Bucuresti | 102,8FM JUAN MAGAN - CLARO QUE SI

Interviu cu Miruna Gherasim și Andrei Vendura, cei mai tineri DJ-i PROFM: „Am învățat să fiu #OPEN. Radioul e emoție”

miruna si venger

PROFM este radioul multor generații de tineri, motiv pentru care, astăzi, am ales să vorbim despre Generația Z. După 5 luni de emisii, a venit momentul ca ștafeta interviurilor să fie preluată de Miruna și Venger, cei mai tineri DJ-i de la PROFM.

Vârsta nu mai este de mult timp un factor decisiv în atingerea visurilor, ci un cadru al experiențelor diverse. Cum reușesc colegii noștri să își găsească energia și curiozitatea de a spune „DA” provocărilor, ce fac atunci când starea de spirit le influențează procesul creativ, cum își gestionează relația cu propriile comunități online, dar și cu ascultătorii, sunt câteva dintre subiectele abordate în interviu. Și pentru că fiecare dintre noi a fost demoralizat, la un moment dat, descoperiți și care au fost replicile demotivante primite de Miruna și Andrei, dar pentru care ei au reușit să demonstreze contrariul.

  1. Ne poți spune câteva cuvinte despre tine, cum ți-ai început cariera și ce te-a determinat să alegi radioul?

    Miruna: „Știu că e învechită ideea de destin, dar mie radioul mi-a fost predestinat. Întotdeauna am fost atrasă de neprevăzut, de spontan și mi-am dorit să fac oamenii să râdă. Pe principiul ,,ai grijă ce îți dorești că s-ar putea să se întâmple”, am primit oportunitatea asta care le combină pe amândouă. E greu să faci asta fără mimică și fără gesturi…așadar, radioul e un challenge din toate punctele de vedere”.
    Venger:
    „Păi, mă numesc Vendura Andrei-Cristian, am 21 de ani și sunt un tânăr din Constanța, cu o puternică pasiune pentru tot ce înseamnă „media" de când sunt mic. Am început să fac YouTube la vârsta de 12 ani, dacă țin bine minte, și asta pentru faptul că mi se părea o simulare perfectă a unei emisiuni. La vremea respectivă, YouTube-ul mă făcea să mă simt ca un mic prezentator. Ulterior, la vârsta de 14-15 ani, când vocea a început să mi se îngroașe, comunitatea mea de pe YouTube, fiind din ce în ce mai mare, a început să îmi lase tot felul de comentarii cum că aș avea „voce de radio". Și, pur și simplu, acela a fost momentul cheie în care am știut clar că asta vreau să fac în viață. Dorința în sine era de la o vârstă mult mai fragedă, dar în clasa a 8-a sau a 9-a pot spune că s-a concretizat de la nivelul de vis sau obiectiv în viață”.

  2. Se împlinesc 5 luni de când faci parte din echipa PROFM. Care crezi că este cel mai important lucru pe care l-ai învățat în această perioadă?

    Miruna: „Am învățat faptul că radioul e emoție. Cum ar zice și șeful meu: EMOȚIE, EMOȚIE, EMOȚIE! Emoție, intonație, modulația vocii, empatie, toate astea se unesc și creează DJ-ul perfect :)). Mai am de muncă până acolo, mai întrebați-mă și anul viitor :))”.
    Venger:
    „5 luni? Simt că fac parte din echipa asta frumoasă de mult, mult mai mult timp. M-am integrat foarte ușor, din punctul meu de vedere, însă asta se datorează oamenilor din jurul meu care au știut tot timpul să îmi acorde încrederea necesară și să mă facă să mă simt în largul meu. Iar în ceea ce privește învățatul, aș putea vorbi ore în șir despre treaba asta. Am dobândit multe cunoștințe noi, cum ar fi faptul că am învățat să vorbesc liber și cursiv despre orice subiect îmi este pus în față, am învățat să scap de emoții, am reușit să înțeleg ce înseamnă să lucrezi într-o echipă cu același obiectiv și multe, multe altele. Însă, cel mai important aspect, de departe, e că am învățat să fiu #open în fața oportunităților care apar”.

  3. Trebuie să fii o capsulă de energie și creativitate în fiecare zi. Cum faci să nu îți pierzi „oxigenul” creativității în acele zile mai *meh?

    Miruna:
    „Sunt și eu om și am emoții, am sentimente și am și zile mai nereușite. Atunci aleg să comunic foarte mult cu ascultătorii. Le pun multe întrebări, facem schimb de selfie-uri, ajung să îi cunosc mai bine, facem schimb de piese și le ascult mesajele pline de energie”.
    Venger:
    „Nu există zile meh atunci când ajung la radio. Iubesc să fac asta și simt că sunt făcut pentru acest lucru. Momentul în care ajung la emisie, pentru mine, este ca un restart. Nu există griji, probleme și loc de vibe-uri proaste. Și un ajutor foarte important îl primesc din partea ascultătorilor pe care îi simt aproape de mine”.

  1. Cum reacționezi atunci când lucrurile nu îți ies așa cum sperai și cum îți dai seama unde e necesar să aduci îmbunătățiri?

    Miruna:
    „Îmi dau seama instant, sunt foarte dură cu mine și eu cred că acesta este un plus. La început, după fiecare intervenție, îmi notam ce mi-a plăcut și ce nu mi-a plăcut. Ok, poate încă sunt la început, însă fac treaba asta”.
    Venger:
    „Din păcate, mă frustrez din când în când. Îmi doresc din suflet să ajung la cea mai bună versiune a mea și muncesc mult pentru asta. Însă, atunci când ceva nu iese cum trebuie, evident că mă adun și caut soluții pentru problema respectivă. Bine, eu oricum am o vorbă: „În viață nu există probleme, există doar soluții". Iar în ceea ce privește depistarea unei probleme este destul de ușor. Mă ascult destul de des, îmi descarc emisiile și le analizez. Unde simt că ceva nu e tocmai ok, caut soluția. Și, sincer să fiu, la capitolul acesta mă ajută destul de mult și Manuel Dinculescu, omul care mi-a pus bazele în acest domeniu și care m-a învățat cam tot ce știu”.

  2. Una dintre marile provocări ale prezentului este atragerea ascultătorilor din Generația Z. Cum îți propui, în calitate de insider, să îi aduci pe frecvențele PROFM?

    Miruna:
    „Am început să fac live-uri pe TikTok de la radio. A devenit deja o serie săptămânală. Sunt complet uimită de feedback-ul pozitiv primit în cele 2 luni de live. Am avut și 6.500 de urmăritori simultan, ceea ce e HUGE. Generația Z este super cool și o simt din ce în ce mai aproape de radio”.
    Venger:
    „Foarte simplu, ascultând în permanență cerințele lor. Urmăresc cât se poate de mult toate trendurile în vogă și încerc să abordez cele mai fresh subiecte posibile. Pe lângă asta, încerc să vin cu un plus de energie și de piese proaspăt lansate și ascultate de noul public”.

  3. O zi din viața ta de creator de conținut: care sunt pașii pe care îi urmezi atunci când vrei să realizezi un material de promovare (cum alegi subiectul, cât de mult te influențează contextul, starea de spirit, instinctul)?

    Miruna:
    „Niciodată nu îmi fac script. Simt mereu când am inspirație și/sau o stare bună. Sunt foarte naturală în online, îmi arăt viața exact așa cum este, arăt atât aspectele pozitive, cât și pe cele negative. Cred că de asta empatizează și atât de mulți oameni cu mine”.
    Venger: „În sine, procesul nu este complicat. Abordez de cele mai multe ori cele mai fresh subiecte și trenduri atât în clipurile mele de pe YouTube, cât și la radio. Din păcate, starea de spirit influențează foarte mult procesul creativ, pe YouTube cel puțin. Comparativ, la radio este foarte ușor să îți maschezi emoțiile și bad vibes-urile, pentru că lumea nu te vede. Pe YouTube, în schimb, este altă poveste. Acolo oamenii pot vedea mimica, gesturile și multe alte semne ale unei stări proaste în care te afli la momentul respectiv. Iar în ceea ce privește instinctul, mă ghidez maxim după el. Cred mult în forțele proprii, dar și în Dumnezeu, iar pentru mine, această combinație a dat mereu rezultate”.

  4. Care este cea mai demotivantă replică primită, dar pentru care ai demonstrat contrariul?

    Miruna:
    „Nu o să ajungi niciodată la un radio național”; ,, Nu mai visa cai verzi pe pereți”; ,, Găsește-ți un job real”. Am muncit și mi-am dorit. Mai am un drum lung de parcurs. Încă muncesc și îmi doresc :))”
    Venger:
    „Bro, radio, TV?! Ce să cauți acolo, mă, nebunule? Crezi că treaba e așa ușoară? :))". Momentan, am demonstrat doar jumătate. MOMENTAN ;).

Top citite
01 Cat Janice a murit
Cat Janice, cântăreața devenită virală pe TikTok, a murit la 31 de ani. Tânăra era bolnavă de cancer și lasă în urmă un băiețel
02 live venger si miruna
Erika Isac: "Iorga e genul de persoană care sau te place, sau..."
03 cover
PROFM X Buzz House: Drăcea, unul dintre cei 10 influenceri supuși la probe
04 Kris Kross Amsterdam, SERA, Conor Maynard - Stay (Never Leave) (1)
Kris Kross Amsterdam vine cu Stay (Never Leave), piesa lansată alături de Sera și C
05 theo rose si madalina ghenea (1)
Theo Rose a făcut deliciul internauților cu un clip în care apare lângă un panou cu Mădălina Ghenea: "Deprimant să dai cu ochii de ea"
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
antonia
Antonia, dans în costum de baie la malul mării. Și-a expus bronzul ciocolatiu și abdomenul cu pătrățele

De puțin timp, Antonia a lansat piesa "Ping Pong". Așa cum se întâmplă cu melodiile catchy, s-a propagat rapid și în filmulețe pe TikTok și Instagram. Cine poate fi cel mai bun promotor al cântecului dacă nu chiar cea căreia îi aparține?! Așa că Antonia și-a pus farmecul la înaintare.

WSJ Innovator Awards, Arrivals, New York, USA - 02 Nov 2022
Hailey Bieber, după ce a folosit filtrul viral pe TikTok, care îmbătrânește: „Arăt exact ca bunica!” Imaginea i-a cucerit pe fani

Hailey Bieber se numără printre vedetele care au acceptat provocarea de a încerca trendul de pe TikTok, acel filtru de îmbătrânire, la scurt timp după ce Kylie Jenner și-a uimit fanii cu rezultatele ei.

DSC05537
PROFM NON-STOP a fost apreciat de peste un milion de ori

1.200.000. Atât de multe aprecieri a strâns LIVE-ul dedicat împlinirii a 30 de ani de PROFM

WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

dracea
Drăcea, cel mai iubit din competitia BUZZ HOUSE! A fost ONAIR la PROFM in fiecare dimineata!

Parcursul lui Drăcea în competiția BUZZ House a fost unul epic! Chiar dacă n-a ajuns în finală, Drăcea a fost unul dintre cei mai susținuți concurenți ai acestei ediții!

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

Partenerii noștri
PE ROZ Ce a postat Alina Sorescu pe Instagram în ziua în care Alexandru Ciucu a fost surprins cu o altă femeie. Fanii: Ești cea mai frumoasă
Ce a postat Alina Sorescu pe Instagram în ziua în care Alexandru Ciucu a fost surprins cu o altă femeie. Fanii: Ești cea mai frumoasă

Ce a postat Alina Sorescu pe Instagram în ziua în care Alexandru Ciucu a fost surprins cu o altă femeie. Fanii: Ești cea mai frumoasă

FILM NOW Megan Fox, imaginea care a creat isterie printre fani: „Cine este asta?” Cum arată actrița fără machiaj
Megan Fox, imaginea care a creat isterie printre fani: „Cine este asta?” Cum arată actrița fără machiaj

Megan Fox, imaginea care a creat isterie printre fani: „Cine este asta?” Cum arată actrița fără machiaj

DIGI WORLD Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință

Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință

DIGI ANIMAL WORLD Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

DIGI LIFE Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
DIGI24 Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și nu mai vor să plece
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și nu mai vor să plece
DIGI SPORT Arpad Paszkany s-a afișat cu noua iubită, cu 24 de ani mai tânără, iar acum s-a aflat totul: femeia a rupt tăcerea
Arpad Paszkany s-a afișat cu noua iubită, cu 24 de ani mai tânără, iar acum s-a aflat totul: femeia a rupt tăcerea
DIGI FM Un japonez dezvăluie prețurile șocante la alimente din România. Cât costă un coș de cumpărături în țară sa natală
Un japonez dezvăluie prețurile șocante la alimente din România. Cât costă un coș de cumpărături în țară sa natală