Bucuresti | 102,8FM CLOCK CLOCK - OVER

Kanye West, adevărul despre gândurile sinucigașe și problemele cu care se confruntă. Un apropiat de-al lui: „A refuzat să se oprească”

kanye west si donald trump
Kanye West / Foto: Getty Images

Kanye West a vorbit despre problemele cu care se confruntă în timpul documentarului „Jeen-yuhs: A Kanye Trilogy”, care a fost filmat timp de două decenii, mărturisind că a avut gânduri sinucigașe de-a lungul timpului. 

În prima parte a documentarului, rapperul care a fost căsătorit cu Kim Kardashian s-a destănuit fără perdea și i-a lăsat pe fani să arunce o privire în viața lui așa cum este de zi cu zi, cu toate problemele cu care se confruntă. Regizorul Clarence „Coodie” Simmons a vorbit mult despre schimbarea cântărețului în timpul turneului său „Glow in the Dark” din 2008, care a venit la câteva luni după moarte mamei sale, Donda, în 2007. 

„Aș putea spune că Kanye era îndurerat, dar a continuat să lucreze. A refuzat să se oprească. [Patru luni mai târziu] nu părea același Kanye. Abia am vorbit”, a povesti Simmons, care a co-regizat documentarul alături de Chike Ozah.

Citește și: Regizorul unui nou documentar despre Kanye West, dezamăgit de pretenţiile artistului

Pe măsură ce anii au trecut, Kanye West s-a căsătorit cu Kim Kardashian în 2014 și i-a întâmpinat pe cei patru copii ai lui, North, în vârstă de opt ani, Saint, în vârstă de șase ani, Chicago, în vârstă de trei ani, și Psalm, în vârstă de doi ani. Cu toate acestea, viața lui personală a rămas tulburată, culminând cu o spitalizare în 2016 pentru epuizare și privare de somn, la scurt timp după și-a anulat ultimele concerte din turneul său Saint Pablo.

În timp ce înregistra în studio cu Kid Cudi în 2017, West i-a mărturisit rapperului „Pursuit of Happiness” că s-a confruntat cu gânduri sinucigașe și probleme legate de abuzul de substanțe. 

„Chiar dacă avem o casă, o soție și copiii, aveam totuși momente în care mă gândeam la sinucidere. Aveam momente în care eram dependent de medicamente și nici măcar nu realizam, știi ce spun?”, a povestit Kanye. 

Odată cu timpul, sănătatea mintală a lui West a continuat să se deterioreze, iar în 2018 a confirmat că a fost diagnosticat cu tulburare bipolară. În același an, el a provocat reacții pe internet după ce a anunțat că îl sprijină pe președintele de atunci Donald Trump.

„A fost dificil să-l urmăresc pe Kanye la televizor știind că are probleme cu sănătatea mintală. Îl considerau nebun, însă el striga după ajutor. Kanye le-a greșit oamenilor și în trecut, însă era pentru prima dată când a simțit că a pierdut cu adevărat oameni din viața lui”, a mai declarat Simmons. 

Kanye West a „renăscut” când s-a întors la religie

Imaginile dintr-o sesiune de înregistrare a lui Jesus Is King din iulie 2019 îl arată pe West vorbind sincer despre cum a făcut față fricilor și anxietății, sugerând că se simte „renăscut” de când s-a întors la religie.

În 2020, în timp ce Kanye West a declarat public că va candida la președinție, acesta a fost surprins vorbind cu partenerii săi David Barry, Mike Novogratz și Bryan Young povestindu-le lucruri șocante: „Ați fost vreodată legați cu cătușe și băgați într-un spital pentru că creierul vostru era prea mare pentru craniul vostru? Nu comunic într-un mod pe care oamenii îl înțeleg, pentru că este doar adevărul. Și suntem într-o lume a minciunilor”.

Citește și: Kanye West, acuzat că ar fi lovit cu pumnul un fan care încerca să obţină un autograf

Ulterios, Kanye a călătorit în Wyoming pentru a înregistra cu Justin Bieber și Damon Dash, iar imagini din documentar îl arată pe West plângându-se că „încercați să mă faceți să par nebun” după ce a izbucnit în lacrimi în timpul unui miting de campanie. În acest moment, Simmons spune că era „îngrijorat” de rapper, la fel și tatăl lui West, Ray, care l-a sunat în timpul unei filmări pentru documentar. „Sunt doar îngrijorat pentru tine”, îi spune fiului său, care apoi dă vina pe mass-media pentru necazurile sale.

„Ați putea spune că vă este dor de vechiul Kanye, însă mi-am dat seama că fiecare parte a lui Kanye îl face cine este de fapt. Chiar și cu tot ce s-a întâmplat, încă văd atât de mult din persoana pe care am început să o filmez acum 21 de ani. Nu ne-am privit întotdeauna profund, dar pentru mine, și sper că și pentru el, fiecare pas al călătoriei sale să fie o trezire”, a declarat Simmons. 

Galerie foto

Top citite
01 Bianca Censori/ Profimedia
Bianca Censori a sfidat codul vestimentar al unui hotel de lux. Topul minuscul i-a acoperit cu greu bustul generos
02 Bianca Censori
Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a apărut în lenjerie
03 Model Kanye West
O tânără de 22 de ani îl acuză pe Kanye West că i-a trimis mesaje nepotrivite: „Nu este în regulă, are o soție acasă!”
04 Bianca Censori și Kanye West/ Profimedia
Bianca Censori și-a schimbat look-ul, dar nu a renunțat la ținutele indecente. Cum a apărut soția lui Kanye la Paris Fashion Week
05 Bianca Censori și Kanye West
Bianca Censori, o nouă apariție controversată. A ieșit la restaurant într-o mantie transparentă, iar toate privirile îndreptate spre ea
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
Bianca Censori și Kanye West/ Profimedia
Bianca Censori și Kanye West plănuiesc să aibă un copil. Gesturile care i-au dat de gol pe cei doi

Bianca Censori și Kanye West, cunoscutul rapper în vârstă de 46 de ani, plănuiesc să aibă un copil în viitorul apropiat. Arhitecta australiană în vârstă de 29 de ani și Kanye au sărbătorit recent prima aniversare a nunții lor, după ce s-au căsătorit în secret în decembrie 2022, la scurt timp după finalizarea divorțului lui Kanye de Kim Kardashian.

Bianca Censori
Bianca Censori, vizită la părinți, fără Kanye West. Temerile familiei legate de influența lui: "O folosește ca pe un panou publicitar"

Bianca Censori s-a întors în Australia natală. Aceasta a fost surprinsă în timp ce a mers să ia prânzul cu părinții săi, în Melbourne. Cu ei nu a fost, însă, soțul ei, Kanye West.

Celine Dion/ Profimedia
Celine Dion a izbucnit în lacrimi în timp ce a detaliat lupta cu boala incurabilă de care suferă: „Dacă nu pot alerga, voi merge”

Celine Dion și-a arătat vulnerabilitățile în noul său documentar, intitulat „I Am: Celine Dion”, care va fi lansat în curând. Artista a fost surprinsă izbucnind în lacrimi, în timp ce povestea despre lupta sa cu sindromul persoanei rigide, o afecțiune rară cu care a fost diagnosticată în decembrie 2022.

WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

dracea
Drăcea, cel mai iubit din competitia BUZZ HOUSE! A fost ONAIR la PROFM in fiecare dimineata!

Parcursul lui Drăcea în competiția BUZZ House a fost unul epic! Chiar dacă n-a ajuns în finală, Drăcea a fost unul dintre cei mai susținuți concurenți ai acestei ediții!

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

Partenerii noștri
PE ROZ Jennifer Lopez, mesaj emoționant după ce și-a sărbătorit ziua de naștere fără Ben Affeck: „Mereu mă pot baza pe voi!”
Jennifer Lopez, mesaj emoționant după ce și-a sărbătorit ziua de naștere fără Ben Affeck: „Mereu mă pot baza pe voi!”

Jennifer Lopez, mesaj emoționant după ce și-a sărbătorit ziua de naștere fără Ben Affeck: „Mereu mă pot baza pe voi!”

FILM NOW Sandra Bullock își aniversează ziua de naștere, prima după moartea iubitului ei: „Nu ascunde că a fi tristă face parte din viața ei!”
Sandra Bullock își aniversează ziua de naștere, prima după moartea iubitului ei: „Nu ascunde că a fi tristă face parte din viața ei!”

Sandra Bullock își aniversează ziua de naștere, prima după moartea iubitului ei: „Nu ascunde că a fi tristă face parte din viața ei!”

DIGI WORLD Ce se poate întâmpla dacă iei mai mult paracetamol decât e recomandat. Ce să nu faci cu niciun chip dacă iei această pastilă obișnuită
Ce se poate întâmpla dacă iei mai mult paracetamol decât e recomandat. Ce să nu faci cu niciun chip dacă iei această pastilă obișnuită

Ce se poate întâmpla dacă iei mai mult paracetamol decât e recomandat. Ce să nu faci cu niciun chip dacă iei această pastilă obișnuită

DIGI ANIMAL WORLD Momentul când o turistă este mușcată de calul Gărzii Regale Britanice. Femeia a leșinat în mijlocul mulțimii
Momentul când o turistă este mușcată de calul Gărzii Regale Britanice. Femeia a leșinat în mijlocul mulțimii

Momentul când o turistă este mușcată de calul Gărzii Regale Britanice. Femeia a leșinat în mijlocul mulțimii

DIGI LIFE Viena, pe primul loc în clasamentul mondial al calităţii vieţii. Paris și Berlin sunt pe 21, New York, pe poziția 70
Viena, pe primul loc în clasamentul mondial al calităţii vieţii. Paris și Berlin sunt pe 21, New York, pe poziția 70
DIGI24 Fiica transgender a lui Elon Musk face dezvăluiri despre copilăria ei și spune că amintirile miliardarului sunt „complet false” 
Fiica transgender a lui Elon Musk face dezvăluiri despre copilăria ei și spune că amintirile miliardarului sunt „complet false” 
DIGI SPORT Laurențiu Reghecampf, victorie în fața Anamariei Prodan: suma pe care trebuie să o plătească impresara
Laurențiu Reghecampf, victorie în fața Anamariei Prodan: suma pe care trebuie să o plătească impresara
DIGI FM Iubire și flori pentru Celine Dion, la Paris. Fani din toată lumea au așteptat-o la hotel, ea, emoționată de valul de susținere
Iubire și flori pentru Celine Dion, la Paris. Fani din toată lumea au așteptat-o la hotel, ea, emoționată de valul de susținere