Bucuresti | 102,8FM EMAA - IN ALTE VIETI

PROFM, din 1993 până azi...

profm_facebook_cover

PROFM, din 1993 până în prezent

1993

Pe 15 aprilie 1993, la ora 15:30 lumea radioului din România avea să se schimbe definitiv. Atunci a început să emită PROFM, un post de radio conceput după standarde occidentale. Lansarea oficială a radioului s-a petrecut la Casino Victoria.
PROFM București emitea pe 102,8 megahertzi, iar vocile lui Adrian Sârbu și Gabi Dobroiu răsunau în eter. Era prima intervenție LIVE din istoria de 30 de ani a PROFM. La doar două luni de la lansare, PROFM se instalează pe locul doi în topul FM bucureștean.
Începuturile PROFM s-au identificat cu vocile lui Andrei Gheorghe, Andi Moisescu, Teo Trandafir, Florin Călinescu, Marius și George Vintilă, Răzvan Exarhu şi Vali Bărbulescu.
Totul suna fresh și diferit față de orice auzisei până atunci. Sigla postului era rinocerul roz, Stelu’, iar oamenii care lucrau la PROFM considerau că de învățat înveți mult și de la mulți. Așa că sloganul „un radio care te ascultă” era perfect justificat.

1994

PROFM lansează emisiunea „Duminicile celor singuri", realizată de Florin Calinescu, care s-a menținut în topul preferințelor ascultătorilor ani de zile. Show-ul era dedicat mai ales celor cu probleme în amor. Florin Călinescu a realizat patru ani emisiunea și în tot acest timp s-a menținut în topul preferințelor ascultătorilor.
Andi Moisescu și-a început cariera de DJ la ProFM cu emisiunea „Program cuMinte”, urmând „Prieteni, PROFM vă ascultă”. În emisiunea „Prieteni, PROFM vă ascultă”, cele mai cunoscute trupe românești au susținut în premieră concerte unplugged. Unde mai pui că Andi a contribuit și la construirea efectivă a studioului de emisie de atunci, lipind, pentru antifonare, cofraje de ouă pe pereți.
„Rondul de dimineață" a fost o altă emisiune de notorietate din perioada de început a radioului. Pe atunci, echipa de matinal era formată din Bogdan Strătulă și Răzvan Exarhu.

1995

PROFM a fost mereu pe gustul românilor. Mai ales de Crăciun, cand a venit cu un premiu inedit: un porc. În 1995, PROFM realizează primul concurs cu premiu un porc, de Crăciun: „102,8 kg la PROFM". Nu orice fel de porc, ci un exemplar de fix 102,8 kg.
Ori porcul a fost delicios, ori pofta românilor prea mare, cert e că acest concurs a devenit tradiție și a fost organizat ani la rând în luna decembrie.

1996

La 3 ani de la lansare, PROFM începe să emită prin satelit.
Celebrul jurnalist sportiv, Ovidiu Ioanițoaia, a început în același an la PROFM „Sport Show”, o emisiune în care au fost invitați greii sportului românesc: Ion Țiriac, Ilie Năstase și Gheorghe Hagi.

1997

În 1997 are loc primul rebranding PROFM. Pe 3 august 1997, radioul devine „Star Station PROFM”.
Evenimentul de lansare a fost o lungă transmisie în direct pe ProTV, în care toți DJ-ii au fost prezentați telespectatorilor de gazdele emisiunii, George și Marius Vintilă. Toti DJ-ii aveau pictate pe cap Steaua PROFM, parte din noua siglă a radioului.
Frații Vintilă au fost un adevărat reper al radioului. Primul a venit Marius, iar curand i s-a alăturat George. Pentru că era o lege nescrisă să nu fie pe radio două nume de familie la fel, să nu creeze confuzie, George și-a spus o vreme „Brașoveanu”, după numele orașului natal. După ce a luat lecții de dicție, și-a făcut debutul la știri și apoi a schimbat macazul, spre emisiuni. Frații Vintilă au prezentat și o emisiune împreună: „Marius, George și cele 40 de hituri”.
Anul 1997 a fost un an intens pentru PROFM. Tot atunci se lansa și emisiunea „13-14 cu Andrei”, realizată de Andrei Gheorghe, care a marcat o generație.
Din 12 august 1997 toată România făcea „13-14 cu Andrei”, emisiunea care a marcat o generatie. Te neliniştea, te contraria şi te intriga, dar nu puteai sa nu-l asculți. „Suntem la PROFM, Națiune. Ăsta-i radio!”.

1998

În cadrul emisiunii „Alo, Generația Pro?" de la PROTV, este lansată oficial „Patrula PROFM". Formată din două Jeepuri, purtând însemnele PROFM, patrula pleaca "în misiune" și batea Bucureștiul în lung și-n lat pentru a-i găsi pe câștigătorii concursului "O vară latino cu Patrula PROFM".
În noiembrie 1998, „Midnight Killer” a ajuns la 100 de ediții. Andrei a marcat momentul în stilul său: a stat în direct la PROFM 24 de ore neîntrerupt, stabilind un record național.
Tot în 1998, apare pilula zilnică de umor „Divertis Radio Show", realizată de grupul Divertis.

1999

Pe 1 aprilie 1999 am transmis LIVE „evadarea” lui Miron Cozma din închisoare. Așa cum cere tradiția, am făcut o super păcăleală la începutul lunii aprilie: am transmis „în direct” așa-zisa evadare a lui Miron Cozma din închisoare și declanșarea, cu acest prilej, a unei noi mineriade.
În 1999, PROFM își serbează ziua de naștere, cu două evenimente aparte: „Poftim PROFM", în cadrul căreia DJ-ii ProFM au fost chelneri, ocupandu-se toată noaptea de buna servire a invitaților și concertul maraton „Propaganda/Al VI-lea Congres PROFM”, în prezența a zeci de mii de spectatori.
Tot în 1999, lansăm campania „Propaganda II/DEMOnstrează că meriți" și pornim în căutare de noi talente. Trupe și soliști necunoscuți din România sunt invitați să trimită casete DEMO la radio, pentru a fi ascultate de specialiști. Este campania care a dus la descoperirea multor artiști, printre care și Nicola.
In vara lui ’99, e lansată campania de concerte „PROFM e aici”. Am amenajat o scenă mobilă pe platforma Camionului PROFM, care a cutreierat tot Bucureștiul.

2000

În octombrie 2000, lângă Andi Moisescu a venit Cristi Tabără. Au realizat împreună „Muzica Grea”.
Într-o perioadă în care muzica latino și telenovelele cucereau România, în echipa PROFM intra și Wilmark Rizzo Hernandez. Excelent dansator de salsa și cu o diplomă de inginer de la Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești, din octombrie 2000 a cucerit ascultătorii: a realizat emisiunea „Latino Party” de la PROFM.

2001

În decembrie 2001, la PROFM se sărbătorea „Crăciunul Copiilor” cu o emisiune specială. PROFM devenea un Radio de Pici, iar emisiunea „13-14 cu Andrei" era realizată de Anastasia, fata lui Andrei Gheorghe.

2002

În 2002, „Propaganda PROFM” era deja cel mai important eveniment estival al Bucureștiului. Propaganda PROFM a scos în stradă tot orașul cu o parada cu cei mai indragiti artiști și concerte pe măsură.

2006

În 2006, pentru prima dată în România, un post de radio a pus în mâinile micilor talente toate „uneltele” de care aveau nevoie ca să se desfășoare și să arate lumii de ce sunt în stare. Un mixer, un microfon, un calculator și un amplificator, adică tot ceea ce exista într-un studio a fost pus la dispoziția liceenilor cu vorbe la ei. Cu PROFM'sCOOL, pauzele se transformau în emisiuni realizate de liceeni. George Vintilă, Dr. Stoica, Nono Semen, Claudiu Sara, Cetin și DJ Escu au petrecut timp cu elevii și le-au dat ponturi legate de meseria de DJ la radio.
PROFM'sCOOL a dat tinerilor microbul numit RADIO. Așa i s-a întâmplat și lui Bogdan Ciudoiu, care a debutat la PROFM'sCOOL.

2007

In 2007 am pus în mișcare Trenul Distracției. Garnitura petrecerii, formată din 8 vagoane de bar și restaurant, a plecat de Revelion, din Gara de Nord, pe ruta București - Predeal - Brașov - Sfântu Gheorghe și retur. Timp de 10 ore trenul a fost un super club pe șine în care au petrecut peste 200 de persoane.
Claudiu Sara a pus în mișcare gașca veselă.

2008

În 2008, matinalii de atunci, Nono Semen şi Cătălin Ivan au îndemnat-o pe cea mai sexy vedetă din România să-i gătească unui biet student. Nicoleta Luciu nu a stat pe gânduri: a făcut cumpărături și cu sacoşa plină s-a îndreptat spre Căminul Mecanică Fină. Studentul o aştepta cu sufletul la gură și - dacă ar fi avut atunci Tik Tok sau Instagram - ar fi fost cu siguranță un star cu postările despre întâmplarea inedită.

2009

În 2009, am onorat memoria fostului „rege al muzicii pop”, inaugurând în Parcul Herăstrău Aleea Michael Jackson. Ne-am rugat ascultătorii să semneze petiţia prin care ceream ca o alee din Capitală să poarte numele megastarului, întrucât el a concertat şi în Bucureşti.
19.000 de persoane care doreau să-şi amintească de muzica şi geniul lui Michael Jackson au făcut asta, iar lista de adeziuni a ajuns pe masa primarului general de atunci.
Primăria Capitalei a devenit partener la eveniment. Am plusat și am creat atunci un radio online dedicat megastarului: ProFM Michael Jackson.

2010

În perioada admiterii în centrele universitare, asistentele lui Sara si Vintila s-au gândit să-i încurajeze pe viitorii studenți. Pornind de la experiența proprie, fetele au întocmit un ghid de supraviețuire în București.
Au pus pe hârtie câteva informații esențiale pentru viitorii boboci: cât costă cazarea, unde pot manca bine și ieftin, câți bani trebuie să scoată din buzunar pentru transport și distracție.
Septembrie 2010 a fost momentul în care am lansat un alt tip de concurs în FM. Am atârnat o mașină de o macara în fața mall-ului din Cotroceni și am luat-o la țintă. Cel care a reușit să arunce o minge de tenis pe geamul de la șofer a plecat acasă la volanul mașinii.

2011

În 2011 a luat naștere sloganul „Legalize Joy”, care a marcat o generație cu optimism și voie bună.
Nonconformist și cu gândul să-și cucerească audiența, PROFM a lansat în 2011 o provocare pentru toate femeile din România: le-a oferit ocazia să-și împlinească un vis: de a se uita în fiecare zi în oglindă pline de mândrie. Cele care au dorit să își îmbunătățească look-ul sau mai bine zis, bustul, au participat la campania „Silicoane pentru fane”. Fericita câștigătoare a beneficiat de o operație estetică realizată de unul dintre cei mai apreciati medici chirurgi plasticieni din România.
Un super cadou pentru super fete - așa poate fi considerat PROFM SuperGirl, un concert de 8 Martie. În 2011 a avut loc prima ediție PROFM SuperGirl, unde superartistii au urcat pe scenă pentru superfete. Primul eveniment a avut loc în AFI Palace Cotroceni. Tot aici, în același an ia naștere și studioul PROFM, din care începem să emitem.
În 2011 am marcat 18 ani de PROFM cu un concert pe măsură. Concertul „18 ani de PROFM” a fost probabil cel mai mare majorat din București, cu zeci de mii de „invitați”.
În același an are loc și prima emisiune în direct pe PROFM și MTV. CRBL face emisiune, de la 19 la 21, în direct pe radio și pe TV.

2012

Kendama, dans, beatbox - cam asta a adus CRBL la PROFM. Tot cu el, în septembrie 2012 am organizat prima cursă cu rațe pe Dâmbovița, împreună cu 5.000 de ascultători.
La 19 ani am sărbătorit cu un show Voltaj la metrou, live, într-o garnitură în mișcare. Am pornit de la stația Berceni, unde 500 de ascultători au primit cartela de acces la cel mai nebun concert. Am urcat în vagoane boxe, tobe, clape, chitare, toată echipa PROFM, trupa Voltaj și am strigat „Legalize Joy!”.

2013

În noiembrie 2013 am reușit să strângem un număr record de donatori de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină București. Am mutat matinalul acolo și la centru s-au adunat aproape imediat 300 de oameni, în condițiile în care media zilnică era de 50. Și în alte orașe oamenii ne-au urmat exemplul, lucru dovedit de mesajele și telefoanele ascultătorilor care, la randul lor, au donat în toate centrele din țară.
De ziua noastră, am mutat petrecerea și în tramvai. Când PROFM a împlinit 20 de ani, Smiley, Alex Velea și Sore au urcat într-un tramvai plin cu ascultători și s-au pus pe cântat. Normal că am transmis totul în direct la radio.

2014

În 2014 Andrei Gheorghe s-a reîntors triumfal la PROFM. Venirea lui la matinal, alături de Greeg, era mutarea anului în radio. Andrei era cunoscut pentru momentele sale neconvenționale și pline de originalitate.
În vara lui 2014 am organizat cea mai mare bătaie cu apă, în cea mai călduroasă lună a anului. Bătaia cu apă PROFM a fost organizată în Parcul Tineretului.

2015

Andrei Gheorghe a mers la sediul DNA cu zeci de cutii de pizza, ca mulțumire că procurorii anticorupție își făceau treaba. Nu a fost lăsat să intre în sediul DNA, dar Andrei a împărţit pizza jurnaliştilor.
La PROFM On TOP am urcat pe cea mai înaltă scena din București: tocmai pe Casa Poporului.
Pe 25 iunie 2015 a fost prima ediție. Andrei Gheorghe, cea mai recunoscută voce din FM-ul românesc, a fost gazda celui mai aşteptat eveniment al anului: PROFM on TOP. Pe scenă au urcat cei mai tari artişti. Cap de afiș a fost INNA.

2016

In iunie 2016, George Vintilă a prezentat PROFM on TOP. Au fost la înălțime Smiley și artiștii HaHaHA Production.

2017

În 2017, Andra și prietenii ei au urcat pe scena PROFM on TOP.
În vara anului 2017, PROFM organizează PROFM Super Splash, prima bătaie cu baloane cu apă din București.
Sebastian Coțofană se alătură echipei PROFM. Din septembrie, el devine vocea matinalului PROFM și realizează „Dimineața Blană”, cel mai tânăr matinal din FM, împreună cu Ramona Dumitrescu.
Tot atunci, PROFM aducea Media Music Awards la București.

2018

În 2018, chiar dacă a plouat, la PROFM on TOP artiştii s-au respectat şi au cântat pentru cei aflaţi pe Casa Poporului. Au impresionat cu recitalurile, dar şi cu ţinutele. DELIA a făcut show pe cea mai mare clădire din Europa.
În 2018, PROFM împlinește 25 de ani. Pentru prima dată în istoria radioului, vedete precum Smiley și Feli sau Andra și Cătălin Măruță preiau butoanele, la propriu, în locul DJ-ilor PROFM.
În iunie 2018 începe Vacantzatiki! Cei mai tari ascultători PROFM intră în cursa pentru o vacanță în Grecia!

2019

De aniversarea a 26 de ani de PROFM am făcut Happy Giveaway Day.
Ascultătorii PROFM și fanii Carla's Dreams s-au bucurat, în iunie 2019, de-a cincea ediție PROFM ON TOP. Concertul care combină locația exclusivistă cu cele mai iubite nume din muzica românească i-a așezat pe Carla’s Dreams, Alina Eremia și Mark Stam pe fundalul unui spectaculos apus de soare care a făcut deliciul amatorilor de selfie.
În iulie 2019, am pornit către cele mai importante festivaluri din România cu FestiVARA PROFM. DJ-ii PROFM au fost la Neversea, UNTOLD și Afterhills cu câte doi ascultători PROFM, pentru a trăi cea mai tare experiență a verii.
După o vreme, ne-am întors la liceu. Matinalii de la „Dimineața Blană”, Sebastian Coțofană și Mădă Veve, au strigat prima dată catalogul în noiembrie 2019.
Au răspuns tinerii de la liceele bucureștene, pentru că matinalul PROFM a plecat în turneu cu invitați surpriză ca să le energizeze liceenilor diminețile. Vedetele invitate și liceenii au dat cele mai amuzante lucrări de control.
Astfel, tinerii s-au auzit în direct, la radio, din propriul liceu. Nu au avut nicio reţinere, s-au exprimat liber, ca într-o discuţie cu prietenii.

2020

Are loc primul rebranding important de când PROFM e parte din familia RCS RDS. Devenim PROFM OPEN RADIO. ON AIR în toate momentele când NU devine DE CE NU?
Titlul de TRENDSETTER 2020 este acordat staţiei de radio PROFM, care a difuzat de cele mai multe ori, timp de 10 săptămâni de la momentul lansării, piesele care au ajuns numărul 1 în Media Forest Weekly Charts în cursul anului 2020.
Pentru că PROFM e OPEN RADIO și iubește tot ce e fresh, Mediaforest a înregistrat 2.438 de difuzări ale celor mai noi hituri din România în programele PROFM.
În 2020, PROFM SuperGirl s-a ținut în Parklake, acolo unde Delia, Lidia Buble, Roxen, JO și Joylin le-au cântat femeilor de ziua lor.
Când toată planeta a stat acasă, o lume întreagă a regăsit un vechi prieten, aparatul de radio. Vocile din eter ne-au apropiat pe toți, chiar dacă, fizic, eram departe unul de altul.

2021

În 2021, PROFM a transformat pentru o zi „work from home” în „fun from home”. Am petrecut de ziua noastră de dimineață până seara cu ascultătorii din toată țara. Invitații de marcă, muzica bună și cadourile surpriză au fost pe primele locuri, în ținută OPEN. Petrecerea s-a făcut on-air și online, pe ritmurile celor mai tari hituri.

2022

În vara anului 2022, Follow PROFM a dus ascultătorii ca pe niște VIP-uri la cele mai tari festivaluri și concerte din toată EUROPA, să îi vadă live pe cei mai mari artiști ai momentului, unii pe care chiar nu ai ocazia să-i vezi în fiecare zi.
În septembrie 2022 a început matinalul What The Fun, cu Drăcea, Ralu și Bogdan. Bogdan Drăcea, Raluca Cojocaru și Bogdan Ciudoiu sunt oamenii cu care îți începi diminețile și în prezent.

2023

La PROFM SuperGirl s-au auzit cele mai îndrăgite artiste ale momentului. Au urcat pe scena din Parklake Andia, Alina Eremia, Raluka, Nicole Cherry, Theo Rose, Feli, Elena Gheorghe și Olivia Adams, toate pentru super fete! Evenimentul a fost transmis live pe Instagram și TikTok PROFM.
Pe 15 aprilie 2023, PROFM a împlinit 30 de ani. Aniversarea PROFM a ținut 30 de zile și a depășit granițele din on-air.
Ca să ne sărbătorească, Andra, Fly Project, Vunk, Voltaj, Smiley și Connect-R au ținut concerte aniversare live și o întreagă comunitate a strigat „La mulți ani, PROFM!”.
Pe lângă concertele aniversare, PROFM a pregătit și o competiție care să ducă distracția din radio și în online. PROFM a fost LIVE peste 30 de ore pe Tik Tok, alături de influenceri Tik Tok famous, artiști și invitați speciali.
1.200.000. Atât de multe aprecieri a strâns LIVE-ul dedicat împlinirii a 30 de ani de PROFM. Peste 170 de mii de persoane s-au uitat cu entuziasm la probele la care au fost supuși influencerii. Alți 2.800 s-au alăturat comunității PROFM de pe Tik Tok PROFM ROMÂNIA.

Lăsăm lista open pentru că PROFM e OPEN RADIO!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
WTFun
dracea
Drăcea, cel mai iubit din competitia BUZZ HOUSE! A fost ONAIR la PROFM in fiecare dimineata!

Parcursul lui Drăcea în competiția BUZZ House a fost unul epic! Chiar dacă n-a ajuns în finală, Drăcea a fost unul dintre cei mai susținuți concurenți ai acestei ediții!

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

raluka
Raluka, sinceră despre preferințele ei în materie de bărbați: "Îmi trebuie mult mai în vârstă". Actualul iubit e cu 20 de ani mai mare

Raluka nu s-a arătat niciodată prea deschisă să vorbească despre viața ei personală, iar pe iubiți i-a ținut cât mai departe de ochii curioșilor. Iată că la What The Fun, la PROFM, unde a venit alături de Connect-R pentru a-și cânta live noua colaborare de succes, "Lasă-mă să te...", solista a făcut câteva declarații despre cel care îi este partener de viață, mărturisind și preferința ei pentru bărbații mai în vârstă.

Partenerii noștri
PE ROZ Reacția unei femei după ce a dezvăluit că s-a căsătorit la doar 18 ani, iar oamenii i-au spus că „e prea tânără”: „Sunt invidioși!”
Reacția unei femei după ce a dezvăluit că s-a căsătorit la doar 18 ani, iar oamenii i-au spus că „e prea tânără”: „Sunt invidioși!”

Reacția unei femei după ce a dezvăluit că s-a căsătorit la doar 18 ani, iar oamenii i-au spus că „e prea tânără”: „Sunt invidioși!”

FILM NOW Să fie mamă e bucuria vieții ei. Charlize Theron, imagini rare cu fiicele ei, pe care le-a adoptat cu ani în urmă, la Disney World
Să fie mamă e bucuria vieții ei. Charlize Theron, imagini rare cu fiicele ei, pe care le-a adoptat cu ani în urmă, la Disney World

Să fie mamă e bucuria vieții ei. Charlize Theron, imagini rare cu fiicele ei, pe care le-a adoptat cu ani în urmă, la Disney World

DIGI WORLD Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz

Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz

DIGI ANIMAL WORLD Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale

Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale

DIGI LIFE Când se vor finaliza lucrările la spectaculoasa Sagrada Familia
Când se vor finaliza lucrările la spectaculoasa Sagrada Familia
DIGI24 Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
DIGI SPORT Nu se mai ascund! Un nou cuplu celebru în România
Nu se mai ascund! Un nou cuplu celebru în România
DIGI FM A avut o relație cu Mădălina Ghenea, iar acum s-a cuplat cu o altă româncă. Cine este noua iubită a Philipp Plein, care îi va dărui și un copil
A avut o relație cu Mădălina Ghenea, iar acum s-a cuplat cu o altă româncă. Cine este noua iubită a Philipp Plein, care îi va dărui și un copil