Bucuresti | 102,8FM SEARA dupa 7 cu FERE TIESTO - THE BUSINESS

Trei piese ale lui Michael Jackson, retrase de pe serviciile de streaming: E vremea să depăşim momentul provocat de ştirile despre ele

Taping of American Bandstands 50th...A Celebration
Michael Jackson. Getty Images

Trei cântece de pe un album postum al megastarului Michael Jackson au fost retrase de pe serviciile de streaming în urma unor acuzaţii repetate conform cărora ar conţine înregistrări vocale "false", informează BBC, transmite Agerpres.

Single-urile "Monster", "Keep Your Head Up" şi "Breaking News" au apărut pe albumul postum "Michael", lansat în anul 2010, la un an după moartea starului pop american.

De atunci, ele au făcut obiectul unui proces intentat de o admiratoare, care susţine că anumite fragmente vocale din cele trei piese ar aparţine de fapt unui alt cântăreţ, folosit doar cu ocazia sesiunilor de înregistrări.

Reprezentanţii casei de discuri Sony Music şi ai Fundaţiei Michael Jackson au spus că retragerea acelor cântece de pe site-urile de streaming nu are nicio legătură cu autenticitatea lor.

Într-o declaraţie comună, ei au spus că acţiunea de retragere a pieselor reprezintă "pur şi simplu cel mai bun mod pentru a merge mai departe pentru totdeauna, dincolo de conversaţia asociată acestor trei piese".

"Rămânem concentraţi asupra lucrurilor care contează - asupra interesantelor proiecte noi şi existente care celebrează moştenirea lăsată de Michael Jackson", inclusiv asupra musicalului "MJ" de pe Broadway şi a unui film biografic anunţat recent.

"Celelalte piese de pe album rămân valabile (pe servicii de streaming - n.r.). Decizia nu trebuie privită ca o îngrijorare legată de autenticitatea pieselor - pur şi simplu a venit vremea să depăşim momentul provocat de ştirile despre ele şi care distrag atenţia publicului", au adăugat reprezentanţii Sony Music şi Fundaţiei Michael Jackson.

Lansat în 2010, "Michael" a fost primul album cu muzică originală apărut pe piaţă după ce Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2019 la vârsta de 50 de ani din cauza unei supradoze de propofol.

Chiar înainte de a pătrunde în topuri, unii dintre membrii familiei Jackson şi-au exprimat dubiile legate de posibilitatea ca starul pop să fi înregistrat toate partiturile vocale din toate piesele de pe acel album postum.

"Am încercat din greu să previn această nebunie, dar ei n-au vrut să mă asculte", a scris pe Twitter unul dintre nepoţii artistului, Taryll. "Nu sună ca el", a adăugat una dintre surorile lui, La Toya.

Grupul Sony a răspuns cu un comunicat de presă în care a afirmat că are "încredere deplină în rezultatele cercetărilor (sale) exhaustive, precum şi în relatărilor celor care s-au aflat în studiourile de înregistrare alături de Michael Jackson şi care afirmă că acele pasaje vocale sunt ale lui".

Atunci când albumul "Michael" a fost lansat pe piaţă, coperta sa secundară includea următorul mesaj: "Acest album conţine nouă înregistrări vocale niciodată lansate şi care sunt interpretate de Michael Jackson. Piesele au fost finalizate recent folosind muzica din înregistările vocale originale şi muzica creată de producătorii menţionaţi în caseta tehnică a discului".

Totuşi, după ce au ascultat albumul postum, unii dintre fanii megastarului pop au exprimat o serie de suspiciuni, mai ales în privinţa celor trei piese.

Versiunea oficială a producătorilor afirmă că Michael Jackson le-a compus şi le-a înregistrat în colaborare cu producătorii Edward Cascio şi James Porte în 2007. Cu toate acestea, au apărut zvonuri conform cărora partiturile vocale erau asigurate de un alt cântăreţ american, Jason Malachi, care şi-ar fi asumat acest rol într-un mesaj publicat pe Facebook în 2011. Managerul lui a negat ulterior această teorie, afirmând că acel mesaj era fals.

Galerie foto

Acţiune la tribunal

Apoi, în 2014, o admiratoare a megastarului, Vera Serova, a deschis un proces colectiv împotriva lui Cascio, Porte, Sony Music, coexecutorului testamentar John Branca, MJJ Production (divizia muzicală a Fundaţiei Michael Jackson) şi Angelikson Productions (compania de producţie a lui Cascio).

Ea i-a acuzat pe producătorii albumului că i-au vândut atât ei, cât şi altor persoane, un produs care a fost promovat în mod eronat. Într-o acţiune separată, Vera Serova i-a acuzat pe Porte, Cascio şi Angelikson că au coordonat "o fraudă artistică elaborată" atunci când şi-au vândut cântecele către Fundaţia Michael Jackson pentru mai multe milioane de dolari.

Fundaţia megastarului şi grupul Sony au negat acuzaţiile şi o sentinţă pronunţată ulterior în apel le-a dat dreptate, eliminându-i din lista acuzaţilor numiţi în procesul colectiv.

Procesul deschis de Serova împotriva Angelikson Productions, Cascio şi Porte este în curs de desfăşurare. Reclamanta a depus o petiţie şi la Curtea Supremă din California pentru a redeschide procesul intentat grupului Sony, în timp ce reprezentanţii acestuia au cerut ca decizia iniţială să fie menţinută.

Niciuna dintre aceste acţiuni legale nu a stabilit până acum originea contestată a celor trei cântece.

Nici fanii nu mai pot să îşi facă singuri o părere în această privinţă, deoarece piesele "Monster", "Keep Your Head Up" şi "Breaking News" au fost retrase de pe Spotify, Apple Music, YouTube şi alte servicii de streaming, deşi versiuni neoficiale ale lor pot fi încă găsite pe internet.

Bryan Baeumler își angajează soția ca manager de proiect la propria companie de construcții. Vezi Construcții în familie pe DIGI Life și Digi Online, azi de la 21:00.

Top citite
01 Janet Jackson Celebrates Park Theater Residency Debut With "Metamorphosis" After Party At On The Record
Janet, sora lui Michael Jackson, a găsit fericirea alături de fiul ei: „Pur și simplu iubesc să fiu mamă!”
02 .
Paris Jackson, răvășitoare într-o rochie cu o crăpătură adâncă, la 24 de ani. Fiica lui Michael Jackson a devenit o femeie superbă
03 bigi1
Prince, fiul lui Michael Jackson, la plimbare pe un motor de peste 22.000 de dolari. Imaginile inedite au făcut furori printre fani
04 Prince Michael Jackson Hosts Annual THRILLER NIGHT Halloween Party
Prince Jackson, despre tatăl său, Michael Jackson: „Mă gândesc la el în fiecare zi”. Ce îi lipsește cel mai mult
05 Janet Jackson/ Profimedia
Janet Jackson seamănă din ce în ce mai mult cu fratele ei, regretatul Michael Jackson. Artista, surprinsă la un eveniment în Londra
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
Ce fac acum copiii lui Michael Jackson
Ce fac copiii lui Michael Jackson acum, la mai bine de zece ani de la moartea artistului. Prince și Bigi sunt cei mai buni prieteni

Prince, Paris și Bigi Jackson, cei trei copii ai regretatului Michael Jackson, au fost în lumina reflectoarelor de când s-au născut, iar acum, la mai bine de zece ani de la moartea tatălui lor, aceștia continuă să stârnească interesul publicului.

Harry+Styles+Can+Survive+2017
Nepotul lui Michael Jackson reacționează după ce Harry Styles a fost numit Regele Muzicii Pop: „Nu există un nou rege”

Nepotul lui Michael Jackson, Taj, a avut prima reacție după ce Harry Styles a fost numit Regele Muzicii Pop de către revista Rolling Stone. Acesta consideră că „nu mai există niciun rege” în afară de unchiul său. 

paris și prince jackson
Ce relație frumoasă au frații Paris și Prince, copiii cei mari ai lui Michael Jackson! Cei doi au apărut de mână la o gală caritabilă

Paris și Prince, doi dintre cei trei copii ai regretatului Michael Jackson, au avut o apariție îndelung discutată  și admirată la o gală caritabilă. Cei doi au impresionat cu legătura puternică pe care o au. Îmbrăcați elegant, aceștia s-au ținut de mână în fața fotografilor și și-au arătat dragostea frățească.

WTFun
A7303465-2
Andra a dat startul concertelor aniversare de la PROFM

Andra a spart gheața și a ținut primul concert aniversar la What The Fun pentru că la PROFM sărbătorim 30 de ani în 30 de zile. De la o petrecere așa de mare nu avea cum să lipsească artista care ne-a vizitat de atâtea ori în 30 de ani.

fabius
10 sfaturi pentru o viață sănătoasă de la Fabius Antal, specialist în wellbeing

Fabius Antal, specialist în Wellbeing, a intrat în direct la What The Fun și le-a dat ascultătorilor cele mai importante 10 sfaturi pentru o viață sănătoasă.

raluka
Raluka, sinceră despre preferințele ei în materie de bărbați: "Îmi trebuie mult mai în vârstă". Actualul iubit e cu 20 de ani mai mare

Raluka nu s-a arătat niciodată prea deschisă să vorbească despre viața ei personală, iar pe iubiți i-a ținut cât mai departe de ochii curioșilor. Iată că la What The Fun, la PROFM, unde a venit alături de Connect-R pentru a-și cânta live noua colaborare de succes, "Lasă-mă să te...", solista a făcut câteva declarații despre cel care îi este partener de viață, mărturisind și preferința ei pentru bărbații mai în vârstă.

Partenerii noștri
PE ROZ Nora regretatei Tina Turner face dezvăluiri rare despre legendara artistă: Sinceritatea mea poate fi șocantă
Nora regretatei Tina Turner face dezvăluiri rare despre legendara artistă: Sinceritatea mea poate fi șocantă

Nora regretatei Tina Turner face dezvăluiri rare despre legendara artistă: Sinceritatea mea poate fi șocantă

FILM NOW Actorul de 46 de ani, care a impresionat cu pozele la bustul gol. Numai logodnica lui s-a legat de un alt aspect
Actorul de 46 de ani, care a impresionat cu pozele la bustul gol. Numai logodnica lui s-a legat de un alt aspect

Actorul de 46 de ani, care a impresionat cu pozele la bustul gol. Numai logodnica lui s-a legat de un alt aspect

DIGI WORLD Cafeaua de tip espresso. Ce au descoperit specialiștii despre băutura preferată de milioane de oameni
Cafeaua de tip espresso. Ce au descoperit specialiștii despre băutura preferată de milioane de oameni

Cafeaua de tip espresso. Ce au descoperit specialiștii despre băutura preferată de milioane de oameni

DIGI ANIMAL WORLD Modul uimitor în care o maimuță se apleacă să bea apă dintr-un iaz. Imaginile au făcut înconjurul lumii
Modul uimitor în care o maimuță se apleacă să bea apă dintr-un iaz. Imaginile au făcut înconjurul lumii

Modul uimitor în care o maimuță se apleacă să bea apă dintr-un iaz. Imaginile au făcut înconjurul lumii

DIGI LIFE Povestea ceasului de 5,1 milioane de dolari. Cui i-a aparținut accesoriul vândut la preţ record
Povestea ceasului de 5,1 milioane de dolari. Cui i-a aparținut accesoriul vândut la preţ record
DIGI24 Cine l-a ucis pe actorul dispărut în ianuarie și găsit îngropat sub podeaua unei case? Mesajele bizare primite de mama lui
Cine l-a ucis pe actorul dispărut în ianuarie și găsit îngropat sub podeaua unei case? Mesajele bizare primite de mama lui
DIGI SPORT Patronul CFR-ului i-a decis soarta lui Dan Petrescu! Antrenorul a avut un comportament grosolan pe teren
Patronul CFR-ului i-a decis soarta lui Dan Petrescu! Antrenorul a avut un comportament grosolan pe teren
DIGI FM Mesajul unei creatoare de conținut, fiică de profesori: Un incult câștigă într-o zi cât un profesor de stat într-o lună
Mesajul unei creatoare de conținut, fiică de profesori: Un incult câștigă într-o zi cât un profesor de stat într-o lună
DIGI ONLINE Bryan Baeumler își angajează soția ca manager de proiect la propria companie de construcții. Vezi Construcții în familie pe DIGI Life și Digi Online, azi de la 21:00.
Bryan Baeumler își angajează soția ca manager de proiect la propria companie de construcții. Vezi Construcții în familie pe DIGI Life și Digi Online, azi de la 21:00.
Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
De ce cookie-uri? Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie.
Da, accept
Modific setările
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
- Afișarea secţiunilor site-ului - Reţinerea preferinţelor personale (inclusiv în ceea ce privește cookie-urile) - Reţinerea datelor de logare (cu excepţia logării printr-o platformă terţă, vezi mai jos) - Dacă este cazul, reţinerea coșului de cumpărături și reţinerea progresului unei comenzi
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
RCS&RDS S.A. profm.ro Vezi politica de confidenţialitate
cmp_level, cmp_level2, prv_level
Studiu de Audienţă și Trafic Internet (prin CXENSE) brat.ro
cX_S, cX_P, cX_T
Google IDE google.com Vezi politica de confidenţialitate
IDE
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
- Analiza traficului pe site: câţi vizitatori, din ce arie geografică, de pe ce terminal, cu ce browser, etc, ne vizitează - A/B testing pentru optimizarea layoutului site-ului - Analiza perioadei de timp petrecute de fiecare vizitator pe paginile noastre web - Solicitarea de feedback despre anumite părţi ale site-ului
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
- Interacţiuni social media (like & share) - Posibilitatea de a te loga în cont folosind o platformă terţă (Facebook, Google, etc) - Rularea conţinutului din platforme terţe (youtube, soundcloud, etc)
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Facebook facebook.com Vezi politica de confidenţialitate
a11y, act, csm, P, presence, s, x-referer, xs, dpr, datr, fr, c_user
Youtube youtube.com Vezi politica de confidenţialitate
GED_PLAYLIST_ACTIVITY, APISID, GEUP, HSID, LOGIN_INFO, NID, PREF, SAPISID, SID, SSID, SIDCC, T9S2P.resume, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, dkv, s_gl, wide
Twitter twitter.com Vezi politica de confidenţialitate
auth_token, twll, secure_session, guest_id, __utma, remember_checked, remember_checked_on
Instagram instagram.com Vezi politica de confidenţialitate
csrftoken, ds_user_id, ig_did, ig_cb, mcd, mid, rur, shbid, shbts, urlgen
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră, atât în cadrul site-ului nostru, cât și în afara acestuia.
- Oferirea de publicitate în site adaptată concluziilor pe care le tragem despre tine în funcţie de istoricul navigării tale în site și, în unele cazuri, în funcţie de profilul pe care îl creăm despre tine. Facem acest lucru pentru a menţine site-ul profitabil, în așa fel încât să nu percepem o taxă de accesare a site-ului de la cei care îl vizitează. - Chiar dacă astfel de module cookie nu sunt utilizate, te rugăm să reţii că ţi se vor afişa reclame pe site-ul nostru, dar acestea nu vor fi adaptate intereselor tale. Aceste reclame pot să fie adaptate în funcţie de conţinutul paginii.
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google DFP google.com Vezi politica de confidenţialitate
__gads, id, NID, SID, ANID, IDE, DSID, FLC, AID, TAID, exchange_uid, uid, _ssum, test_cookie, 1P_JAR, APISID, evid_0046, evid_0046-synced
CXENSE cxense.com Vezi politica de confidenţialitate
gcks, gckp, _cX_segmentInfo, cx_profile_timeout, cx_profile_data
Google Analytics google.com Vezi politica de confidenţialitate
_ga, _gid, _gat, AMP_TOKEN, _gac_<property-id>, __utma, __utmt, __utmb, __utmc, __utmz
Trimite
Vezi politica de confidenţialitate