Bucuresti | 102,8FM PROFM Breakfast Weekend cu MIRCEA IVAN RAY DALTON - ALL WE GOT

Theodor Andrei, primele declarații după Eurovision 2023. Ce spune despre prezența scenică, hainele purtate și zero puncte în semifinală

Theodor Andrei
Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023 / Foto: Profimedia

Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023, a dat primele declarații despre prestația lui la concursul muzical. Invitat în emisiunea lui Cătălin Măruță, artistul de 18 ani a fost deschis, s-a arătat încrezător în viitorul lui în muzică și a încercat să explice câteva dintre controversele apărute zilele acestea.

Despre faptul că România nu a obținut niciun punct în semifinala Eurovision în care a concurat, Theodor a spus: "Voturi au fost, numai că algoritmul prin care se calculează rămâne nedeslușit. Nu pot să-mi explic asta. Știu că românii din diaspora ne-au votat, au fost foarte, foarte mulți fani străini care ne-au susținut foarte mult. Susținerea din partea străinilor a fost copleșitoare, cumva mai mare decât cel din țară. Dacă stau să mă gândesc matur și retrospectiv, există și părți pozitive, și părți negative. Plusul a fost că a fost mediatizată treaba că Theodor Andrei este cea mai bună voce masculină de la Eurovision 2023, că dincolo de piesă, prezența mea a fost plăcută, am dat interviuri pentru toate țările, am dat aceste mesaje de anti-bullying, de dragoste".

Citește și: Ce a transmis Mihai Trăistariu după ce România nu s-a calificat în finala Eurovision 2023: “Această melodie nu avea ce să caute acolo”

"Fiind prima mea experiență de o asemenea anvergură, am avut multe restricții impuse și de EBU (organizatorul Eurovision - n.r.). Lucrurile merg foarte repede acolo, nu ai foarte mult timp să repeți. Anul ăsta, muzica rock nu a fost foarte, foarte bine primită. Excepția a fost Finlanda. Piesa a ajuns la multe suflete. Au trecut multe zile și piesa e încă ascultată", a mai spus Theodor Andrei despre ceea ce crede el că au fost minusurile lui.

Theodor Andrei, despre punerea în scenă a momentului său din semifinala Eurovision 2023: "Nu a avut aportul meu regizoral"

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Citește și: Cine este iubita lui Theodor Andrei, reprezentatul României la Eurovision 2023. Artistul, criticat: ”A vrut s-o plimbe la Liverpool”

"Momentul din semifinala Eurovision nu a avut aportul meu regizoral. Singurul aport al meu a fost secvența cu mâna. Ținutele au fost alese de mine împreună cu stilista TVR. Hainele mi-au plăcut. Am vrut să merg pe ideea de emoție și feeling, să se remarce piesa, dar suntem într-o epocă în care suferim de consumerism. Cred că dacă era altfel, nu știu dacă ar fi fost un rezultat complet diferit, dar ar fi fost altceva. Eurovision nu e numai despre piese. Am schimbat foarte multe regii, eu făcusem complet altceva, colaborativ am făcut altceva. Eu nu am avut o susținere în spate, o casă de discuri. E normal să fie critici. E o experiență pe care dacă trăiești o dată în viață, e arhisuficient, dar e foarte frumos. Energia a fost superbă, toți ne știam piesele reciproc. Încă sunt de părere că piesa e bună".

Despre Loreen și faptul că aceasta a câștigat Eurovision pentru a doua oară, artistul român a spus: "Piesa e foarte ok. Am avut alți favoriți. Italia mi-a plăcut foarte mult, Finlanda. Este de luat în considerare că este Loreen. Nu sunt revoltat că a câștigat Loreen. Nu există, însă, termen de comparație cu 'Euphoria', care se difuzează și acum".

Galerie foto

Top citite
01 Eurovision 2024
România nu va fi prezentă la Eurovision 2024. Motivul pentru care s-a ajuns la o asemenea decizie
02 Theodor Andrei
Cum s-a descurcat Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision, la examenul de Bacalaureat: „A fost mișto, mi-a picat...”
03 theodor andrei si mama lui
Mama lui Theodor Andrei, dezamăgită de criticile primite de fiul ei după Eurovision: "Cum ar fi putut schimba ceva un băiat de 19 ani?"
04 Theodor Andrei
Theodor Andrei, primul mesaj după eșecul de la Eurovision 2023: "Am făcut tot ce am putut". Nu a primit niciun punct în semifinale
05 Loreen Eurovision 2023
Ce își dorește să facă Loreen după ce a câștigat Eurovision 2023: „Trebuie să ies din Suedia”
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
Kate Middleton
Kate Middleton, criticată după reprezentația de la Eurovision 2023: „E evident că s-a prefăcut!”

Kate Middleton, prințesa de Wales, a făcut furori sâmbătă, când a avut o apariție la Eurovision și a cântat la pian, însă acum, la câteva zile de la eveniment, unii dintre fani sunt de părere că aceasta s-a prefăcut.

Theodor Andrei
România, cea mai slabă participare la Eurovision din istorie. Theodor Andrei nu a luat niciun punct în semifinală

Nu numai că România a ratat calificarea în finala Eurovision 2023, dar Theodor Andrei nu a reușit să-i convingă deloc pe telespectatorii europeni să-l voteze în semifinală. România și San Marino au fost singurele țări care nu au luat nici măcar un punct. Ambele au concurat în semifinala cu numărul doi.

Loreen Eurovision 2023
Suedia a câștigat Eurovision 2023! Loreen e prima femeie care și-a adjudecat trofeul de două ori

Suedia a câştigat Eurovision 2023! Loreen și-a adjudecat al doilea trofeu Eurovision din carieră, fiind al doilea artist care are două astfel de distincții în palmares. Eurovision 2023 s-a desfăşurat la Liverpool. Este prima femeie care a câștigat de două ori Eurovisionul. La masculin, această performanță e deținută de irlandezul Johnny Logan (în anii '80).

WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

dracea
Drăcea, cel mai iubit din competitia BUZZ HOUSE! A fost ONAIR la PROFM in fiecare dimineata!

Parcursul lui Drăcea în competiția BUZZ House a fost unul epic! Chiar dacă n-a ajuns în finală, Drăcea a fost unul dintre cei mai susținuți concurenți ai acestei ediții!

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

Partenerii noștri
PE ROZ Ce a postat Alina Sorescu pe Instagram în ziua în care Alexandru Ciucu a fost surprins cu o altă femeie. Fanii: Ești cea mai frumoasă
Ce a postat Alina Sorescu pe Instagram în ziua în care Alexandru Ciucu a fost surprins cu o altă femeie. Fanii: Ești cea mai frumoasă

Ce a postat Alina Sorescu pe Instagram în ziua în care Alexandru Ciucu a fost surprins cu o altă femeie. Fanii: Ești cea mai frumoasă

FILM NOW Nicole Kidman, dezvăluiri rare despre căsnicia cu Keith Urban: „Sunt atât de norocoasă!” Cei doi sunt căsătoriți de 19 ani
Nicole Kidman, dezvăluiri rare despre căsnicia cu Keith Urban: „Sunt atât de norocoasă!” Cei doi sunt căsătoriți de 19 ani

Nicole Kidman, dezvăluiri rare despre căsnicia cu Keith Urban: „Sunt atât de norocoasă!” Cei doi sunt căsătoriți de 19 ani

DIGI WORLD Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință

Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință

DIGI ANIMAL WORLD Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

DIGI LIFE Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
DIGI24 Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
DIGI SPORT Ion Țiriac și-a adus
Ion Țiriac și-a adus "Perla Coroanei" în țară: "E ceva unic!" Primele imagini și cât a plătit omul de afaceri
DIGI FM Un japonez dezvăluie prețurile șocante la alimente din România. Cât costă un coș de cumpărături în țară sa natală
Un japonez dezvăluie prețurile șocante la alimente din România. Cât costă un coș de cumpărături în țară sa natală