Bucuresti | 102,8FM KAROL G - QLONA

Celine Dion, despre boala incurabilă de care suferă: „Am fost fericită când am aflat ce este!” Primele simptome au apărut în 2008

Celine Dion Wears a Distressed Denim Blazer for her appearance on WWHL
Celine Dion. Profimedia

Celine Dion, celebra artistă în vârstă de 56 de ani, a oferit noi detalii despre amploarea luptei sale cu sindromul persoanei rigide, dezvăluind că simptomele ei au început încă din 2008.

Celebra cântăreață a dezvăluit că suferă de sindromul persoanei rigide abia în decembrie 2022, prin intermediul unui clip pe care l-a postat pe rețelele sociale, în care apărea cu lacrimi în ochi. Acum, însă, într-un interviu pentru Vogue, ediția din Franța, ea a recunoscut că s-a confruntat cu simptome ale bolii neurologice încă de acum aproape 20 de ani.

Celine Dion/ Profimedia

Celine Dion/ Profimedia

Citește și: Celine Dion are 13 frați și surori. Cum arată familia ei, care i-a insuflat dragostea pentru muzică

Rugându-și fanii să nu ignore niciun simptom, ea a spus: „S-ar putea să pară ciudat să spun asta, dar am fost fericită când mi s-a spus ce este. În sfârșit, voi putea trăi cu această boală și nu voi mai suferi din cauza ei”, a spus ea, adăugând: „Sper că acest lucru nu îi va speria pe oameni să caute un diagnostic ci, în schimb, îi va alerta. Mi-a luat 17 ani să înțeleg ce se întâmplă. Vă rog, nu așteptați atât de mult timp!”

Când au apărut primele simptome

În cadrul interviului respectiv, Celine Dion a dezvăluit că a simțit că e ceva în neregulă în 2008, în timpul turneului Taking Chances, când a constatat că îi tremura vocea atunci când atingea note înalte.

Mă luptam să o controlez. Am reușit să ajung foarte sus, dar apoi vocea mea era cuprinsă de niște spasme. Am făcut ce trebuie să faci în aceste zile: am mers să văd un doctor”, își amintește ea.

După ce i s-a spus că corzile vocale arată bine, Celine s-a întors acasă în Las Vegas și a început alte cinci turnee. Apoi a început să experimenteze rigiditate musculară: „Mă luptam să mă mișc. Trebuia să mă sprijin de ceva ca să pot merge”, a mai spus vedeta.

Celine Dion/ Profimedia

Celine Dion/ Profimedia

Sindromul persoanei rigide, o boală neurologică rară, care afectează o persoană dintr-un milion, se manifestă prin apariția unor spasme musculare severe, care afectează funcțiile motorii.

Citește și: Celine Dion a izbucnit în lacrimi în timp ce a detaliat lupta cu boala incurabilă de care suferă: „Dacă nu pot alerga, voi merge”

Când a început să caute ajutor cu adevărat

Celine Dion a recunoscut că abia la începutul pandemiei de coronavirus a găsit puterea de a-și pune sănătatea pe primul plan

Blocată în casa ei din Las Vegas, evaluată la 1,2 milioane de dolari, alături de copiii ei, René-Charles, în vârstă de 23 de ani, și gemenii Eddy și Nelson, în vârstă de 13 ani, pe care îi are cu soțul ei decedat, René Angélil, Celine a început să caute cauza problemelor sale de sănătate.

„Mi-am spus că universul mi-a trimis un semn cu Covid: trebuia să profit de acest timp de odihnă pentru a descoperi ce se întâmplă”, a spus ea pentru Vogue. 

„Timp de ani și ani, am închis ochii la asta. Am ascuns problemele de prietenii mei, de familia mea, de copiii mei... Am rezistat cât am putut. Trebuia să încetez să fiu atât de curajoasă. Trebuia să am grijă de asta”, a mai precizat ea, potrivit Hello Magazine.

Celine Dion/ Profimedia

Celine Dion/ Profimedia

Reflectând la ceea ce a învățat în urma documentarului pe care îl va lansa în perioada următoare, Celine a spus: „Care este scopul meu în viață? Să fiu cântăreață? Un purtător de cuvânt pentru sindromul persoanei rigide? O mamă? Sau toate acestea în același timp? Ziua de astăzi marchează începutul restului vieții mele”.

Celine Dion mărturisește că „aproape a murit” din cauza sindromului persoanei rigide: „Nu eram pregătită”

Celine Dion a dezvăluit recent că aproape și-a pierdut viața în timpul luptei cu sindromul persoanei rigide. Artista în vârstă de 56 de ani a discutat despre momentele dificile prin care a trecut într-un interviu emoționant cu Hoda Kotb, care urmează să fie difuzat pe 11 iunie la emisiunea „Today With Hoda & Jenna”.

Hoda Kotb a descris interviul ca fiind unul „foarte emoționant”, menționând că Dion a mărturisit că „aproape a murit” în mijlocul acestei bătălii teribile. „A fost o perioadă înfricoșătoare”, a adăugat Kotb.

Citește și: Celine Dion, în lacrimi la concertul The Rolling Stones, în Vegas. Imaginile cu artista, surprinse în tribunele stadionului Allegiant

Dezvăluirea vine în contextul lansării trailerului documentarului „I Am: Celine Dion”, în care cântăreața vorbește deschis despre lupta ei cu sindromul persoanei rigide, o tulburare neurologică autoimună rară care provoacă rigiditate musculară și spasme dureroase.

„A fost diagnosticată cu această boală teribilă și, la un moment dat, s-a întrebat dacă va reuși să treacă prin ea”, a spus Kotb. Dion a fost diagnosticată cu sindromul persoanei rigide acum aproape doi ani, iar boala i-a afectat semnificativ vocea, punând în pericol cariera sa muzicală.

Cu toate acestea, Dion este hotărâtă să revină pe scenă și să cânte din nou. „Muncesc din greu în fiecare zi, dar trebuie să recunosc că este o luptă. Mi-e atât de dor. Oamenii... mi-e dor de ei”, a spus ea în trailerul documentarului.

Galerie foto

Top citite
01 Celine Dion
Celine Dion, incredibil de impresionată de cum au primit-o fanii în Paris. Imagini și amintiri care-i vor rămâne mereu în suflet
02 "I Am: Celine Dion" New York Special Screening
Câți bani ar urma să primească Celine Dion pentru interpretarea de la JO 2024. Cântăreața nu a mai urcat pe scenă din martie 2020
03 Celine Dion Leaves Her Hotel To Go To The Rehearsal For The 2024 Olympics Ceremony In Paris - 23 Jul 2024
Primele imagini cu Celine Dion la Paris. Artista ar putea cânta la ceremonia de deschidere a Jocurilor Oimpice
04 anca turcasiu
Cu ce probleme de sănătate se confruntă Anca Țurcașiu. Artista a ajuns de urgență la spital: „Am scăpat de o infecție foarte puternică”
05 lidia buble
Lidia Buble, problema de sănătate pe care a ținut-o secretă 2 ani: "Doctorul mi-a zis că nu are vești bune pentru mine"
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
Pink - Alecia Beth Moore
Pink a anulat un concert în Elveţia din motive medicale: „Abia aşteptam să fiu cu voi, să ne facem amintiri împreună!”

MTV VMA Awards 2023 - Arrivals
Shakira, dezvăluiri despre tatăl ei, care a fost internat aproape trei săptămâni la ATI: „Lupta continuă!”

Shakira a dispărut din lumina reflectoarelor în ultima perioadă, iar acum artista a rupt tăcerea, dezvăluind că a trecut prin momente delicate, tatăl ei fiind grav bolnav.

Celine Dion/ Profimedia
Celine Dion a trăit într-o sărăcie cruntă când era copil. Celebra artistă a dezvăluit cum reușea mama sa să hrănească cei 14 copii

Celine Dion a dezvăluit în documentarul „I Am Celine Dion” că a trăit într-o sărăcie extremă în copilărie, alături de cei 13 frați ai săi. Cântăreața a vorbit despre sacrificiile făcute de părinții săi pentru a-și întreține familia numeroasă și despre ingeniozitatea mamei sale în a găsi soluții pentru a-i hrăni.

WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

dracea
Drăcea, cel mai iubit din competitia BUZZ HOUSE! A fost ONAIR la PROFM in fiecare dimineata!

Parcursul lui Drăcea în competiția BUZZ House a fost unul epic! Chiar dacă n-a ajuns în finală, Drăcea a fost unul dintre cei mai susținuți concurenți ai acestei ediții!

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

Partenerii noștri
PE ROZ Jennifer Lopez, mesaj emoționant după ce și-a sărbătorit ziua de naștere fără Ben Affeck: „Mereu mă pot baza pe voi!”
Jennifer Lopez, mesaj emoționant după ce și-a sărbătorit ziua de naștere fără Ben Affeck: „Mereu mă pot baza pe voi!”

Jennifer Lopez, mesaj emoționant după ce și-a sărbătorit ziua de naștere fără Ben Affeck: „Mereu mă pot baza pe voi!”

FILM NOW Sandra Bullock își aniversează ziua de naștere, prima după moartea iubitului ei: „Nu ascunde că a fi tristă face parte din viața ei!”
Sandra Bullock își aniversează ziua de naștere, prima după moartea iubitului ei: „Nu ascunde că a fi tristă face parte din viața ei!”

Sandra Bullock își aniversează ziua de naștere, prima după moartea iubitului ei: „Nu ascunde că a fi tristă face parte din viața ei!”

DIGI WORLD Ce se poate întâmpla dacă iei mai mult paracetamol decât e recomandat. Ce să nu faci cu niciun chip dacă iei această pastilă obișnuită
Ce se poate întâmpla dacă iei mai mult paracetamol decât e recomandat. Ce să nu faci cu niciun chip dacă iei această pastilă obișnuită

Ce se poate întâmpla dacă iei mai mult paracetamol decât e recomandat. Ce să nu faci cu niciun chip dacă iei această pastilă obișnuită

DIGI ANIMAL WORLD Momentul când o turistă este mușcată de calul Gărzii Regale Britanice. Femeia a leșinat în mijlocul mulțimii
Momentul când o turistă este mușcată de calul Gărzii Regale Britanice. Femeia a leșinat în mijlocul mulțimii

Momentul când o turistă este mușcată de calul Gărzii Regale Britanice. Femeia a leșinat în mijlocul mulțimii

DIGI LIFE Viena, pe primul loc în clasamentul mondial al calităţii vieţii. Paris și Berlin sunt pe 21, New York, pe poziția 70
Viena, pe primul loc în clasamentul mondial al calităţii vieţii. Paris și Berlin sunt pe 21, New York, pe poziția 70
DIGI24 Fiica transgender a lui Elon Musk face dezvăluiri despre copilăria ei și spune că amintirile miliardarului sunt „complet false” 
Fiica transgender a lui Elon Musk face dezvăluiri despre copilăria ei și spune că amintirile miliardarului sunt „complet false” 
DIGI SPORT Laurențiu Reghecampf, victorie în fața Anamariei Prodan: suma pe care trebuie să o plătească impresara
Laurențiu Reghecampf, victorie în fața Anamariei Prodan: suma pe care trebuie să o plătească impresara
DIGI FM Iubire și flori pentru Celine Dion, la Paris. Fani din toată lumea au așteptat-o la hotel, ea, emoționată de valul de susținere
Iubire și flori pentru Celine Dion, la Paris. Fani din toată lumea au așteptat-o la hotel, ea, emoționată de valul de susținere