Bucuresti | 102,8FM SMILEY - CULOAREA TA

Ploaie de omagii pentru Tina Turner. „Pe lângă faptul că era un talent unic, puterea ei personală a fost remarcabilă”

Phil Collins
Tina Turner. Getty Images

"Un talent unic într-o generaţie care a schimbat muzica americană pentru totdeauna, cu o putere personală remarcabilă", aşa o descrie preşedintele american Joe Biden pe Tina Turner. Omagii din întreaga lume au curs joi în memoria "Reginei Rock'n Roll", decedată la vârsta de 83 de ani, după o boală îndelungată, la locuinţa ei din Elveţia, relatează AFP şi Reuters.

La scurt timp după vestea morţii sale, fanii cântăreţei au început să depună flori şi lumânări la Hollywood şi în faţa locuinţei vedetei americane, stabilite în Elveţia, din apropiere de Zurich, transmite Agerpres.

Printre zecile de buchete depuse în faţa porţii Castelului Algonquin din Kusnacht, pe populara Coastă de Aur de pe lacul Zurich, se afla o notă scrisă de mâna: "You're simply the best" (Eşti pur şi simplu cea mai bună), referire la versurile unui hit al cântăreţei.

În faţa reşedinţei sale, Ana Ferreira, o admiratoare, a declarat joi dimineaţă că Tina Turner "a fost regina pentru că era implicată total în muzica ei. Corpul, vocea, cu totul ea era foarte puternică".

Potrivit unui comunicat publicat de agentul cântăreţei, funeraliile vor avea loc în cadrul unei ceremonii private "în prezenţa prietenilor apropiaţi şi a familiei".

Cântăreaţa se stabilise în Elveţia în 1995, alături de partenerul ei, germanul Erwin Bach, în vârstă de 67 de ani. În 2013, la trei luni după ce s-a căsătorit cu Bach şi a dobândit cetăţenie elveţiană, ea a renunţat la cea americană.

Pe parcusul carierei sale, care a început în anii 50 în Statele Unite, Tina a fost recompensată cu opt premii Grammy, cele mai importante din industria muzicală americană.

Ce a postat Tina Turner cu două luni înainte de moarte: „M-am pus în mare pericol refuzând să înfrunt realitatea”

Galerie foto

Omagiile au curs joi pentru a saluta memoria celei numite "Regina Rock'n Roll"

Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden a salutat "singura femeie care a câştigat la categoriile pop, rock şi RnB" la premiile Grammy, "o dovadă a versatilităţii, creativităţii şi popularităţii ei vaste" în rândul publicului.

"Pe lângă faptul că a fost un talent unic într-o generaţie care a schimbat muzica americană pentru totdeauna, puterea personală a Tinei a fost remarcabilă", a afirmat preşedintele american.

"Înainte de a fi Regina Rock'n Roll, Tina Turner a fost fiica unui fermier din Tennessee. În copilărie, ea a cântat în corul bisericii, înainte de a deveni unul dintre cei mai de succes artişti din toate timpurile. Depăşind adversitatea şi chiar abuzul, ea şi-a construit o carieră pentru posteritate şi viaţă şi o moştenire care au fost în întregime ale ei", a mai spus liderul de la Casa Albă.

Chinurile și luptele Tinei Turner: probleme grave de sănătate, o căsnicie abuzivă, ambii copii morți. Suferință cruntă în afara scenei

Bill Clinton

Fostul preşedinte american Bill Clinton a salutat la rândul său "talentul, stilul, energia şi autenticitatea ei - un cadou nepreţuit pentru iubitorii de muzică de pretutindeni ".

Președintele Elveției

"Odată cu moartea Tinei Turner, lumea a pierdut un idol", a declarat preşedintele Elveţiei, Alain Berset.

Magic Johnson

Magic Johnson, unul dintre cei mai mari baschetbalişti din istorie, s-a declarat emoţionat de dispariţia "legendarei regine a rock-ului".

Mick Jagger

Mick Jagger, solistul trupei Rolling Stones, a salutat memoria unei artiste "atât de talentate", dar şi "calde, amuzante şi generoase". Chitaristul trupei, Ronnie Wood, a deplâns şi el dispariţia "reginei muzicii rock şi soul".

Mariah Carey

"Termenii 'legendar', 'emblematic', 'divă' şi 'superstar' sunt adesea folosite în exces, cu toate acestea Tina Turner le întruchipează pe toate şi multe altele. Pentru mine, ea va fi întotdeauna o supravieţuitoare şi o inspiraţie pentru femeile de pretutindeni. Muzica ei va continua să inspire generaţiile care vor urma", a declarat cântăreaţa Mariah Carey.

Gloria Gaynor

Un alt superstar al muzicii, Gloria Gaynor, a amintit că Tina Turner "a deschis calea atâtor femei în (muzica) rock, indiferent că sunt de culoare sau albe".

Angela Bassett

Actriţa Angela Bassett, care a întruchipat-o pe cântăreaţă în filmul biografic "Tina" din 1993, a întrebat la rândul ei: "Cum să-ţi iei rămas bun de la o femeie care a făcut din durerea şi trauma ei o forţă şi le-a folosit ca mijloc pentru a schimba lumea?".

"Tina Turner le-a arătat altora care trăiesc în teamă cum ar trebui să arate un viitor frumos, plin de dragoste, compasiune şi libertate", a adăugat actriţa nominalizată la Oscar pentru interpretarea sa.

Top citite
01 Cher
Cher, dezvăluiri despre ultima întâlnire cu Tina Turner. Ce i-a spus artista când s-au întâlnit în Elveția
02 Archives - Exclusif - Prix Spécial - Tina et Ike Turner en Allemagne
Dezvăluiri neașteptate despre fiul Tinei Turner. Ce s-a întâmplat cu el cu trei săptămâni înainte ca mama lui să se stingă din viață
03 tina, afida
Cea mai mare durere a Tinei Turner nu a avut legătură cu violența și bolile pe care le-a îndurat. Dezvăluirile norei artistei
04 tina turner
La cât se ridică moștenirea Tinei Turner și la cine va ajunge. Artista și-a pierdut ambii copii biologici în ultimii cinci ani
05 Tina Turner
Cauza morții legendei muzicale Tina Turner a fost confirmată. Regina rock’n’roll-ului s-a luptat cu o boală incurabilă
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
tina turner
Chinurile și luptele Tinei Turner: probleme grave de sănătate, o căsnicie abuzivă, ambii copii morți. Suferință cruntă în afara scenei

Tina Turner, cea supranumită regina Rock 'n' Roll-ului, a murit la 83 de ani, în casa sa din Elveția. Pe cât se strălucitoare a fost viața ei pe scenă, pe atât de plină de drame și de cumpene a fost în afara ei.

Tina Turner a murit / Profimedia Images
Ce a postat Tina Turner cu două luni înainte de moarte: „M-am pus în mare pericol refuzând să înfrunt realitatea”

Tina Turner, una dintre marile vocaliste rock și cele mai carismatice interprete, a murit la vârsta de 83 de ani. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al artistei. Cu două luni înainte de a se stinge din viața, regina Rock’n Roll-ului și-a surprins fanii cu o postare sumbră pe contul său de Instagram. 

Tina Turner a murit / Profimedia Images
Tina Turner a murit. Celebra cântăreață avea 83 de ani

Marea cântăreaţă Tina Turner a decedat miercuri la 83 de ani, a anunţat purtătorul său de cuvânt într-un comunicat, potrivit Agerpres.ro. 

WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

dracea
Drăcea, cel mai iubit din competitia BUZZ HOUSE! A fost ONAIR la PROFM in fiecare dimineata!

Parcursul lui Drăcea în competiția BUZZ House a fost unul epic! Chiar dacă n-a ajuns în finală, Drăcea a fost unul dintre cei mai susținuți concurenți ai acestei ediții!

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

Partenerii noștri
PE ROZ Ce a postat Alina Sorescu pe Instagram în ziua în care Alexandru Ciucu a fost surprins cu o altă femeie. Fanii: Ești cea mai frumoasă
Ce a postat Alina Sorescu pe Instagram în ziua în care Alexandru Ciucu a fost surprins cu o altă femeie. Fanii: Ești cea mai frumoasă

Ce a postat Alina Sorescu pe Instagram în ziua în care Alexandru Ciucu a fost surprins cu o altă femeie. Fanii: Ești cea mai frumoasă

FILM NOW Megan Fox, imaginea care a creat isterie printre fani: „Cine este asta?” Cum arată actrița fără machiaj
Megan Fox, imaginea care a creat isterie printre fani: „Cine este asta?” Cum arată actrița fără machiaj

Megan Fox, imaginea care a creat isterie printre fani: „Cine este asta?” Cum arată actrița fără machiaj

DIGI WORLD Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință

Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință

DIGI ANIMAL WORLD Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

DIGI LIFE Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
DIGI24 Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și nu mai vor să plece
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și nu mai vor să plece
DIGI SPORT Arpad Paszkany s-a afișat cu noua iubită, cu 24 de ani mai tânără, iar acum s-a aflat totul: femeia a rupt tăcerea
Arpad Paszkany s-a afișat cu noua iubită, cu 24 de ani mai tânără, iar acum s-a aflat totul: femeia a rupt tăcerea
DIGI FM Un japonez dezvăluie prețurile șocante la alimente din România. Cât costă un coș de cumpărături în țară sa natală
Un japonez dezvăluie prețurile șocante la alimente din România. Cât costă un coș de cumpărături în țară sa natală