Bucuresti | 102,8FM SEAN PAUL - SHE DOESNT MIND

Celine Dion, diagnosticată cu o boală neurologică incurabilă, care afectează o persoană dintr-un milion. A plâns când a făcut anunțul

celine dion
Celine Dion suferă de o boală neurologică rară. / Foto: captură video Instagram

Celine Dion a dezvăluit că a fost diagnosticată cu o boală neurologică incurabilă, de care este afectată o persoană dintr-un milion. Sindromul omului înțepenit nu are nicio vindecare, dar artista de 54 de ani și-a promis că va munci pentru ca progresul afecțiunii să fie unul cât mai lent și să se poate întoarce pe scenă.

Sindromul persoanei rigide face mușchii să se încordeze incontrolabil. Afecțiunea îi face pe cei care suferă de această boală ca niște "statui umane", deoarece blochează corpul în poziții rigide, lăsându-i pe oameni incapabili să mai meargă sau să mai vorbească. Deși nu există vindecare, se poate încetini progresia.

Citește și: Celine Dion, imagine rară pe internet. Cum arată artista după ce și-a anulat turneul din Europa din cauza problemelor de sănătate

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cu ochii în lacrimi și gâtuită de emoție, artista canadiană a transmis un mesaj tuturor fanilor ei, dezvăluind boala de care suferă, efectele ei, dar și faptul că nu va putea să-și reia concertele din turneul european, amânate deja de mai multe ori.

Celine Dion, mesaj cu ochii în lacrimi pentru fanii ei

"Îmi pare rău că mi-a luat atât de mult timp să mă adresez vouă. Îmi e dor de voi și abia aștept să vorbesc din nou cu voi de pe scenă. Știți că am fost mereu ca o carte deschisă. Nu am fost pregătită să spun ceva înainte, dar acum sunt gata. Am probleme de sănătate de multă vreme și îmi e foarte greu să înfrunt aceste dificultăți și să vorbesc despre lucrurile prin care trec. Recent, am fost diagnosticată cu o foarte rară afecțiune neurologică, numită sindromul omului înțepenit, ce afectează cam unul dintr-un milion de oameni", a început mărturisirea lui Celine Dion.

celine dion

Celine Dion a vorbit despre boala ei cu ochii în lacrimi. / Foto: captură video Instagram

Citește și: Familia lui Celine Dion critică filmul „Aline”, inspirat din viaţa ei: Unele scene merg prea departe. Părem o bandă de morocănoși

"Deși de abia învățăm despre această boală rară, acum înțelegem ce îmi cauzează toate spasmele pe care le-am avut. Din păcate, spasmele îmi afectează toate aspectele vieții de zi cu zi. Câteodată, îmi cauzează dificultăți când merg, nu-mi permit să-mi folosesc corzile vocale pentru a cânta așa cum sunt obișnuită. Îmi e greu să vă spun astăzi că acest lucru înseamnă că nu voi fi pregătită ca în februarie să-mi reîncep turneul din Europa. Am o echipă grozavă de doctori care mă ajută să fiu mai bine. Copiii mei prețioși mă sprijină și-mi oferă speranță. Muncesc din greu, în fiecare zi, cu terapeuți în medicina sportivă, pentru a-mi reclădi puterea și capacitatea de a fi  pe scenă din nou, dar trebuie să admit că este o luptă grea. Tot ce știu este că muzica este ceea ce am făcut toată viața și ceea ce iubesc cel mai mult să fac. Îmi e foarte dor de voi, să vă văd, să fiu pe scenă și să cânt pentru voi, mereu dau 100% când îmi fac show-urile, dar starea mea nu-mi permite să fac asta. Trebuie ca în acest moment să mă concentrez pe sănătatea mea și am speranța că sunt pe drumul spre a mă recupera. Pe asta mă concentrez și fac tot ce ține de mine pentru a mă recupera. Vă mulțumesc pentru încurajări, pentru dragoste și susținere, înseamnă mult pentru mine. Aveți grijă de voi, fiți bine, vă iubesc atât de mult și sper din tot sufletul să vă pot vedea din nou curând", a fost mesajul complet transmis de Celine Dion prin intermediul unui clip postat pe pagina ei de Instagram.

Galerie foto

Foto: Instagram, Profimedia, Getty Images

 

Top citite
01 Celine Dion la premiile Grammy 2024/ Profimedia
Celine Dion, prima imagine din documentarul în care vorbeşte despre boala care o ţine departe de scenă
02 celine dion (1)
Celine Dion, apariție surpriză în vestiarul unei echipe de hochei. Energică, pe tocuri, cu vorbele la ea, nu a părut afectată de boală
03 celine (2)
Celine Dion, într-o imagine rară alături de copiii săi, la doi ani de la diagnosticul dur care i-a schimbat viața. Mesajul artistei
04 Celine Dion
Celine Dion, o nouă apariție publică. Artista diagnosticată cu o boală incurabilă și-a surprins complet fanii: „Ce frumoasă este!”
05 theo rose
Theo Rose, două luni de încercări cu fiul ei. Micuțul Sasha, probleme de sănătate pe bandă rulantă: "Ți se rupe inima"
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
Adele reunited with former teacher and childhood inspiration during 'An Audience with Adele'
Adele a amânat zece concerte în Las Vegas din motive de sănătate: „Nu am avut şansa de a mă reface complet”

Cântăreaţa Adele, în vârstă de 35 de ani, a anunţat pe reţelele de socializare amânarea a zece date de concert, programate iniţial pentru următoarele cinci weekenduri, în Las Vegas. Decizia vine din partea medicului ei, care i-a recomandat să "ia o pauză şi să-şi întrerupă rezidenţa" pentru a se odihni complet. Spectacolele vor fi amânate, dar datele nu au fost încă anunţate.

Celine Dion la premiile Grammy 2024/ Profimedia
Celine Dion a oferit momente unice în backstage, la gala Grammy. Duet surpriză cu Sonyae Elise

Imagini inedite cu Celine Dion, în culise la premiile Grammy, au devenit virale pe rețelele sociale. Artista a improvizat un duet cu Sonyae Elise, una dintre nominalizatele serii, după apariția surpriză pe scena Grammy, pe fondul luptei pe care o duce cu sindromul persoanei rigide, boala care a forțat-o să se retragă pentru o perioadă din lumina reflectoarelor.

celine dion si taylor swift
Cum s-a simțit Celine Dion după ce a fost ignorată de Taylor Swift pe scena premiilor Grammy: "Au vorbit în culise"

Apariția surpriză a lui Celine Dion, pe scena de la premiile Grammy 2024, a stârnit o mulțime de discuții. Pe lângă faptul că nimeni nu se aștepta să o vadă la eveniment pe artista canadiană care în decembrie 2022 a anunțat că suferă de sindromul persoanei rigide, presa din toată lumea și internetul au vuit când Taylor Swift a părut să o ignore complet pe Celine atunci când și-a primit trofeul din mâinile ei.

WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

dracea
Drăcea, cel mai iubit din competitia BUZZ HOUSE! A fost ONAIR la PROFM in fiecare dimineata!

Parcursul lui Drăcea în competiția BUZZ House a fost unul epic! Chiar dacă n-a ajuns în finală, Drăcea a fost unul dintre cei mai susținuți concurenți ai acestei ediții!

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

Partenerii noștri
PE ROZ A călătorit 1.852 de kilometri ca să se întâlnească cu un bărbat pe care l-a cunoscut pe internet, dar el nu a apărut: „M-a păcălit”
A călătorit 1.852 de kilometri ca să se întâlnească cu un bărbat pe care l-a cunoscut pe internet, dar el nu a apărut: „M-a păcălit”

A călătorit 1.852 de kilometri ca să se întâlnească cu un bărbat pe care l-a cunoscut pe internet, dar el nu a apărut: „M-a păcălit”

FILM NOW Chris Hemsworth și-a dorit mult să joace într-un film regizat de Kevin Costner: „Nu am primit rolul”. Pe cine a distribuit în schimb starul din „Yellowstone”
Chris Hemsworth și-a dorit mult să joace într-un film regizat de Kevin Costner: „Nu am primit rolul”. Pe cine a distribuit în schimb starul din „Yellowstone”

Chris Hemsworth și-a dorit mult să joace într-un film regizat de Kevin Costner: „Nu am primit rolul”. Pe cine a distribuit în schimb starul din „Yellowstone”

DIGI WORLD Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie

Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie

DIGI ANIMAL WORLD Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

DIGI LIFE Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
DIGI24 Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii i-au spus că mai are câteva luni de trăit
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii i-au spus că mai are câteva luni de trăit
DIGI SPORT FOTO Proteste la Munchen. ”Nici nouă nu ne place de tine! Ieși de pe stadionul nostru” / ”Își mulg fanii ca pe vaci”
FOTO Proteste la Munchen. ”Nici nouă nu ne place de tine! Ieși de pe stadionul nostru” / ”Își mulg fanii ca pe vaci”
DIGI FM Când va fi gata tunelul de pe Autostrada Sibiu - Pitești. Filmare aeriană a lotului 4!
Când va fi gata tunelul de pe Autostrada Sibiu - Pitești. Filmare aeriană a lotului 4!