Bucuresti | 102,8FM OPEN Road cu MIRUNA AMI - ENIGMA

Cine a câștigat bătălia dintre Loredana și Grasu XXL la Red Bull SoundClash

Grasu XXL and Loredana
Grasu XXL performs during Red Bull Music SoundClash in Bucharest, Romania on 21st November 2018

Au ieșit scântei la ediția cu numărul 2 a Red Bul Music SoundClash România. Chiar dacă hip-hop vs. pop sună a luptă grea, Loredana și Grasu XXL s-au avântat în bătălie fără nicio teamă. Au fost și dueluri verbale, și replici tăioase de la o scenă la alta, și zvâc, și poante, dar mai presus de toate au fost mii de fani care au dat muzicii ce-i al muzicii: indiferent de partea cui au intrat în Sala Polivalentă, au strigat pân-au răgușit pentru cel mai bun. 
 
THE WARM UP

Adrian Despot

sursa foto redbull.com/ro

Red Bull Music SoundClash ediția cu numărul 2 a început cu un warm-up asigurat de veteranul DJ Undoo. La 8 trecute fix, MC Adrian Despot și-a făcut intrarea într-o sală ușor amorțită de vremea neprietenoasă și-a dat startul oficial al competiției. Ca să fie clar de la început care sunt taberele, cei doi artiști au cântat câte trei melodii din repertoriul propriu. Grasu XXL, unul dintre cei mai buni rapperi din România, a deschis filosofic cu piesa „Drumul spre succes”, o radiografie a industriei muzicale actuale. 

Loredana

Foto Bogdan Buda / sursa foto redbull.com/ro

Pe scena opusă, fanfara Loredanei și-a făcut intrarea ca la carte, o solemnă desfășurare de forțe: atac armat cu 12 instrumentiști. O Loredana sclipitoare (și nu doar de la paiete) a rupt ringul într-o explozie de energie cu ZigZagga, urmată de „Cârciumă de la Drum”, cântec de petrecere îndrăgit de multe dintre marile voci lăutărești ale României și „O fată singură-n noapte”, unde vocea ei catifelată și basul, „prea blând și prea dur”, i-a purtat departe pe cei prezenți.
 
THE COVER
 

La prima rundă a războiului interstelar, The Cover, DJ Undoo a lansat în eter evergreenul lui Bob Dylan, „Knocking On Heaven’s Door”. Grasu XXL a preluat tema păstrând linia melodică, dar introducând propriile versuri, în română: „Simt că totul s-a schimbat / Nimic mai adevărat... Ăsta e strigătul meu de libertate, iar muzica e noua limbă”. Loredana a făcut, în replică, un „Knocking On Heaven’s Door” old school, un moment cu profunzime și intensitate emoțională. A aruncat cu energie în public și publicul a dat înapoi mișcare, vibrație, și aplauze prelungi la final. 
 
THE TAKE OVER

loredana-red-bull-music-soundclash-2018

foto Bogdan Buda / sursa foto redbull.com/ro

Timp de patru piese, cei doi au făcut un ping-pong muzical în care și-au furat unul altuia ritmul și versurile de sub picioare. Refrenele remixate ale Loredanei combinate cu versurile autentice ale lui Grasu XXL au dat un gust fresh poveștii muzicale Red Bull Music SoundClash. De la țigănească și latino până la ritmurile „Gettin’ jiggy wit it”, Loredana a dus-o pe „Maria-Ioana” pe culmi necunoscute și, se pare că, asta a fost rețeta prin care se poate câștiga runda „The Take Over”, în aplauzele furibunde ale naționalei de handbal a României, în frunte cu Cristina Neagu.
  
THE CLASH

Grasu XXL and Ami

Foto Mihnea Ratte / sursa foto redbull.com/ro

Trei stiluri muzicale: jazz, muzică simfonică, rock, de abordat de cei doi adversari. DJ Undoo a început cu jazzul, prilej servit pentru Grasu XXL să o invite pe AMI pe scenă, pentru a relua live inedita lor colaborare, „Deja Vu”, o piesă despre emoții mixte, despre dragoste și ură în același timp. Pe scena de la stânga lui Despot, Loredana a adus un program de cabaret:  franjuri, swing, antren.
 
A urmat muzică simfonică, unde Grasu XXL a aruncat în luptă artileria grea (12 intrumentiști) și viorile i-au purtat pe cei prezenți într-o altă sferă. Loredana a răspuns cu „Depărtare”,  acompaniată doar la clape, cu mișcări sinuoase, senzuale. Magie pură. 

Loredana

Foto Bogdan Buda / sursa foto redbull.com/ro

It’s time to rock!  „Știu că pot să fiu tot ce pot să fiu”, a proclamat ritos Grasu XXL, „asta-i blană de urs, hai toate mâinile sus!”. Și a ridicat un val de mâini până la scena Loredanei care și-a făcut apariția maiestuos, împrăștiind praf de zâne, cu o trenă argintie de 2 metri, răspunzând cu cel mai mare hit al ei din toate timpurile în variantă rock, inegalabilul „Bună Seara, iubite!”.
 
THE WILD CARD

Tudor Chirila and Grasu XXL

Foto Mihai Ștețcu / sursa foto redbull.com/ro

Sau ultima șansă să zguduie sala, unde Tudor Chirilă a fost asul din mâneca lui Grasu XXL, pe superhitul „Nu am chef azi”. În contrapartidă, Loredana a dat publicului o porție de Smiley, o decizie grea pentru cei din sală.
 
La final, decibelii înregistrați de „aplauzometru” au dat câștig de cauză armatei hip-hop a lui Grasu XXL. Cum Red Bull Music SoundClash este, mai presus de toate, o competiție-provocare foarte prietenoasă, seara s-a încheiat cu Grasu XXL, Loredana și gazda show-ului, Adrian Despot, detașați, pe aceeași scenă, cântând „We are the champions” și cu steagul României fluturând în spatele lor. 

Vezi Secrete de muzeu și intră, din fața ecranului, în Imperial War Museum din Londra. Pe DIGI World și DIGI Online, azi de la 18:00.

Top citite
01 loredana groza
Loredana Groza, greu de recunoscut într-o poză despre care fanii au zis că e făcută cu inteligență artificială. Cum a răspuns diva
02 loredana groza (1)
Loredana Groza, apariție de senzație. A fost cu greu de recunoscut cu o altă culoare de păr, în body mulat, cu cizme până la coapse
03 loredana groza (2)
Loredana Groza, în aceeași ținută purtată și acum 37 de ani, pe scena Festivalului Mamaia: "Nici n-am umblat la pense"
04 Loredana Groza
Loredana Groza se laudă cu abdomenul perfect plat. Selfie-uri în oglinda de la sală, mândră de cum arată, într-un tricou scurt
05 loredana groza
"Trăim în Matrix și doar ea ne mai poate salva". Val de glume după ce fanii au văzut cum s-a îmbrăcat Loredana Groza la un concert
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
loredana groza
Loredana Groza, încă o apariție care i-a dat gata pe fani. Topul decoltat și cei mai scurți pantaloni au făcut-o să pară de 20 de ani

Loredana Groza s-a transformat într-o scufiță roșie sexy și modernă, în cea mai nouă poză postată pe rețelele sociale.

loredana groza
Loredana Groza a defilat ca o divă, pe șantier, într-o rochie cu spatele gol și tocuri amețitoare. Muncitorii s-au oprit să-i facă poze

Loredana Groza fură privirile oriunde ar fi și are capacitatea de a face din orice loc propriul ei podium de defilare, pentru a-și etala senzualitatea și eleganța. De data aceasta, "diva inamorata" a găsit un loc atipic în care să-și expună silueta, ținuta și magnetismul.

loredana groza
Loredana Groza s-a despărțit de soțul ei, Andrei Boncea. Tatăl artistei a dat-o de gol: "Nu se pune problema de dușmănie"

Pe cât de exuberantă este pe scenă, pe atât de discretă este în ceea ce privește viața personală. În ultimii ani, Loredana Groza nu a mai fost văzută în compania soțului ei, Andrei Boncea, cu care s-a căsătorit în 1998 și cu care are o fată de 24 de ani, Elena. Iată că acum, tatăl artistei a dezvăluit că fiica sa și producătorul de film au pornit pe drumuri separate.

WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

dracea
Drăcea, cel mai iubit din competitia BUZZ HOUSE! A fost ONAIR la PROFM in fiecare dimineata!

Parcursul lui Drăcea în competiția BUZZ House a fost unul epic! Chiar dacă n-a ajuns în finală, Drăcea a fost unul dintre cei mai susținuți concurenți ai acestei ediții!

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

Partenerii noștri
PE ROZ Porecla pe care i-a dat-o prințul Philip lui Meghan Markle. Bunicul lui Harry știa totul: „Se pricepea să citească oamenii”
Porecla pe care i-a dat-o prințul Philip lui Meghan Markle. Bunicul lui Harry știa totul: „Se pricepea să citească oamenii”

Porecla pe care i-a dat-o prințul Philip lui Meghan Markle. Bunicul lui Harry știa totul: „Se pricepea să citească oamenii”

FILM NOW Cum arată acum puștiul din „Doi bărbați și jumătate”. Angus T Jones e de nerecunoscut la 30 de ani
Cum arată acum puștiul din „Doi bărbați și jumătate”. Angus T Jones e de nerecunoscut la 30 de ani

Cum arată acum puștiul din „Doi bărbați și jumătate”. Angus T Jones e de nerecunoscut la 30 de ani

DIGI WORLD Un puști cu sindromul Down a intrat în Cartea Recordurilor. A finalizat maratonul din Londra și a avut-o tot timpul pe mama lui alături
Un puști cu sindromul Down a intrat în Cartea Recordurilor. A finalizat maratonul din Londra și a avut-o tot timpul pe mama lui alături

Un puști cu sindromul Down a intrat în Cartea Recordurilor. A finalizat maratonul din Londra și a avut-o tot timpul pe mama lui alături

DIGI ANIMAL WORLD Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

DIGI LIFE Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
DIGI24 Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
DIGI SPORT Victima luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Victima luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
DIGI FM Motivul adevărat pentru care Cătălin Cîrstoiu a fost retras de PSD-PNL din cursa electorală
Motivul adevărat pentru care Cătălin Cîrstoiu a fost retras de PSD-PNL din cursa electorală