Bucuresti | 102,8FM EMAA - IN ALTE VIETI

Membrii trupei BTS ar putea susţine concerte în străinătate în timp ce efectuează serviciul militar

Dick Clark's New Year's Rockin' Eve With Ryan Seacrest 2020
BTS. Foto: Getty Images

Membrii celebrei trupe sud-coreene BTS ar putea încă susţine concerte în străinătate în timp ce efectuează serviciul militar, a declarat luni ministrul sud-coreean al Apărării, Lee Jong-sup, în timp ce dezbateri au loc în ţară în legătură cu scurtarea serviciului militar obligatoriu pentru vedetele de K-pop la trei săptămâni de la aproximativ doi ani, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Problema este dezbătută în mod intens în condiţiile în care cel mare membru al trupei, Jin, va împlini vârsta de 30 de ani anul viitor. În urma unei modificări a legii din 2019, membrilor trupei de K-pop sud-coreene li s-a permis să amâne serviciul militar până la vârsta de 30 de ani.

Serviciul militar obligatoriu este extrem de controversat în Coreea de Sud unde toţi bărbaţii apţi cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani trebuie să se înroleze în armată ca parte a eforturilor de apărare împotriva ameninţării nucleare reprezentate de Coreea de Nord.

De-a lungul anilor, unele categorii au obţinut scutiri - fie li s-a permis să amâne serviciul militar, fie au obţinut o scurtare a perioadei - între care medaliaţi ai Jocurilor Olimpice şi Asiatice, şi muzicieni şi dansatori care au câştigat premii importante la anumite competiţii.

Parlamentul sud-coreean dezbate în prezent un proiect de lege care ar scurta serviciul militar pentru vedetele de K-pop

Galerie foto

Ministrul Apărării, Lee Jong-sup, a declarat în cadrul unei sesiuni parlamentare că permiţând membrilor BTS să continue să susţină concerte, armata ar putea servi intereselor naţionale fără a afecta resursele de personal deja în scădere din cauza natalităţii reduse.

"Chiar dacă se înscriu în armată, ar exista o cale să le dăm o şansă să exerseze şi să cânte împreună, dacă există concerte programate în străinătate", a mai spus Lee.

"Având în vedere că numeroase persoane apreciază foarte mult (artiştii care servesc) în armată, acest lucru le-ar putea creşte şi mai mult popularitatea", a mai spus ministrul.

Cei şapte membri ai trupei au anunţat în iunie că vor lua o pauză de la activităţile muzicale ale grupului pentru a se concentra asupra proiectelor solo.

Pe profm.ro:

Cine e Anghel Damian, noul iubit al lui Theo Rose. Artista s-a despărțit recent de tânărul cu care a fost 5 ani: "Nimeni nu a înșelat"

 

  • Etichete:
  • bts
Top citite
01 Dior Homme : Front Row - Paris Fashion Week - Menswear Fall-Winter 2023-2024
Un membru al grupului BTS, primul artist sud-coreean clasat pe locul 1 în topul Billboard
02 64th Annual GRAMMY Awards - Telecast
BTS anunţă o pauză în activitatea trupei: „Ne-am pierdut direcția”. Cei şapte artiști se vor concentra pe proiecte solo
03 Megan Fox și Machine Gun Kelly
Machine Gun Kelly o numește deja ”soție” pe Megan Fox. Rapperul a dezvăluit ce trupă ar vrea să-i cânte la nuntă
04 American Music Awards 2021, bts
Trei membri ai trupei BTS, diagnosticaţi cu COVID-19
05 American Music Awards 2021, bts
Câștigătorii American Music Awards 2021. Cardi B a făcut show cu ținutele, BTS a luat cele mai multe premii
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
ed sheeran
Câștigătorii MTV EMA 2021. Ed Sheeran și BTS au luat cele mai multe premii. Justin Bieber, cele mai multe nominalizări și niciun trofeu

MTV European Music Awards și-a desemnat câștigătorii acestui an. Ed Sheeran și trupa BTS au fost marii laureați ai galei care a avut loc în Budapesta. În schimb, Justin Bieber, care a avut cele mai multe nominalizări (8), a plecat cu mâna goală.

Coldplay, colaborare inedită cu trupa de K-pop, BTS, Foto: Profimedia
Coldplay, colaborare inedită cu trupa de K-pop, BTS. Piesa va fi inclusă în viitorul album "Music of the Spheres"

 Trupa Coldplay pregătește o colaborare inedită cu BTS, cel mai popular grup muzical la momentul actual. Melodia realizată împreună cu trupa de K-pop va fi inclusă în viitorul album al celor de la Coldpay, intitulat "My Universe", relatează Agerpres.

15. BTS - Câștiguri totale: 57 milioane dolari
Doboară noi recorduri! Clipul cu cele mai multe vizualizări în 24 de ore de la lansare pe YouTube. Un featuring cu Halsey

Grupul sud-coreean BTS îşi mai poate trece două recorduri doborâte pe lunga listă de realizări: cel mai vizionat video în primele 24 de ore de la lansare pe YouTube, dar şi clipul care a ajuns cel mai repede la 100 de milioane de views, în mai puţin de două zile.

WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

dracea
Drăcea, cel mai iubit din competitia BUZZ HOUSE! A fost ONAIR la PROFM in fiecare dimineata!

Parcursul lui Drăcea în competiția BUZZ House a fost unul epic! Chiar dacă n-a ajuns în finală, Drăcea a fost unul dintre cei mai susținuți concurenți ai acestei ediții!

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

Partenerii noștri
PE ROZ Cum arată azi Eliza, fiica Adrianei Iliescu. E o domnișoară de 19 ani, preocupată de cultură și îndrăgostită de cărți 
Cum arată azi Eliza, fiica Adrianei Iliescu. E o domnișoară de 19 ani, preocupată de cultură și îndrăgostită de cărți 

Cum arată azi Eliza, fiica Adrianei Iliescu. E o domnișoară de 19 ani, preocupată de cultură și îndrăgostită de cărți 

FILM NOW David Duchovny din
David Duchovny din "Dosarele X", despre marea cumpănă din viața lui, când aproape și-a pierdut fiica: "Viața n-ar mai fi avut niciun sens"

David Duchovny din "Dosarele X", despre marea cumpănă din viața lui, când aproape și-a pierdut fiica: "Viața n-ar mai fi avut niciun sens"

DIGI WORLD Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările

Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările

DIGI ANIMAL WORLD Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit virale
Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit virale

Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit virale

DIGI LIFE Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu 75% în 16 luni
Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu 75% în 16 luni
DIGI24 O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
DIGI SPORT FOTO Ea este cea mai sexy prezentatoare sportivă din lume! A debutat la 21 de ani și i se spune
FOTO Ea este cea mai sexy prezentatoare sportivă din lume! A debutat la 21 de ani și i se spune "Regina Europei"
DIGI FM Anamaria Ferentz, cerută în căsătorie de iubitul american. Bărbatul are 7 copii și e cu 11 ani mai mare decât ea
Anamaria Ferentz, cerută în căsătorie de iubitul american. Bărbatul are 7 copii și e cu 11 ani mai mare decât ea