Bucuresti | 102,8FM OPEN Road cu MIRUNA CYRIL - THE SOUND OF SILENCE (CYRIL REMIX PRO FM EDIT V3)

Kanye West, adevărul despre gândurile sinucigașe și problemele cu care se confruntă. Un apropiat de-al lui: „A refuzat să se oprească”

kanye west si donald trump
Kanye West / Foto: Getty Images

Kanye West a vorbit despre problemele cu care se confruntă în timpul documentarului „Jeen-yuhs: A Kanye Trilogy”, care a fost filmat timp de două decenii, mărturisind că a avut gânduri sinucigașe de-a lungul timpului. 

În prima parte a documentarului, rapperul care a fost căsătorit cu Kim Kardashian s-a destănuit fără perdea și i-a lăsat pe fani să arunce o privire în viața lui așa cum este de zi cu zi, cu toate problemele cu care se confruntă. Regizorul Clarence „Coodie” Simmons a vorbit mult despre schimbarea cântărețului în timpul turneului său „Glow in the Dark” din 2008, care a venit la câteva luni după moarte mamei sale, Donda, în 2007. 

„Aș putea spune că Kanye era îndurerat, dar a continuat să lucreze. A refuzat să se oprească. [Patru luni mai târziu] nu părea același Kanye. Abia am vorbit”, a povesti Simmons, care a co-regizat documentarul alături de Chike Ozah.

Citește și: Regizorul unui nou documentar despre Kanye West, dezamăgit de pretenţiile artistului

Pe măsură ce anii au trecut, Kanye West s-a căsătorit cu Kim Kardashian în 2014 și i-a întâmpinat pe cei patru copii ai lui, North, în vârstă de opt ani, Saint, în vârstă de șase ani, Chicago, în vârstă de trei ani, și Psalm, în vârstă de doi ani. Cu toate acestea, viața lui personală a rămas tulburată, culminând cu o spitalizare în 2016 pentru epuizare și privare de somn, la scurt timp după și-a anulat ultimele concerte din turneul său Saint Pablo.

În timp ce înregistra în studio cu Kid Cudi în 2017, West i-a mărturisit rapperului „Pursuit of Happiness” că s-a confruntat cu gânduri sinucigașe și probleme legate de abuzul de substanțe. 

„Chiar dacă avem o casă, o soție și copiii, aveam totuși momente în care mă gândeam la sinucidere. Aveam momente în care eram dependent de medicamente și nici măcar nu realizam, știi ce spun?”, a povestit Kanye. 

Odată cu timpul, sănătatea mintală a lui West a continuat să se deterioreze, iar în 2018 a confirmat că a fost diagnosticat cu tulburare bipolară. În același an, el a provocat reacții pe internet după ce a anunțat că îl sprijină pe președintele de atunci Donald Trump.

„A fost dificil să-l urmăresc pe Kanye la televizor știind că are probleme cu sănătatea mintală. Îl considerau nebun, însă el striga după ajutor. Kanye le-a greșit oamenilor și în trecut, însă era pentru prima dată când a simțit că a pierdut cu adevărat oameni din viața lui”, a mai declarat Simmons. 

Kanye West a „renăscut” când s-a întors la religie

Imaginile dintr-o sesiune de înregistrare a lui Jesus Is King din iulie 2019 îl arată pe West vorbind sincer despre cum a făcut față fricilor și anxietății, sugerând că se simte „renăscut” de când s-a întors la religie.

În 2020, în timp ce Kanye West a declarat public că va candida la președinție, acesta a fost surprins vorbind cu partenerii săi David Barry, Mike Novogratz și Bryan Young povestindu-le lucruri șocante: „Ați fost vreodată legați cu cătușe și băgați într-un spital pentru că creierul vostru era prea mare pentru craniul vostru? Nu comunic într-un mod pe care oamenii îl înțeleg, pentru că este doar adevărul. Și suntem într-o lume a minciunilor”.

Citește și: Kanye West, acuzat că ar fi lovit cu pumnul un fan care încerca să obţină un autograf

Ulterios, Kanye a călătorit în Wyoming pentru a înregistra cu Justin Bieber și Damon Dash, iar imagini din documentar îl arată pe West plângându-se că „încercați să mă faceți să par nebun” după ce a izbucnit în lacrimi în timpul unui miting de campanie. În acest moment, Simmons spune că era „îngrijorat” de rapper, la fel și tatăl lui West, Ray, care l-a sunat în timpul unei filmări pentru documentar. „Sunt doar îngrijorat pentru tine”, îi spune fiului său, care apoi dă vina pe mass-media pentru necazurile sale.

„Ați putea spune că vă este dor de vechiul Kanye, însă mi-am dat seama că fiecare parte a lui Kanye îl face cine este de fapt. Chiar și cu tot ce s-a întâmplat, încă văd atât de mult din persoana pe care am început să o filmez acum 21 de ani. Nu ne-am privit întotdeauna profund, dar pentru mine, și sper că și pentru el, fiecare pas al călătoriei sale să fie o trezire”, a declarat Simmons. 

Frumoasa Italia… Țara care joacă rol de muză se lasă descoperită în Comorile ascunse ale Italiei, de la 21:00 pe Digi Life, în Digi Online.

Galerie foto

Top citite
01 Bianca Censori și Kanye West
Fostul iubit al Biancăi Censori, dezvăluiri fără precedent. Ea și-ar fi plănuit faima cu mulți ani înainte de căsătoria cu Kanye
02 *PREMIUM-EXCLUSIVE* Fur Real? Kanye West and Bianca Censori bundle up and brave rain to go shopping in Santa Barbara!
Bianca Censori, acuzată că o copiază pe Kim Kardashian. Cum a apărut îmbrăcată la petrecerea unui cântăreț
03 Kanye West și Bianca Censori/ Profimedia
Fostul șef al Biancăi Censori rupe tăcerea. Care a fost prima impresie a lui Kanye West despre actuala sa soție: „Am fost șocat”
04 Bianca Censori și Kanye West
Noi detalii despre escapada lui Kanye West din Italia. A închiriat vila lui Sting din Toscana și a organizat „petreceri sălbatice” 
05 Kanye West
Kanye West, pus la zid de un fost angajat: „A fluturat poze nud ale unei prietene în fața colegilor!” Ce acuzații i se mai aduc
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
Kanye West Is Seen Leaving Son, Saint West,  Basketball Game In Los Angeles - 22 Mar 2024
Kanye West, acuzat de rasism şi antisemitism de un fost angajat. În plus, ar fi ameninţat niște copii că îi va închide în cuşti

Rapperul american Kanye West a ţipat în mod repetat în faţa unor angajaţi de culoare şi l-a lăudat pe Adolf Hitler spunând că acesta a fost "un inovator", potrivit unui nou proces care a fost intentat marţi în California, informează AFP.

Kanye West și Bianca Censori/ Profimedia
Bianca Censori, într-o salopetă semitransparentă care a lăsat tot la vedere. Soția lui Kanye West a atras toate privirile în California

Bianca Censori a fost din nou în centrul atenției, după ce a apărut într-o salopetă semi-transparentă și extrem de mulată, în timp ce se plimba cu soțul ei, Kanye West în California. 

Angelina, despre relația dintre Kanye West și Bianca Censori
Ce crede familia Biancăi Censori despre relația ei cu rapperul Kanye West. Sora modelului a lămurit toate informațiile apărute

Angelina, sora Biancăi Censori, a negat informațiile apărute în presă, potrivit cărora familia ei ar fi îngrijorată de relația pe care arhitecta o are cu rapperul Kanye West.

WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

dracea
Drăcea, cel mai iubit din competitia BUZZ HOUSE! A fost ONAIR la PROFM in fiecare dimineata!

Parcursul lui Drăcea în competiția BUZZ House a fost unul epic! Chiar dacă n-a ajuns în finală, Drăcea a fost unul dintre cei mai susținuți concurenți ai acestei ediții!

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

Partenerii noștri
PE ROZ O femeie a cerut ajutor pe internet pentru a-l găsi pe soțul care a plecat brusc și a dispărut fără urmă. Ce a urmat a uimit-o și pe ea
O femeie a cerut ajutor pe internet pentru a-l găsi pe soțul care a plecat brusc și a dispărut fără urmă. Ce a urmat a uimit-o și pe ea

O femeie a cerut ajutor pe internet pentru a-l găsi pe soțul care a plecat brusc și a dispărut fără urmă. Ce a urmat a uimit-o și pe ea

FILM NOW Johnny Depp, transformare radicală de look. Actorul a slăbit considerabil și și-a tuns părul, după ce s-a mutat în Londra: „Are un stil de viață mai curat”
Johnny Depp, transformare radicală de look. Actorul a slăbit considerabil și și-a tuns părul, după ce s-a mutat în Londra: „Are un stil de viață mai curat”

Johnny Depp, transformare radicală de look. Actorul a slăbit considerabil și și-a tuns părul, după ce s-a mutat în Londra: „Are un stil de viață mai curat”

DIGI WORLD Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie

Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie

DIGI ANIMAL WORLD Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

DIGI LIFE Când se vor finaliza lucrările la spectaculoasa Sagrada Familia
Când se vor finaliza lucrările la spectaculoasa Sagrada Familia
DIGI24 O mireasă a murit la nunta ei. Dansa pe marginea piscinei, a alunecat și a căzut în apă
O mireasă a murit la nunta ei. Dansa pe marginea piscinei, a alunecat și a căzut în apă
DIGI SPORT David Beckham a câștigat lupta cu cele 150 și ia potul cel mare: 280 de milioane de euro dintr-un ”foc”!
David Beckham a câștigat lupta cu cele 150 și ia potul cel mare: 280 de milioane de euro dintr-un ”foc”!
DIGI FM
"Aveam urme că m-a strâns de gât. Eu nu îl recunosc, nu de el m-am îndrăgostit". Cristina Cioran, despre calvarul pe care l-a trăit cu fostul iubit