Angelina Jolie, aproape de final, după 8 ani. Pasul important făcut de actor pentru a încheia oficial divorțul

DIGI WORLD Ora de vară 2024. Când se dau ceasurile înainte. Povestea orei de vară
Ora de vară 2024. Când se dau ceasurile înainte. Povestea orei de vară

Ora de vară 2024. Când se dau ceasurile înainte. Povestea orei de vară

DIGI ANIMAL WORLD Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură

Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură

DIGI LIFE Când se vor finaliza lucrările la spectaculoasa Sagrada Familia
Când se vor finaliza lucrările la spectaculoasa Sagrada Familia
DIGI24 Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat al lui Shani Louk a fost premiată
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat al lui Shani Louk a fost premiată
DIGI SPORT Ce a lăsat un violator în fața casei soției sale, imediat după ce a ieșit din închisoare
Ce a lăsat un violator în fața casei soției sale, imediat după ce a ieșit din închisoare
DIGI FM Un prezentator britanic susține că el și soția sa își fac duș o dată pe săptămână: „Suntem ca niște hamsteri murdari!”
Un prezentator britanic susține că el și soția sa își fac duș o dată pe săptămână: „Suntem ca niște hamsteri murdari!”