Bucuresti | 102,8FM OPEN WeekEnd cu FLORIN GOLDIC BECKY G - SIN PIJAMA

Cum a ajuns tatăl Deliei Matache să se călugărească: „Am fost ateu până la 40 de ani”. Ion Matache s-a întors la familie după 18 ani 

Delia și Ion Matache/ Foto: Facebook
Delia și Ion Matache/ Foto: Facebook

Delia este una dintre cele mai cunoscute artistei din România, moștenit talentul de la mama sa, Gina Matache. Cântăreața este foarte activă pe rețelele de socializare, acolo le arată fanilor tot ce face atât în viața profesională, cât și în viața personală. Cu toate acestea, puțini sunt cei care știu motivul pentru care tatăl Deliei a fost călugăr timp de aproape 20 de ani. 

Ion Matache a renunțat la călugărie după aproape 20 de ani. Acesta s-a întors acasă, la familie, pe fondul problemelor de sănătate, locuind acum împreună cu soția sa, Gina Matache, în București. Acum s-a aflat care este, de fapt, povestea tatălui Deliei

Din 2004, Ion Matache a ales calea Bisericii și s-a călugărit, plecând de lângă Gina și fetele lui. Avea 40 de ani și erau ateu, fără a avea vreo legătură cu Biserica. El nu știa nici „Tatăl Nostru” în ziua când totul a luat o întorsătură neașteptată. Un preot i-a deschis calea către Biserică, astfel că a renunțat la tot și a decis să plece pe Muntele Athos.

Citește și: Delia a creat nebunie pe internet cu cizmele de cauciuc pe care a dat peste 1.100 de euro: "Fetiță, ai pierdut ceva pariuri?"

„Până la 40 de ani, eram ateu. Abia atunci am învăţat „Tatăl Nostru”. Era în anul 2004, când am luat contact pentru prima oară cu biserica. Un prieten de-al meu mi-a povestit despre un preot din Piatra Neamţ, iar după ce l-am cunoscut pe acesta, viaţa mea s-a schimbat. Am ajuns la părintele Gherasim, am intrat în sala de mese, unde se făcea rugăciunea. Eram nou-venit în grup. În momentul în care mi-a rostit numele, apoi pe cele ale fetelor mele şi pe al Georgetei, deşi atunci mă văzuse prima oară, m-am blocat”, a povestit Ion Matache, conform cancan.ro.

Ion Matache a fost impresionat de această întâmplare și a decis să plece de lângă familia lui și a ajuns la o mănăstire de la Muntele Athos, unde a ales să se călugărească.

Ion Matache își dorește ca fiicele sale să fie la fel de credincioase

După 18 ani în care a decis să fie călugăr și să se dedice Bisericii în profunzime, probleme de sănătate l-au împins pe Ion Matache înapoi acasă, la familia sa. Acum se află alături de fosta sa soție, mama Deliei, în casa în care au locuit cât timp erau împreună. Deși mulți se așteptau ca ea să refuze să-l primească, Gina Matache a dezvăluit că au ajuns la o vârstă înaintată și trebuie să aibă grijă unul de celălalt în aceste momente.

„Nu s-a mai întors în Grecia, e în București, eu am grijă de el. Suntem doi moși și trebuie să avem grijă unul de altul. Locuim împreună, în vechiul nostru apartament”, a declarat mama Deliei, conform ego.ro.

Citește și: Delia, despre reacția oamenilor la piesa „Sirena apelor”: „Pentru mine a fost un act de curaj să fac treaba asta”

Tatăl Deliei nu regretă că a plecat de lângă familia sa aproape două decenii, ba chiar susține că își dorește ca și ele să fie la fel de credincioase cum este el. Mai mult decât atât, a precizat însă că știe cât de greu este să se apropie de Biserică, mai ales Delia, care trăiește în showbiz-ul românesc.

„Mi-ar plăcea să se îndrepte şi să se apropie de Dumnezeu. Pentru un om care trăieşte în showbiz e mai greu, aşa, dintr-o dată. Delia crede în Dumnezeu, dar nu are timp de biserică. Când era în clasa întâi se ducea la Patriarhie şi pupa toate icoanele. Apoi a zburat puiul, face şi ea ce vede în lume”, a mai spus Ion Matache.

Galerie foto

Top citite
01 Delia/ Foto: Instagram
Motivul pentru care Delia a anulat concertul din Miami. Fanii au răbufnit după ce s-au trezit cu ușile închise: „Sunteți de toată jena”
02 delia
Cum ar arăta Delia dacă ar fi bărbat. Artista s-a jucat cu inteligența artificială și a creat isterie în online: „Ai înnebunit de tot”
03 stefan banica junior si tatal sau, stefan banica
Ce făcea Ștefan Bănică în momentul când tatăl lui a murit: „Meseria noastră este pe cât de frumoasă, pe atât de periculoasă”
04 delia
Delia, în centrul atenției după ce s-a afișat cu o geacă din rafie. Fanii au taxat-o imediat: „A zis mamaie să îi aduci plasele înapoi”
05 Ed Sheeran și John Sheeran/ Profimedia
Ed Sheeran i-a făcut un cadou extravagant tatălui său. John a rămas fără cuvinte: „A fost o experiență de neuitat”
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
Kanye West și Bianca Censori/ Profimedia
Tatăl Biancăi Censori, deranjat de comportamentul lui Kanye West. Leo Censori nu vrea să-și vadă fata ca pe un „trofeu dezbrăcat”

Tatăl Biancăi Censori vrea să ia atitudine și să discute cu ginerele său, Kanye West, fiind deranjat de modul în care fiica lui se afișează în public cu rapperul. Leo Censori nu vrea să-și vadă fiica tratată ca „un ponei de spectacol dezbrăcat”. 

Nick Cannon
Nick Cannon, fostul soț al lui Mariah Carey, despre cum e să aibă 12 copii cu 6 femei: "Nu duc o viață normală"

Nick Cannon a vorbit despre cum este viața ca tată a 12 copii. Fostul soț al lui Mariah Carey este conștient că poziția în care se află e departe de ordinar. 

Delia
Delia împlinește 42 de ani, dar arată mai bine ca oricând în costum de baie. Poze HOT din Thailanda: "Păcat să acoperi un așa corp"

Delia nu putea rata o vacanță la căldură în acest început de an. În programul ei aglomerat, solista reușește să-și facă timp pentru ceea ce îi place cel mai mult: să exploreze lumea. Dacă vara și toamna le-a petrecut urcând pe munte în diverse zone, inclusiv în Nepal, acum, în ianuarie, a decis să se relaxeze în Thailanda.

WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

dracea
Drăcea, cel mai iubit din competitia BUZZ HOUSE! A fost ONAIR la PROFM in fiecare dimineata!

Parcursul lui Drăcea în competiția BUZZ House a fost unul epic! Chiar dacă n-a ajuns în finală, Drăcea a fost unul dintre cei mai susținuți concurenți ai acestei ediții!

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

Partenerii noștri
PE ROZ Avea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar
Avea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

Avea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOW Michael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”
Michael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Michael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

DIGI WORLD Te pregătești de vacanță în Italia? Principalele zone turistice în care au fost luate măsuri împotriva supraaglomerării. Ce taxe se percep
Te pregătești de vacanță în Italia? Principalele zone turistice în care au fost luate măsuri împotriva supraaglomerării. Ce taxe se percep

Te pregătești de vacanță în Italia? Principalele zone turistice în care au fost luate măsuri împotriva supraaglomerării. Ce taxe se percep

DIGI ANIMAL WORLD Un cuplu și-a găsit pisica după 5 ani de la dispariție. Felina a călătorit peste 1.930 de kilometri: „Este un miracol”
Un cuplu și-a găsit pisica după 5 ani de la dispariție. Felina a călătorit peste 1.930 de kilometri: „Este un miracol”

Un cuplu și-a găsit pisica după 5 ani de la dispariție. Felina a călătorit peste 1.930 de kilometri: „Este un miracol”

DIGI LIFE Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
DIGI24 O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
DIGI SPORT A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”
A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”
DIGI FM Smiley, replică dură pentru Dinu Maxer: „S-a furat...
Smiley, replică dură pentru Dinu Maxer: „S-a furat...