Bucuresti | 102,8FM SMILEY - LOCUL SFINTESTE OMUL

Muzica latino are un nou rege. Bad Bunny, detronat. Cel mai premiat artist la Billboard Latin Music Awards 2023

2023 Billboard Latin Music Awards - Arrivals, Coral Gables, Florida, USA - 05 Oct 2023
Bad Bunny, 2023 Latin Billboard Music Awards. Profimedia

Muzica latino are un nou rege, iar numele lui este Peso Pluma. Cântăreţul mexican a fost joi cel mai premiat artist la Billboard Latin Music Awards 2023, depăşindu-l pe portoricanul Bad Bunny, care domina piaţa şi ceremoniile de premiere de mai mulţi ani, scrie EFE.

Billboard Latin (4)

Peso Pluma. Billboard Latin Music Awards 2023. Profimedia

Peso Pluma a primit opt premii

Peso Pluma a primit opt premii, dintre care patru pentru 'Ella Baila Sola', colaborarea sa cu Eslabón Armado, şi premiul pentru cel mai bun nou artist al anului. Bad Bunny a plecat de la Watsco Center din Miami (SUA) cu şapte Latin Billboard-uri, majoritatea pentru hitul său 'Tití Me Preguntó'.

Cu toate acestea, cel mai aplaudat moment al serii a fost show-ul lui Bad Bunny, care a marcat revenirea sa la o gală de premiere în limba spaniolă după o absenţă de patru ani. 'Moscow Mule', 'Tití Me Preguntó', 'La Neverita', 'Me Porto Bonito' şi 'Where she goes' au făcut parte dintr-un potpuriu, înainte de a interpreta cel mai recent single al său, 'Un preview'.

La rândul său, Peso Pluma a repetat adesea un puternic 'Arriba Mexico' în timp ce primea fiecare dintre distincţii. Triumful său la premiile Latin Billboard reflectă popularitatea tot mai mare a noilor ritmuri ale muzicii mexicane în Statele Unite şi în lumea hispanofonă.

'Ella Baila Sola' a intrat în istorie în 2023, devenind primul cântec regional mexican care a ajuns pe primul loc în Billboard 200, care măsoară popularitatea melodiilor la nivel mondial.

Galerie foto

Bad Bunny a urcat pe scenă în şosete: Am venit în fugă pentru că mă schimbam

Înainte de show-ul său, Bad Bunny, care a obţinut râvnitul premiu 'Billboard 200 Artistul anului', a urcat pe scenă în şosete.

"Am venit în fugă pentru că mă schimbam, dar am vrut să vă fiu recunoscător pentru sprijinul pe care mi l-aţi acordat întotdeauna. Fac muzică pentru că vă iubesc şi pentru că îmi place ceea ce fac. Vă mulţumesc", a spus artistul.

Bad Bunny, dat în judecată de fosta iubită cu care a lucrat într-un supermarket. Tânăra îi cere 40 de milioane de dolari

Galerie foto

Karol G, cea mai premiată artistă

Dintre femei, cea mai premiată a fost cântăreaţa şi compozitoarea urbană Karol G. Columbianca a fost distinsă pentru albumul său 'Mańana Será Bonito'. De asemenea, ea a primit premiul Latin Billboard Spirit of Hope pentru activitatea sa filantropică în beneficiul femeilor şi copiilor, prin fundaţia sa Con Cora.

"Acesta este probabil unul dintre cele mai speciale premii pe care le voi primi în întreaga mea carieră. Unul dintre motivele pentru care este plăcut să primeşti aceste premii este că ne oferă mai multă vizibilitate şi putem ajuta mai mult", a declarat 'La Bichota' în timp ce îi înmâna premiul directoarei fundaţiei sale.

2023 Billboard Latin Music Awards

Karol G. 2023 Billboard Latin Music Awards. Profimedia

Alte momente cheie ale galei

Cvartetul de câştigători a fost completat de columbianul Manuel Turizo, care a primit trei premii pentru hitul său 'La Bachata'.

Interpretarea live a remixului piesei 'Por las noches' a fost unul dintre momentele neaşteptate ale Latin Billboard Awards. Peso Pluma a împărţit pentru prima dată scena cu artista argentiniană Nicki Nicole.

Compatrioata acesteia TINI a prezentat o nouă versiune a hitului său 'Cupido', de data aceasta în ritm dominican de dembow.

Omagiul adus lui Jenni Rivera, la 10 ani de la moartea acesteia, a inclus o colaborare inedită şi emoţionantă între fiica acesteia, Chiquis, şi trupele Calibre 50 şi Los Sebastianes. Potpuriul melodiilor celei supranumite La Diva de la Banda a inclus "Basta ya", "Inolvidable" şi "Ya lo se".

"Am fost foarte atentă cu moştenirea mamei mele. Acum am simţit că sunt pregătită să o celebrez cu vocea mea. Am studiat mult şi m-am pregătit mult pentru a o face", a declarat Chiquis pentru EFE, înainte de momentul ei muzical.

Înainte de a primi premiul pentru întreaga carieră, Los Angeles Azules şi-au unit vocile cu Nicki Nicole, Ximena Sarińana şi Sofia Reyes pentru a interpreta piesele loc emblematice din genul cumbia 'Otra noche', 'El listón de tu pelo', 'Nunca es suficiente' şi 'Como te voy a olvidar'.

"Este pentru prima dată în cei aproape 45 de ani de carieră când ni se acordă un premiu pentru întreaga noastră activitate. Suntem foarte emoţionaţi şi recunoscători", a declarat pentru EFE Jorge 'El Doc' Mejía Avante, care i-a reprezentat pe toţi fraţii săi şi membrii trupei Los Angeles Azules, la Covorul Albastru, Pre-show-ul galei.

Myke Towers, artistul cu cele mai multe momente muzicale de-a lungul serii, şi-a prezentat în premieră la televiziune hitul său de succes 'LaLa'. El a fost urmat de Yandel, care a cântat recenta sa colaborare 'Borracho y loco', şi 'Cielo', cu Feid şi Sky Rompiendo.

Justin Quiles şi El Alfa au cântat 'Fiesta Loca', în timp ce Farruko, La Factoria şi Eddy Lover au interpretat remixul piesei reggaeton 'Perdóname'.

Eladio Carrión a prezentat, de asemenea, o versiune specială a trap-ului său latino 'Mbappe'. Reprezentând reggaeton-ul mexican, Yng Lvcas şi Peso Pluma s-au asigurat că nimeni nu a rămas pe scaun când au cântat "La bebe (remix)".

Distinsă cu Icon Award, Ivy Queen a dedicat premiul înmânat de Yandel fiicei sale Naiovy şi a reflectat asupra moştenirii sale.

"Acest gen m-a învăţat să-mi îmbrăţişez latura masculină, pentru că atunci când am început a trebuit să mă lupt cu bărbaţi, şi nu cu femei. Vreau să fiu recunoscătoare că pot culege fiecare dintre aceste flori cât sunt în viaţă şi nu ştiţi ce mândrie imensă simt când văd că sunt din ce în ce mai multe femei pe scenă, pentru că îmi zic că mi-am făcut munca aşa cum trebuie", s-a exprimat 'La Caballota'.

Câştigătorii premiilor Billboard Latin au fost selectaţi pe baza interacţiunilor fanilor cu muzica, a vânzărilor de albume şi cântece, precum şi a difuzării la radio şi a turneelor urmărite de Billboard şi Luminate pentru perioada 13 august 2022 - 12 august 2023.

Top citite
01 *EXCLUSIVE* Kendall Jenner and Bad Bunny Keep it Cool and Casual While Roaming Manhattan Together!
O nouă despărțire în lumea vedetelor. Kendall Jenner și Bad Bunny și-au spus adio după doar 10 luni împreună
02 Pride Live's Stonewall Day 2023 in New York
Christina Aguilera, fotografii surpriză de la ziua Selenei Gomez: „Le iubesc pe aceste fete!”. Fanii au reacționat imediat
03 65th GRAMMY Awards - Show
Bad Bunny, dat în judecată de fosta iubită cu care a lucrat într-un supermarket. Tânăra îi cere 40 de milioane de dolari
04 *PREMIUM-EXCLUSIVE* It's ON! Kendall Jenner and Bad Bunny share VERY AFFECTIONATE moment during date night as rumored couple are spotted sharing a kiss on a date night.
Bad Bunny și Kendall Jenner par să formeaze cel mai nou cuplu din showbiz. Imaginile surprinse de paparazzi fac înconjurul internetului
05 shakira
Shakira, o nouă serie de înțepături către Pique: "Viața mea a devenit mai bună. Pe aici nu mai ești binevenit"
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
shakira
Shakira, look-ul răzbunării. Artista columbiană, mai senzuală ca oricând într-o ținută minusculă inspirată din epoca de piatră

Shakira și Karol G au pozat în ipostaze pline de senzualitate pentru promovarea piesei TQG, Te quedó Grande, care va fi lansată săptămâna aceasta.

2022 MTV VMAs – Show
Bad Bunny, cele mai multe nominalizări la AMA. Daca va câștiga toate premiile îi va egala pe Michael Jackson şi Whitney Houston

Rapperul portorican Bad Bunny a primit joi cele mai multe nominalizări, opt, la premiile AMA (American Music Awards) din acest an, depăşindu-i în clasamentul artiştilor cu nominalizări multiple pe rapperul canadian Drake şi pe două superstaruri ale muzicii pop, cântăreţele americane Beyonce şi Taylor Swift, informează Reuters, citată de Agerpres.

WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

dracea
Drăcea, cel mai iubit din competitia BUZZ HOUSE! A fost ONAIR la PROFM in fiecare dimineata!

Parcursul lui Drăcea în competiția BUZZ House a fost unul epic! Chiar dacă n-a ajuns în finală, Drăcea a fost unul dintre cei mai susținuți concurenți ai acestei ediții!

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

Partenerii noștri
PE ROZ O femeie a cerut ajutor pe internet pentru a-l găsi pe soțul care a plecat brusc și a dispărut fără urmă. Ce a urmat a uimit-o și pe ea
O femeie a cerut ajutor pe internet pentru a-l găsi pe soțul care a plecat brusc și a dispărut fără urmă. Ce a urmat a uimit-o și pe ea

O femeie a cerut ajutor pe internet pentru a-l găsi pe soțul care a plecat brusc și a dispărut fără urmă. Ce a urmat a uimit-o și pe ea

FILM NOW Shannen Doherty, diagnosticată cu cancer în stadiu terminal, fotogriată pe tocuri în Malibu, alături de o prietenă. Actrița pare într-o formă de invidiat
Shannen Doherty, diagnosticată cu cancer în stadiu terminal, fotogriată pe tocuri în Malibu, alături de o prietenă. Actrița pare într-o formă de invidiat

Shannen Doherty, diagnosticată cu cancer în stadiu terminal, fotogriată pe tocuri în Malibu, alături de o prietenă. Actrița pare într-o formă de invidiat

DIGI WORLD O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

DIGI ANIMAL WORLD Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”

DIGI LIFE Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu 75% în 16 luni
Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu 75% în 16 luni
DIGI24 O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut că îi livrează mâncare și a împușcat-o
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut că îi livrează mâncare și a împușcat-o
DIGI SPORT FOTO Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!
FOTO Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!
DIGI FM Smiley, replică dură pentru Dinu Maxer: „S-a furat...
Smiley, replică dură pentru Dinu Maxer: „S-a furat...