Bucuresti | 102,8FM VENGER pana 4 cu VENGER LIL NAS X - STAR WALKIN

Chinurile și luptele Tinei Turner: probleme grave de sănătate, o căsnicie abuzivă, ambii copii morți. Suferință cruntă în afara scenei

tina turner
Tina Turner a avut o viață plină de succes pe scenă, dar grea în afara ei. / Foto: Profimedia

Tina Turner, cea supranumită regina Rock 'n' Roll-ului, a murit la 83 de ani, în casa sa din Elveția. Pe cât se strălucitoare a fost viața ei pe scenă, pe atât de plină de drame și de cumpene a fost în afara ei.

Deși purtătorul ei de cuvânt nu a specificat care este cauza precisă a morții, acesta a menționat că a fost vorba despre o lungă suferință cauzată de o boală pe care nu a vrut să o numească.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Problemele de sănătate ale Tinei Turner

Tina Turner s-a confruntat, de-a lungul timpului, cu probleme grave de sănătate: o hipertensiune arterială pe care nu a ținut-o sub control a dus la accident vascular cerebral și insuficiență renală. Mai mult, artista a suferit și de cancer intestinal, dar și de tulburare de stres post-traumatic.

Hipertensiune arterială, accident vascular cerebral, cancer

Încă din 1978, Tina Turner avea hipertensiune arterială, pe care nu a tratat-o ani întregi, ceea ce a dus la insuficiență renală. Primele tratamente i-au fost prescrise în 1985, dar s-a autoconvins că medicamentele îi fac mai mult rău, așa că a încetat să le mai ia și a apelat la remediile homeopate, care nu i-au făcut deloc bine. "Rareori în viața mea m-am înșelat atât de tare. Nu știam că hipertensiunea arterială neținută sub control îmi va agrava boala renală și îmi va ucide rinichii", spunea artista cu ani în urmă.

În 2016, rinichii ei mai funcționau doar la 30% din capacitatea lor, iar Tina își asuma întreaga vină: "M-am pus în mare pericol refuzând să accept realitatea că aveam nevoie de medicamente zilnice pentru restul vieții mele". În 2017 a fost supusă unui transplant și a început să facă dializă, însă lupta ei se anunța a fi una de durată.

În octombrie 2013, la trei luni după ce se căsătorise cu Erwin Bach, Tina Turner a suferit un accident vascular cerebral. În cartea ei de memorii, legendara solistă scria: "M-am trezit brusc și în panică. Un fulger mi-a lovit capul și piciorul drept-sau cel puțin așa am simțit-și am avut o senzație ciudată în gură. Mi-a fost dificil să-l chem pe Erwin. Am bănuit că nu e de bine, dar era mai rău decât îmi imaginasem. Avusesem un AVC". 

10 zile a stat în spital, iar apoi a trebuit să reînvețe să meargă. "Aveam mușchi de oțel de la dans, dar nu și puterea de a mă ridica. Îngrozită, m-am târât pe o canapea, gândindu-mă tot timpul că nu mi-aș fi putut-o imagina pe Tina Turner paralizată".

La trei ani de la această mare cumpănă, Tina Turner a fost diagnosticată cu cancer intestinal, pentru care a trecut printr-o operație.

Citește și: Tina Turner a fost îndrăgostită de Mick Jagger. Dezvăluirile neașteptate despre solistul de la The Rolling Stones și David Bowie

Relație abuzivă cu Ike Turner. A încercat să se sinucidă

tina si ike turner

Tina și Ike Turner au fost căsătoriți 14 ani. / Foto: Profimedia

Înainte de divorțul de Ike Turner, din 1978, cu care a fost căsătorită 14 ani, Tina Turner a trecut prin clipe de groază. Aceasta a povestit că a avut nasul și maxilarul rupte și de mai multe ori ochii învinețiți, fiind bătută în repetate rânduri de partenerul ei. "Am încercat să mă păstrez sănătoasă psihic în timp ce-i gestionam nebunia", scria Tina în cartea ei de memorii, în care a mărturisit că din această cauză a și încercat să se sinucidă cu pastile.

Tina Turner a fost desfigurată de soțul ei și a avut nevoie de rinoplastie. Situația devenise de nesuportat pentru Tina, iar aceasta, după încă un episod de violență conjugală, a încercat să se sinucidă în 1968. Înaintea unui concert din Los Angeles, artista a înghițit 50 de pastile. A ajuns la spital, unde a fost salvată în ultimul moment. În iulie 1976, după încă o bătaie cruntă, artista a anunțat că divorțează de Ike cu orice preț. Ea a depus actele de divorț pe 27 iulie și a pus capăt unui mariaj de 14 ani. 

În documentarul "TINA", din 2021, diva spunea: "Nu a fost o viață bună. Binele nu a echilibrat răul. Am avut o viață abuzivă, nu există alt mod de a-mi spune povestea. Este o realitate, un adevăr (...) Pentru mult timp l-am urât pe Ike, dar după moartea lui, am realizat că era bolnav. El m-a ajutat să încep cariera și a fost bun cu mine la început, așa că am câteva gânduri bune. Poate a fost bine că l-am cunoscut, nu știu. Mă doare să-mi amintesc acele vremuri, dar la un moment dat, iertarea devine mai puternică."

Citește și: Ce a postat Tina Turner cu două luni înainte de moarte: „M-am pus în mare pericol refuzând să înfrunt realitatea”

Tina Turner și-a pierdut ambii copii biologici

Pe lângă multele probleme de sănătate și relația abuzivă cu Ike Turner, Tina a trebuit să treacă și prin pierderea ambilor copii biologici. Craig, băiatul pe care-l avea cu muzicianul Raymond Hill, a murit în 2018, la vârsta de 59 de ani, cel mai probabil prin suicid, iar Ronnie, fiul cu Ike, s-a stins la sfârșitul lui 2022, la 62 de ani, din cauza unui cancer de colon. În timpul căsniciei cu Ike Turner, Tina i-a adoptat pe ceilalți doi copii ai acestuia.

Galerie foto

 

 

Cu gândul la vacanță și călătorii? Hai în Digi Online să vezi Cele mai interesante hoteluri, azi de la 20:05, numai pe Digi Life!

Top citite
01 theo rose
Theo Rose, două luni de încercări cu fiul ei. Micuțul Sasha, probleme de sănătate pe bandă rulantă: "Ți se rupe inima"
02 Adele reunited with former teacher and childhood inspiration during 'An Audience with Adele'
Adele a amânat zece concerte în Las Vegas din motive de sănătate: „Nu am avut şansa de a mă reface complet”
03 Madonna
Madonna, despre problemele de sănătate din vară. Cine a salvat-o după ce a leșinat în baie. A petrecut 48 de ore în comă indusă
04 jamie spears si britney spears
Momente de coșmar pentru tatăl lui Britney Spears: „I-a fost amputat un picior, nu se simte bine!” Artista tocmai și-a revăzut mama
05 adda
Adda, după un an și jumătate cu mii de pastile și 80 de injecții: "Plâng ca un copil. Oficial, am terminat tratamentul pentru Lyme"
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
caddy de la bug mafia
Caddy de la B.U.G. Mafia a suferit un infarct și e internat în spital. Artistul de hip-hop a împlinit 47 de ani luna trecută

De 30 de ani pe piața muzicală românească, B.U.G. Mafia este una dintre cele mai iubite și de succes trupe de hip-hop. Caddy sau Caddillac, unul dintre componenții B.U.G. Mafia, a făcut infarct și este internat în spital. El a împlinit 47 de ani luna trecută.

lili sandu (2)
Lili Sandu, despre starea mamei ei, care e de o lună în spital: "Mă bucur că îmi spune că azi a făcut 6 pași, față de 4 făcuți ieri"

Mereu cu zâmbetul pe buze la tv, Lili Sandu trece de câteva săptămâni prin clipe grele, după ce mama ei a făcut un caz grav de Covid, care a venit la pachet și cu o altă problemă mare de sănătate, una neurologică. Femeia de 78 de ani este de aproape o lună în spital, după ce i0au paralizat picioarele.

mira1
Cum s-a afișat Mira după ce a anunțat că are probleme de sănătate: „Nu există să stau eu la pat prea mult”

Mira se află în acest moment în Dubai, acolo unde a plecat într-o vacanță cu iubitul ei Levi Elekes. Artista a profitat de moment pentru a crea conținut pe rețelele de socializare, dezvăluind că se simte mai bine după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate din cauza unei pisici pe care o adoptase recent. 

WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

dracea
Drăcea, cel mai iubit din competitia BUZZ HOUSE! A fost ONAIR la PROFM in fiecare dimineata!

Parcursul lui Drăcea în competiția BUZZ House a fost unul epic! Chiar dacă n-a ajuns în finală, Drăcea a fost unul dintre cei mai susținuți concurenți ai acestei ediții!

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

Partenerii noștri
PE ROZ A defilat pe podium și a ținut un discurs. Fiica Andreei Marin, divină la gala „Nu există nu se poate”: „Am simțit energia mamei!”
A defilat pe podium și a ținut un discurs. Fiica Andreei Marin, divină la gala „Nu există nu se poate”: „Am simțit energia mamei!”

A defilat pe podium și a ținut un discurs. Fiica Andreei Marin, divină la gala „Nu există nu se poate”: „Am simțit energia mamei!”

FILM NOW Morgan Freeman, fotografiat în public, la intrarea într-un restaurant din Beverly Hills. Și-a asortat ținuta cu mănușa specială pe care o poartă mereu pe mâna stângă
Morgan Freeman, fotografiat în public, la intrarea într-un restaurant din Beverly Hills. Și-a asortat ținuta cu mănușa specială pe care o poartă mereu pe mâna stângă

Morgan Freeman, fotografiat în public, la intrarea într-un restaurant din Beverly Hills. Și-a asortat ținuta cu mănușa specială pe care o poartă mereu pe mâna stângă

DIGI WORLD Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii

Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii

DIGI ANIMAL WORLD Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

DIGI LIFE Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
DIGI24 „Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
DIGI SPORT A doua cea mai bogată soție de fotbalist nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume despre viața privată: ”Acesta e prețul”
A doua cea mai bogată soție de fotbalist nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume despre viața privată: ”Acesta e prețul”
DIGI FM Un satelit românesc construit de studenți români va vâna hoții de pădure! Legătura cu Marius Moga
Un satelit românesc construit de studenți români va vâna hoții de pădure! Legătura cu Marius Moga