Bucuresti | 102,8FM PROFM by night cu VENGER SEAN PAUL - GIVE IT UP TO ME

Jamala, câștigătoarea din Ucraina a Eurovision 2016, s-a refugiat la Istanbul: ”E de neînțeles de ce trebuie să moară atâția oameni!”

Jamala
Jamala / Facebook

Jamala, cântăreața care a câștigat Eurovision în 2016, ca reprezentantă a Ucrainei, s-a refugiat la București din calea războiului, alături cu cei doi copii, însă ulterior a zburat la Istanbul, Turcia. De acolo, artista a vorbit despre coșmarul pe care-l trăiește.

Potrivit celor mai recente statistici, mai bine de două milioane de persoane au plecat din calea războiului din Ucraina, iar printre acestea se află și cântăreața Jamala, pe numele ei real Susana Alimivna Jamaladinova.

În cadrul unui interviu la BBC Breakfast, artista a vorbit despre coșmarul pe care-l trăiește de când țara ei a fost invadată de trupele ruse, precizând că soțul ei, dar și alți oameni dragi se află la Kiev.

Citește și: Jamala, câștigătoarea din Ucraina a Eurovision 2016, declarații emoționante: ”Este război în inima Europei. Fiți alături de Ucraina!”

”Familia mea, soțul meu, echipa mea și toți prietenii mei se află în adăposturi din Kiev. Nu vreau să fiu nepoliticoasă, dar nu pot să spun că dimineața mea e bună, e o perioadă grea pentru țara mea, pentru toată lumea.”, a mărturisit cântăreața.

Jamala a explicat, de asemenea, că ea crede că războiul dus de Rusia în Ucraina nu este dus doar împotriva poporului ei, ci este dus împotriva Europei.

”Este un război împotriva valorilor Europei, a valorilor pe care le-am construit împreună încă de la Al Doilea Război Mondial. Din acest motiv este greu să înțelegi ce se întâmplă azi, că este este pur și simplu o nebunie că atâția oameni mor.”, a mărturisit ea, potrivit Metro. 

Citește și: Alina Pash, reprezentanta Ucrainei la Eurovision 2022, descalificată după ce s-a aflat că a vizitat Crimeea în 2015. Cine a înlocuit-o

Chiar şi la Istanbul, ea încearcă să remonteze moralul compatrioţilor ei. Cu drapelul ucrainean galben şi albastru de gât, ea a intonat imnul naţional pe reţelele de socializare după interviul pentru AFP.

”Suntem o nouă generaţie, ne gândim la pace, la cooperare, la a ne uni, dar se întâmplă lucruri teribile. Acest război se derulează sub ochii noştri”, a mai spus ea.

Jamala s-a aflat la București pentru câteva zile

La ora 5.00, pe 24 februarie, soţul ei a trezit-o: „Războiul a început, Rusia a atacat Ucraina”. Mai întâi s-a întrebat ce să facă: să pregătească bagajele, paşapoartele, să se ocupe de copii... „Eram în stare de şoc”, a spus ea.

În acea zi, ea a câştigat un adăpost cu cei doi băieţi şi soţul ei, înainte de a se hotărî să meargă la Ternopil, la 400 de kilometri în vest, o călătorie cu maşina de două zile. Abia ajusă aici, familia a fost nevoită să plece din nou. „M-am trezit la 6.00 dimineaţa în sunet de explozii... Două zile mai târziu, ajungeam la frontiera cu România”.

Citește și: Ucraineanca Jamala, câștigătoarea Eurovision 2016, s-a refugiat în România, alături de cei doi copii ai ei, de frica războiului

Soţul ei i-a lăsat acolo şi s-a întors la Kiev pentru a se alătura voluntarilor care ajută la evacuarea femeilor şi copiilor către regiuni mai sigure. Împreună cu fiii ei, Jamala a traversat frontiera pe jos, înainte de a fi recuperată de sora ei care trăieşte la Istanbul.

Galerie foto

Top citite
01 ruby, raluka, ana baniciu
Ruby, Raluka și Ana Baniciu, prinse în Israel în ziua în care a început războiul: "A sunat din nou sirena, am intrat în buncăr"
02 Eurovision 2023/ Profimedia
Videoclipurile de prezentare ale concurenţilor de la Eurovision 2023 vor include locuri emblematice din Ucraina
03 kalush orchestra
Kalush Orchestra, trupa care a câștigat Eurovision 2022, a lansat o strângere de fonduri pentru soldații răniți la Azovstal
04 eurovision 2023
Șapte orașe din Marea Britanie se luptă să găzduiască Eurovision 2023. Decizia, anunțată la toamnă, iar Londra nu e luată în calcul
05 E oficial, Marea Britanie va găzdui Eurovision 2023 în locul Ucrainei
E oficial, Marea Britanie va găzdui Eurovision 2023 în locul Ucrainei
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
ucraina eurovision 2022
Războiul strică și tradiția Eurovision! Ucraina nu va putea organiza ediția din 2023. Ce țară e favorită să devină gazdă

După ce Kalush Orchestra, trupa care a reprezentat Ucraina la Eurovision 2022 a câștigat marea finală a concursului și trofeul aferent, multe semne de întrebare s-au născut cu privire la locul în care se va ține Eurovision 2023, având în vedere soluția actuală din Ucraina. Organizatorii Concursului cântecului european au dat un comunicat oficial pentru a lămuri această problemă, după o analiză care s-a întins pe aproape o lună.

kalush orchestra
Băieții de la Kalush Orchestra, câștigătorii Eurovision 2022, vor să plece în turneu pentru a strânge bani pentru armata ucraineană

Ucrainenii de la Kalush Orchestra, câștigătorii Eurovision 2022, intenţionează să meargă în turneu în Europa pentru a strânge fonduri pentru armata ucraineană, care continuă să opună rezistenţă forţelor ruse la peste 80 de zile după invazia Rusiei în Ucraina, a anunţat trupa, conform Reuters și Agerpres.

kalush orchestra
Ucrainenii de la Kalush Orchestra, de la câștigarea Eurovision direct în război. Liderul grupului îi ajută pe cei rămași fără nimic

A doua zi după finala Eurovision 2022, toate delegațiile prezente la concurs au plecat spre casă. Trupa câștigătoare, Kalush Orchestra, nu a sărbătorit cum ar fi făcut-o în vremuri de pace. Liderul grupului muzical din Ucraina a spus că se întoarce acasă pentru a-i ajuta cum poate pe cei de pe front, dar și pe conaționalii care au rămas fără nimic.

WTFun
dracea
Drăcea, cel mai iubit din competitia BUZZ HOUSE! A fost ONAIR la PROFM in fiecare dimineata!

Parcursul lui Drăcea în competiția BUZZ House a fost unul epic! Chiar dacă n-a ajuns în finală, Drăcea a fost unul dintre cei mai susținuți concurenți ai acestei ediții!

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

raluka
Raluka, sinceră despre preferințele ei în materie de bărbați: "Îmi trebuie mult mai în vârstă". Actualul iubit e cu 20 de ani mai mare

Raluka nu s-a arătat niciodată prea deschisă să vorbească despre viața ei personală, iar pe iubiți i-a ținut cât mai departe de ochii curioșilor. Iată că la What The Fun, la PROFM, unde a venit alături de Connect-R pentru a-și cânta live noua colaborare de succes, "Lasă-mă să te...", solista a făcut câteva declarații despre cel care îi este partener de viață, mărturisind și preferința ei pentru bărbații mai în vârstă.

Partenerii noștri
PE ROZ Reacția unei femei după ce a dezvăluit că s-a căsătorit la doar 18 ani, iar oamenii i-au spus că „e prea tânără”: „Sunt invidioși!”
Reacția unei femei după ce a dezvăluit că s-a căsătorit la doar 18 ani, iar oamenii i-au spus că „e prea tânără”: „Sunt invidioși!”

Reacția unei femei după ce a dezvăluit că s-a căsătorit la doar 18 ani, iar oamenii i-au spus că „e prea tânără”: „Sunt invidioși!”

FILM NOW Să fie mamă e bucuria vieții ei. Charlize Theron, imagini rare cu fiicele ei, pe care le-a adoptat cu ani în urmă, la Disney World
Să fie mamă e bucuria vieții ei. Charlize Theron, imagini rare cu fiicele ei, pe care le-a adoptat cu ani în urmă, la Disney World

Să fie mamă e bucuria vieții ei. Charlize Theron, imagini rare cu fiicele ei, pe care le-a adoptat cu ani în urmă, la Disney World

DIGI WORLD Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz

Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz

DIGI ANIMAL WORLD Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale

Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale

DIGI LIFE Când se vor finaliza lucrările la spectaculoasa Sagrada Familia
Când se vor finaliza lucrările la spectaculoasa Sagrada Familia
DIGI24 Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
DIGI SPORT Nu se mai ascund! Un nou cuplu celebru în România
Nu se mai ascund! Un nou cuplu celebru în România
DIGI FM A avut o relație cu Mădălina Ghenea, iar acum s-a cuplat cu o altă româncă. Cine este noua iubită a Philipp Plein, care îi va dărui și un copil
A avut o relație cu Mădălina Ghenea, iar acum s-a cuplat cu o altă româncă. Cine este noua iubită a Philipp Plein, care îi va dărui și un copil