Bucuresti | 102,8FM OPEN HITS cu PROFM CLOCK CLOCK - OVER

Dua Lipa a fost dată în judecată de o trupă reggae. Artista e acuzată că ar fi copiat piesa ”Levitating”

Dua Lipa este acuzată de plagiat
Dua Lipa este acuzată de plagiat / Getty Images

Dua Lipa, celebra cântăreață în vârstă de 26 de ani, a fost dată în judecată de o trupă, fiind acuzată că ar fi copiat piesa ”Levitating”, pe care a lansat-o în 2020 și care s-a bucurat de un succes răsunător.

”Levitating”, piesa lansată de Dua Lipa în 2020 s-a auzit în toate colțurile lumii în ultimii doi ani, însă o trupă cunoscută sub numele Artikal Sound System susține că aceasta a fost ”inspirată” de pe single-ul Live Your Life, ce a fost lansat cu trei ani înainte.

Potrivit documentelor obținute de TMZ, membrii trupei respective cred că Dua Lipa și echipa ei au ascultat piesa lor, iar apoi au venit cu o copie, și anume cu piesa ”Levitating”.

Citește și: „Genunchi însângerați”. Dua Lipa, imagine cu rănile de pe picioare după un concert live. „Ai dat totul în acest turneu!”

”Levitating este similară cu piesa Live Your Life”, se arată în documentele depuse în instanță, membrii trupei susținând, de asemenea, că piesa lor a fost lansată cu trei ani înainte, în 2017 și a ajuns chiar și în clasamentul Bilboard reggae, ocupând locul al doilea.

Deocamdată, însă, niciun reprezentant al artistei nu a comentat aceste acuzații.

Lipa a lansat piesa Levitating în 2020, aceasta făcând parte din albumul ”Future Nostalgia”. Aceasta a ocupat locul doi în topul Bilboard Hot 100, dar a ajuns și în clasamentele Adult Contemporary, Adult Top 40 și Mainstream Top 40.

Citește și: Dua Lipa a făcut furori într-o rochie transparentă și decupată, care nu lasă loc imaginației, pe plajă în Miami

Dua Lipa, dată în judecată pentru o fotografie postată pe Instagram

Anul trecut, cântăreața a fost dată în judecată după ce a postat pe contul personal de Instagram o fotografie cu ea făcută de paparazzi. Potrivit Integral Images, Dua Lipa ar fi profitat de pe urma fotografiei, având în vedere că pagina cântăreței de Instagram este folosită drept unealtă de marketing pentru muzica ei

Documentele depuse la o curte de justiţie americană arată că vedeta a fost fotografiată într-un aeroport în 2019, iar mai târziu Lipa a postat această fotografie pe rețeaua socială „fără permisiune sau autorizaţie”.

Compania cere despăgubiri în valoare de 150.000 de dolari şi a cerut un proces cu juriu. De asemenea, solicită şi emiterea unui ordin care să o împiedice pe cântăreață să mai comită acte de încălcare a drepturilor de autor, dar și să achite cheltuielile de judecată.

Citește și: Dua Lipa, apariție spectaculoasă într-un costum de baie neon. Artista se află în vacanță după despărțirea de Anwar Hadid

Dua Lipa a postat imaginea pe Instagram pe 7 februarie 2019, la patru zile după ce fusese făcută. Fotografia, care a fost ștearsă de pe contul artistei, a arată în timp ce stă la coadă în aeroport purtând o pălărie oversize. „Voi trăi sub pălării mari și pufoase toată viața,” a scris vedeta pe Instagram, conform Digi24.ro.

Integral Images a aplicat pentru înregistrarea drepturilor de autor asupra imaginii, iar cererea a fost aprobată pe 20 februarie 2021. Reprezentanții companiei susțin că Dua Lipa a publicat „cu bună ştiinţă” fotografia pe reţelele de socializare fără permisiune pentru a face bani, având în vedere că contul artistei este monetizat.

Galerie foto

Top citite
01 Kanye West/ Profimedia
Kanye West, acuzat de agresiune după ce ar fi lovit un bărbat care a hărțuit-o pe Bianca Censori pe stradă: „Nu s-a putut abține”
02 ***EDITORIAL USE ONLY*** Dua Lipa attends The BRIT Awards 2024 at The O2 in London, England. Saturday 2nd March 2024. (E
Dua Lipa, doar într-un body negru și dres de mătase. „Arăți uimitor”, i-au transmis fanii. Artista a lansat „Illusion”
03 50 Cent/ Profimedia
50 Cent, acuzat de fosta iubită de abuz fizic și neglijență față de fiul lor: „Ai distrus orice șansă pe care am mai avut-o”
04 Dua Lipa
Dua Lipa, într-o rochie roșie cu corset, la fel de scurtă ca jacheta pe care a avut-o deasupra. Solista și-a arătat picioarele de model
05 RAYE
Raye, reveleația anului în muzica britanică. Lista câștigătorilor la BRIT Awards 2024
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
'Argylle' film premiere, London, UK - 24 Jan 2024
Dua Lipa, răvășitoare alături de noul ei iubit, într-o rochie mulată. Ea și Callum Turner se întâlnesc de câteva luni

Dua Lipa și noul ei iubit, Callum Turner, au părut extrem de îndrăgostiți duminică seară, când au fost surprinși în timp ce plecau de la petrecerea organizată după decernarea premiilor BAFTA.

'Argylle' film premiere, London, UK - 24 Jan 2024
Dua Lipa, răvășitoare și plină de senzualitate într-o rochie spectaculoasă pe care și-a asortat-o cu părul, la premiera „Argylle”

Dua Lipa a strălucit la premiera mondială a filmului Argylle, în Leicester Square din Londra. Cântăreața și compozitoarea britanică în vârstă de 28 de ani a captat toată atenția cu look-ul ei răvășitor, plin de senzualitate. 

*PREMIUM-EXCLUSIVE* Dua Lipa and Callum Turner can’t keep their hands off of each other during date night in LA as couple CONFIRM hot new romance!
O nouă poveste de dragoste la Hollywood. Dua Lipa se iubește cu actorul Callum Turner. Săruturi pasionale pe balconul unui restaurant

Dua Lipa trăiește o nouă poveste de dragoste. Starul pop se iubește cu actorul Callum Turner. Cei doi au fost fotografiați în timp ce se sărutau pasional pe balconul unui restaurant, după o cină romantică la Hollywood.

WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

dracea
Drăcea, cel mai iubit din competitia BUZZ HOUSE! A fost ONAIR la PROFM in fiecare dimineata!

Parcursul lui Drăcea în competiția BUZZ House a fost unul epic! Chiar dacă n-a ajuns în finală, Drăcea a fost unul dintre cei mai susținuți concurenți ai acestei ediții!

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

Partenerii noștri
PE ROZ O femeie și-a prins soțul cu amanta, într-o cameră de hotel: „Cum ai îndrăznit?” Imaginile în care îl confruntă sunt virale
O femeie și-a prins soțul cu amanta, într-o cameră de hotel: „Cum ai îndrăznit?” Imaginile în care îl confruntă sunt virale

O femeie și-a prins soțul cu amanta, într-o cameră de hotel: „Cum ai îndrăznit?” Imaginile în care îl confruntă sunt virale

FILM NOW A fascinat cu rolul din “Iisus din Nazaret”. Cum arată acum actorul Robert Powell și cum l-a marcat filmul biblic
A fascinat cu rolul din “Iisus din Nazaret”. Cum arată acum actorul Robert Powell și cum l-a marcat filmul biblic

Desi multi au incercat sa-l egaleze, de departe cel mai cunoscut dintre actori ramane Robert Powell din mini-seria "Jesus of Nazareth" a lui Franco Zefirelli.

DIGI WORLD Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință

Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință

DIGI ANIMAL WORLD Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

DIGI LIFE Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
DIGI24 Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
DIGI SPORT Ce surpriză! Despărțiți de mai bine de 16 ani, cei doi au apărut din nou împreună:
Ce surpriză! Despărțiți de mai bine de 16 ani, cei doi au apărut din nou împreună: "Am primit multe telefoane!"
DIGI FM Un japonez dezvăluie prețurile șocante la alimente din România. Cât costă un coș de cumpărături în țară sa natală
Un japonez dezvăluie prețurile șocante la alimente din România. Cât costă un coș de cumpărături în țară sa natală