Bucuresti | 102,8FM WTFun cu Dracea si Bogdan ZERB - MWAKI

Detalii despre starea lui Celine Dion, la două luni de la diagnosticul care i-a complicat viața. Unde s-a mutat pentru a se trata

celine dion
Celine Dion a fost diagnosticată cu sindromul persoanei rigide. / Foto: Profimedia

La sfârșitul lui 2022, Celine Dion a dezvăluit că a fost diagnosticată cu o afecțiune neurologică rară, sindromul persoanei rigide. Acum, la două luni de la acel moment, sora artistei a făcut câteva dezvăluiri despre starea actuală a vedetei canadiene.

Sindromul omului înțepenit nu are nicio vindecare, dar Celine Dion și-a promis că va munci pentru ca progresul afecțiunii să fie unul cât mai lent și pentru a se întoarce pe scenă.

Citește și: Noi dezvăluiri despre Celine Dion: ”A suferit teribil după moartea soțului ei!” Artista a fost diagnosticată cu o boală incurabilă

Claudette, sora artistei de 54 de ani, a mărturisit că Celine se află în orașul american Denver, unde lucrează cu medicii pentru a-și îmbunătăți starea de sănătate. Deși viața a lovit-o foarte tare, cântăreața chinuită de spasme musculare de mai bine de un an nu renunță la luptă și la marele ei țel, acela de a reveni pe scenă, în fața fanilor, motiv pentru care este dispusă să încerce orice.

"Sunt încrezătoare că viața îi va da înapoi ceea ce a oferit ea de-a lungul timpului. Este o femeie extrem de inteligentă, foarte generoasă, talentată și îndrăgostită de viață. În loc să stea să plângă pentru soarta ei, încerc să-i trimit energii pozitive, în speranța că într-o bună zi se va întoarce pe scenă. Este înconjurată de specialiști și luptă pentru recuperarea ei", a declarat Claudette, scrie publicația Marca.

Celine Dion, extrem de afectată când și-a anunțat fanii că a fost diagnosticată cu sindromul persoanei rigide

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cu ochii în lacrimi și gâtuită de emoție, artista canadiană a transmis, în decembrie 2022, un mesaj tuturor fanilor ei, dezvăluind boala de care suferă, efectele ei, dar și faptul că nu va putea să-și reia concertele din turneul european, amânate deja de mai multe ori.

"Îmi pare rău că mi-a luat atât de mult timp să mă adresez vouă. Îmi e dor de voi și abia aștept să vorbesc din nou cu voi de pe scenă. Știți că am fost mereu ca o carte deschisă. Nu am fost pregătită să spun ceva înainte, dar acum sunt gata. Am probleme de sănătate de multă vreme și îmi e foarte greu să înfrunt aceste dificultăți și să vorbesc despre lucrurile prin care trec. Recent, am fost diagnosticată cu o foarte rară afecțiune neurologică, numită sindromul omului înțepenit, ce afectează cam unul dintr-un milion de oameni", a început mărturisirea lui Celine Dion.

Galerie foto

"Deși de abia învățăm despre această boală rară, acum înțelegem ce îmi cauzează toate spasmele pe care le-am avut. Din păcate, spasmele îmi afectează toate aspectele vieții de zi cu zi. Câteodată, îmi cauzează dificultăți când merg, nu-mi permit să-mi folosesc corzile vocale pentru a cânta așa cum sunt obișnuită. Îmi e greu să vă spun astăzi că acest lucru înseamnă că nu voi fi pregătită ca în februarie să-mi reîncep turneul din Europa. Am o echipă grozavă de doctori care mă ajută să fiu mai bine. Copiii mei prețioși mă sprijină și-mi oferă speranță. Muncesc din greu, în fiecare zi, cu terapeuți în medicina sportivă, pentru a-mi reclădi puterea și capacitatea de a fi  pe scenă din nou, dar trebuie să admit că este o luptă grea. Tot ce știu este că muzica este ceea ce am făcut toată viața și ceea ce iubesc cel mai mult să fac. Îmi e foarte dor de voi, să vă văd, să fiu pe scenă și să cânt pentru voi, mereu dau 100% când îmi fac show-urile, dar starea mea nu-mi permite să fac asta. Trebuie ca în acest moment să mă concentrez pe sănătatea mea și am speranța că sunt pe drumul spre a mă recupera. Pe asta mă concentrez și fac tot ce ține de mine pentru a mă recupera. Vă mulțumesc pentru încurajări, pentru dragoste și susținere, înseamnă mult pentru mine. Aveți grijă de voi, fiți bine, vă iubesc atât de mult și sper din tot sufletul să vă pot vedea din nou curând", a fost mesajul complet transmis de Celine Dion prin intermediul unui clip postat pe pagina ei de Instagram.

Citește și: Celine Dion, imagine rară pe internet. Cum arată artista după ce și-a anulat turneul din Europa din cauza problemelor de sănătate

Ce este sindromul persoanei rigide

Sindromul persoanei rigide (SPR), cu care a fost diagnosticată Celine Dion, este o patologie neurologică rară, caracterizată printr-o rigidizare musculară progresivă şi episoade repetate de spasme musculare dureroase. Sindromul persoanei rigide face mușchii să se încordeze incontrolabil. Afecțiunea îi face pe cei care suferă de această boală ca niște "statui umane", deoarece blochează corpul în poziții rigide, lăsându-i pe oameni incapabili să mai meargă sau să mai vorbească. Deși nu există vindecare, se poate încetini progresia.

Vârful de incidenţă se situează în jurul vârstei de 45 de ani, iar simptomele evoluează de-a lungul lunilor şi anilor.

Spasmele musculare pot să se producă întâmplător sau să fie declanşate de o varietate de evenimente diferite, inclusiv de un zgomot brusc sau de un contact fizic uşor.

Dacă nu este tratat, SPR poate să evolueze spre dificultăţi în deplasare şi să aibă un impact semnificativ asupra capacităţii unei persoane de a efectua activităţi zilnice de rutină.

Deşi cauza exactă a acestui sindrom este necunoscută, medicii cred că este vorba despre o maladie autoimună şi care se manifestă uneori alături de alte boli autoimune.

Citește și: Adevărul despre starea de sănătate a lui Celine Dion. Un apropiat a rupt tăcerea: ”A fost șocată să descopere ce boală are!”

Lucy Worsley Investighează este un documentar despre cele mai dramatice capitole ale istoriei britanice. Pe DIGI Wolrd și DIGI Online, azi de la 20:00.

Top citite
01 celine (2)
Celine Dion, într-o imagine rară alături de copiii săi, la doi ani de la diagnosticul dur care i-a schimbat viața. Mesajul artistei
02 Celine Dion
Celine Dion, o nouă apariție publică. Artista diagnosticată cu o boală incurabilă și-a surprins complet fanii: „Ce frumoasă este!”
03 Celine Dion la premiile Grammy 2024/ Profimedia
Celine Dion a oferit momente unice în backstage, la gala Grammy. Duet surpriză cu Sonyae Elise
04 celine dion si taylor swift
Cum s-a simțit Celine Dion după ce a fost ignorată de Taylor Swift pe scena premiilor Grammy: "Au vorbit în culise"
05 Taylor Swift
Taylor Swift, pusă la zid după ce a ignorat-o pe Celine Dion, pe scena de la Grammy: "Nici nu s-a uitat la ea". Imaginile sunt virale
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
Celine Dion la premiile Grammy 2024/ Profimedia
Celine Dion, prima apariție publică din ultimele luni, la gala premiilor Grammy. Artista a fost diagnosticată cu o boală incurabilă

Celine Dion a surprins pe toată lumea când a apărut pe scena Premiilor Grammy, duminică, unde a prezentat trofeul pentru „Albumul anului”, care i-a revenit lui Taylor Swift. Este prima apariție publică din ultimele trei luni a artistei în vârstă de 55 de ani. 

Celine Dion
Celine Dion lansează un documentar despre cum a învățat să trăiască cu boala sa: Aceşti ultimi doi ani au fost o provocare

Noul documentar "I Am: Celine Dion", în care celebra cântăreaţă pop canadiană doreşte să sensibilizeze publicul asupra bolii care o împiedică să mai susţină turnee, va deveni curând disponibil pe o platformă de streaming.

Snoop Dogg și fiica lui, Cori Broadus/ Profimedia
Fiica lui Snoop Dogg a suferit un accident vascular cerebral sever la doar 24 de ani: „Ce am făcut să merit asta?”

Fiica rapperului Snoop Dogg, Cori Broadus, în vârstă de 24 de ani, le-a dezvăluit fanilor săi de pe Instagram că a suferit un accident vascular cerebral grav. Ea se afla pe patul de spital în timp ce le povestea celor 650.000 de urmăritori cum a fost întreaga experiență traumatizantă. 

WTFun
dracea
Drăcea, cel mai iubit din competitia BUZZ HOUSE! A fost ONAIR la PROFM in fiecare dimineata!

Parcursul lui Drăcea în competiția BUZZ House a fost unul epic! Chiar dacă n-a ajuns în finală, Drăcea a fost unul dintre cei mai susținuți concurenți ai acestei ediții!

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

raluka
Raluka, sinceră despre preferințele ei în materie de bărbați: "Îmi trebuie mult mai în vârstă". Actualul iubit e cu 20 de ani mai mare

Raluka nu s-a arătat niciodată prea deschisă să vorbească despre viața ei personală, iar pe iubiți i-a ținut cât mai departe de ochii curioșilor. Iată că la What The Fun, la PROFM, unde a venit alături de Connect-R pentru a-și cânta live noua colaborare de succes, "Lasă-mă să te...", solista a făcut câteva declarații despre cel care îi este partener de viață, mărturisind și preferința ei pentru bărbații mai în vârstă.

Partenerii noștri
PE ROZ O tânără a cheltuit 10.000 de lire sterline ca să arate precum o pisică: „Nu m-am simțit niciodată mai bine în propria mea piele”
O tânără a cheltuit 10.000 de lire sterline ca să arate precum o pisică: „Nu m-am simțit niciodată mai bine în propria mea piele”

O tânără a cheltuit 10.000 de lire sterline ca să arate precum o pisică: „Nu m-am simțit niciodată mai bine în propria mea piele”

FILM NOW Tallulah, fiica lui Bruce Willis, a fost diagnosticată cu autism la aproape 30 de ani: „Mi-a schimbat viața!”
Tallulah, fiica lui Bruce Willis, a fost diagnosticată cu autism la aproape 30 de ani: „Mi-a schimbat viața!”

Tallulah, fiica lui Bruce Willis, a fost diagnosticată cu autism la aproape 30 de ani: „Mi-a schimbat viața!”

DIGI WORLD VIDEO Momentul în care un polițist furios le ține o lecție unor turiste care râdeau de un străjer din Garda Regală:
VIDEO Momentul în care un polițist furios le ține o lecție unor turiste care râdeau de un străjer din Garda Regală: "Își servește țara, nu e aici pentru a fi ridiculizat"

VIDEO Momentul în care un polițist furios le ține o lecție unor turiste care râdeau de un străjer din Garda Regală: "Își servește țara, nu e aici pentru a fi ridiculizat"

DIGI ANIMAL WORLD Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat
Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat

Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat

DIGI LIFE Topul celor mai poluate oraşe din lume. Pe ce loc se află București
Topul celor mai poluate oraşe din lume. Pe ce loc se află București
DIGI24 Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă, în cei 26 de ani de căsnicie
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă, în cei 26 de ani de căsnicie
DIGI SPORT Dramă uriașă la Miami Open: Konstantin Koltsov, partenerul Arynei Sabalenka, a încetat din viață
Dramă uriașă la Miami Open: Konstantin Koltsov, partenerul Arynei Sabalenka, a încetat din viață
DIGI FM Reacție furibundă după ce Kate Middleton și prințul William ar fi fost văzuți în apropiere de Windsor: „Arată că e panică la Palat!”
Reacție furibundă după ce Kate Middleton și prințul William ar fi fost văzuți în apropiere de Windsor: „Arată că e panică la Palat!”