Bucuresti | 102,8FM MARY J. BLIGE - FAMILY AFFAIR

The Weeknd a revenit la numele său primit la naştere. De ce a decis acest lucru

CA: Coachella Valley Music and Arts Festival 2023
The Weeknd. Profimedia

The Weeknd a revenit la numele său primit la naştere, Abel Tesfaye, pe conturile sale de socializare, scrie BBC.

Starul pop canadian, cunoscut pentru piese precum Blinding Lights, şi-a întrebat fanii pe Twitter în aprilie dacă ar trebui să facă această schimbare.

"ABEL cunoscut oficial ca The Weeknd?", şi-a întrebat admiratorii într-un tweet care a primit peste o sută de mii de aprecieri.

Schimbarea numelui vine după ce artistul premiat a dezvăluit pentru W Magazine că a vrut să-l "ucidă pe The Weeknd".

"Trec printr-un drum cathartic în acest moment", a spus el. "Ajung într-un loc şi într-un moment în care mă pregătesc să închid capitolul The Weeknd".

Artistul a declarat anterior că numele său a apărut după ce a renunţat la şcoală şi şi-a luat salteaua "plecând într-un weekend fără să se mai întoarcă acasă", a relatat Daily Mail.

Dar el a declarat pentru W Magazine: "Ca The Weeknd, am spus tot ce puteam spune". El a adăugat că următorul său album va fi, probabil, "ultima sa urare" sub acest nume.

Galerie foto

Născut în Toronto din imigranţi etiopieni, Tesfaye a devenit celebru după ce şi-a încărcat primele melodii pe YouTube în 2010, prezentând o parte întunecată şi explicită de R&B care aprofunda consumul de droguri, sexul ocazional şi alienarea.

Rapperul canadian Drake a postat apoi aceste demo-uri pe blogul său personal, permiţându-i lui Tesfaye să producă un material cu nouă melodii, House of Balloons, pe care l-a lansat ca download gratuit.

The Weeknd deține oficial recordul mondial pentru cel mai popular artist de pe planetă

Pe parcursul carierei sale muzicale, The Weeknd a câştigat patru premii Grammy, a avut peste 45 de single-uri şi albume de platină şi a doborât numeroase recorduri muzicale.

În martie 2023, Guinness World Records l-a declarat cel mai popular artist din lume, datorită numărului de ascultători pe care îi avea pe lună pe Spotify.

În martie 2023, starul în vârstă de 33 de ani avea 111,4 milioane de ascultători pe lună pe Spotify şi a fost primul artist care a avut 100 de milioane de ascultători lunari pe aplicaţia de streaming.

"The Weeknd are în prezent cu aproape 30 de milioane de ascultători pe lună, mai mult decât Miley Cyrus (82,4 milioane), care se află pe locul al doilea", au anunţat cei de la Spotify.

Top citite
01 Selena Gomez în videoclipul melodiei Single Soon/ Profimedia
Selena Gomez, adevărul despre versurile melodie „Single Soon”, după ce fanii au speculat că artista face referire la The Weeknd
02 The Weeknd/ Profimedia
The Weeknd, anunțul care i-a surprins pe fani: „Albumul la care lucrez va fi ultimul sub acest nume!”
03 drake
Un fals single al lui Drake şi The Weeknd, generat de AI și devenit viral, stârneşte controverse
04 The Weeknd și iubita sa Simi Khadra/ Profimedia
Cine este iubita lui The Weeknd. Celebrul artist a fost surprins în ipostaze tandre cu frumoasa blondină
05 The Weeknd/ Profimedia
The Weeknd deține oficial recordul mondial pentru cel mai popular artist de pe planetă
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
The Weeknd/ Profimedia
The Weeknd și-a anulat un concert în California după ce a rămas fără voce: „Sunt devastat”

Cântărețul canadian The Weeknd a anulat sâmbătă un concert în California după ce a rămas fără voce în timpul spectacolului, relatează Reuters.

2022 Coachella Valley Music And Arts Festival - Weekend 2 - Day 3
Decizie uriașă pentru The Weeknd. Cu cine a semnat contract de parteneriat pe termen lung

Universal Music Group a anunţat că a semnat un contract de parteneriat pe termen lung cu artistul canadian The Weeknd, care vizează înregistrări muzicale, drepturi de publishing, lansări de videoclipuri şi proiecte de merchandising, informează Variety.

the weeknd (8)
Suma uriașă pe care The Weeknd o primește într-un final pentru a cânta la Coachella, după ce Kanye West s-a retras

A fost o întreagă dramă în jurul „Coachella”, după ce la începutul acestei săptămâni organizatorii au anunțat că rapperul Kanye West nu mai este cap de afiș al celebrului festival de muzică ce va avea loc în mai puțin de două săptămâni.

WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

dracea
Drăcea, cel mai iubit din competitia BUZZ HOUSE! A fost ONAIR la PROFM in fiecare dimineata!

Parcursul lui Drăcea în competiția BUZZ House a fost unul epic! Chiar dacă n-a ajuns în finală, Drăcea a fost unul dintre cei mai susținuți concurenți ai acestei ediții!

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

Partenerii noștri
PE ROZ A călătorit 1.852 de kilometri ca să se întâlnească cu un bărbat pe care l-a cunoscut pe internet, dar el nu a apărut: „M-a păcălit”
A călătorit 1.852 de kilometri ca să se întâlnească cu un bărbat pe care l-a cunoscut pe internet, dar el nu a apărut: „M-a păcălit”

A călătorit 1.852 de kilometri ca să se întâlnească cu un bărbat pe care l-a cunoscut pe internet, dar el nu a apărut: „M-a păcălit”

FILM NOW De ce nu și-a dorit regizorul James Cameron o piesă în
De ce nu și-a dorit regizorul James Cameron o piesă în "Titanic". Nici Celine Dion nu a vrut inițial să cânte "My Heart Will Go On"

De ce nu și-a dorit regizorul James Cameron o piesă în "Titanic". Nici Celine Dion nu a vrut inițial să cânte "My Heart Will Go On"

DIGI WORLD Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii

Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii

DIGI ANIMAL WORLD Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool

Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool

DIGI LIFE Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
DIGI24 O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
DIGI SPORT A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni
DIGI FM Reacția lui Piedone la oferta de colaborare lansată de Marcel Ciolacu
Reacția lui Piedone la oferta de colaborare lansată de Marcel Ciolacu