Bucuresti | 102,8FM PROFM Breakfast Weekend cu MIRCEA IVAN FELI - DRAGOSTE NEBUNA (ID PROFM)

"Jurnalul de Ştiinţe" a împlinit un an de emisie

jurnal-stiinte-1-an

„Jurnalul de Ştiinţe, o nouă producţie proprie marca Digi World, debutează vineri, de la ora 19:00. Este primul anunţ public despre emisiunea care v-a adus în fiecare sfârşit de săptămână noutăţile ştiinţifice din întreaga lume.

În cele zece minute ale fiecarei ediţii, am aflat cât de important este să cunoaştem stelele şi planetele sistemului nostru solar şi dacă mai sunt lumi ca a noastră. Am descoperit proiecte de maşini zburătoare şi trenuri subterane care ne vor transporta la viteze uluitoare, senzori, organe artificiale şi tratamente medicale revoluţionare şi aparate care ne schimbă viaţa. Cunoaşterea în doze precise. 

O emisiune destul de greu de realizat, la care munceşte o echipă întreagă, cameramani, asistenţi de filmare, editori video şi producători. Iar când adaugi şi multă pasiune, nu are cum să nu îţi iasă. Ştim că vă bizuiţi pe noi, aşa că vom continua să căutăm ştirile care vă interesează şi le vom explica pe înţelesul tuturor. Mulţumim că ne urmăriţi!”, spune Teodora Safta, realizatorul emisiunii.

Fiecare ediţie a fost filmată în locuri în care ştiinţa este la ea acasă. Spre exemplu, la Politehnica Bucureşti am văzut un laborator de realitate virtuală, am descoperit programe de inteligenţă artificială şi roboţi care ajută copiii cu autism. La Casa Experimentelor şi Muzeul Simţurilor am văzut iluzii spectaculoase şi am rezolvat probleme de fizică şi matematică.

La Muzeul Căilor Ferate am descoperit biroul inginerului român Anghel Saligny şi am aflat povestea primului macaz de lemn din lume. La Muzeul Tehnic „Dimitrie Leonida” am găsit primul automobil aerodinamic din lume – maşina în formă de picătură de apă construită de Aurel Persu şi primul laser românesc. Şi le mulţumim tuturor colaboratorilor noştri!

Din octombrie 2017, cele zece minute de ştiinţă s-au transformat în 25 pentru că emisiunea se difuzează şi pe postul de ştiri Digi24 (sâmbăta, de la ora 16:30). Fiecare ediţie poate fi urmărită şi LIVE pe www.digi24.ro sau în pagina dedicată emisiunii de pe site.

 

„Jurnalul de Ştiinţe” se difuzeaza în fiecare vineri, de la ora 19:00, pe Digi World şi de la ora 23:00, pe Digi Life. Iar sâmbăta, de la 16:30, într-un format mai mare, de 25 de minute, pe Digi24.

Digi World şi Digi Life sunt două canale de filme-documentare din portofoliul RCS & RDS care propun publicului o abordare modernă şi adaptată la cele mai noi descoperiri din lumea ştiinţei, precum şi la stilul de viaţă al momentului. Grilele de programe conţin filme documentare şi emisiuni despre ştiinţă si tehnologie, geografie şi călătorie, emisiuni cu indicaţii practice, dar şi producţii proprii.

Top citite
01 Vizual CP_Digi World_28 decembrie 2023
Digi World propune o incursiune fascinantă în universul celulelor stem și al tehnologiei CRISPR
02 Vizual_CP-Zona-de-risc-Digipedia_editii speciale
Digi World aduce două producții TV speciale, în premieră, pe 1 Decembrie
03 ORA DE ȘTIUT, opționalul de știință care modelează minți și pregătește tinerii pentru tehnologiile viitorului
ORA DE ȘTIUT, opționalul de știință care modelează minți și pregătește tinerii pentru tehnologiile viitorului
04 antonia-header
Mesajul emoţionant postat de Antonia pentru fiul ei, Akim, l-a aniversarea de 1 an
05 digi-world-piatra-buzaului
Premieră TV: "Piatra – Ținutul Buzăului", un nou documentar, producție proprie, pe Digi World, din 1 decembrie!
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
din-12-septembrie-romania-asculta-profm
Din 12 septembrie, Romania asculta ProFM!

WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

dracea
Drăcea, cel mai iubit din competitia BUZZ HOUSE! A fost ONAIR la PROFM in fiecare dimineata!

Parcursul lui Drăcea în competiția BUZZ House a fost unul epic! Chiar dacă n-a ajuns în finală, Drăcea a fost unul dintre cei mai susținuți concurenți ai acestei ediții!

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

Partenerii noștri
PE ROZ Ce a postat Alina Sorescu pe Instagram în ziua în care Alexandru Ciucu a fost surprins cu o altă femeie. Fanii: Ești cea mai frumoasă
Ce a postat Alina Sorescu pe Instagram în ziua în care Alexandru Ciucu a fost surprins cu o altă femeie. Fanii: Ești cea mai frumoasă

Ce a postat Alina Sorescu pe Instagram în ziua în care Alexandru Ciucu a fost surprins cu o altă femeie. Fanii: Ești cea mai frumoasă

FILM NOW Megan Fox, imaginea care a creat isterie printre fani: „Cine este asta?” Cum arată actrița fără machiaj
Megan Fox, imaginea care a creat isterie printre fani: „Cine este asta?” Cum arată actrița fără machiaj

Megan Fox, imaginea care a creat isterie printre fani: „Cine este asta?” Cum arată actrița fără machiaj

DIGI WORLD Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință

Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință

DIGI ANIMAL WORLD Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

DIGI LIFE Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
DIGI24 Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și nu mai vor să plece
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și nu mai vor să plece
DIGI SPORT Arpad Paszkany s-a afișat cu noua iubită, cu 24 de ani mai tânără, iar acum s-a aflat totul: femeia a rupt tăcerea
Arpad Paszkany s-a afișat cu noua iubită, cu 24 de ani mai tânără, iar acum s-a aflat totul: femeia a rupt tăcerea
DIGI FM Un japonez dezvăluie prețurile șocante la alimente din România. Cât costă un coș de cumpărături în țară sa natală
Un japonez dezvăluie prețurile șocante la alimente din România. Cât costă un coș de cumpărături în țară sa natală