Bucuresti | 102,8FM CABRON - IN BATAIA VANTULUI (NEW PW)

GRAMMY 2022. Lista câştigătorilor: „We Are” de Jon Batiste, cel mai bun album al anului. Olivia Rodrigo, cel mai bun artist debutant

grammy 2022 (1)
Câștigători Grammy 2022

Las Vegas a găzduit pentru prima dată marea gală a premiilor muzicii. Varianta Omicron şi creşterea numărului contagierilor în Los Angeles au făcut ca premiile Grammy, cele mai importante realizări în domeniul înregistrărilor muzicale, să se mute în aşa numitul Sin City (Oraşul păcatelor), relatează EFE, potrivit Agerpres.

Cea de-a 64-a ediţie a premiilor Grammy a fost dominată în principal de grupul Silk Sonic, care a câştigat trofeul la categoria Cântecul anului şi Înregistrarea anului. Olivia Rodrigo a primit gramofonul de aur pentru „Cel mai bun artist debutant” şi Jon Batiste a fost recompensat pentru „Cel mai bun album al anului”, cu "We Are".

"Acesta este el mai mare vis al meu care a devenit realitate", a asigurat Olivia Rodrigo, o tânără cântăreaţă în vârstă de 19 de ani, la primirea premiului din mâinile artistelor Dua Lipa şi Megan Thee Stallion, anterioare câştigătoare ale acestui trofeu.

Ascensiunea la faimă a Oliviei Rodrigo a avut un parcurs vertiginos similar altor fenomene precum Billie Eilish sau Rosalia, de la lansarea premiului său cântec la începutul anului 2021, "Drivers License".

64th Annual GRAMMY Awards - Press Room

Olivia Rodrigo, Best New Artist, Best Pop Solo Performance. GRAMMY Awards 2022. Getty Images

Pianist virtuoz dar şi multi-instrumentist, dirijor, activist pentru drepturile civile şi compozitor laureat cu Oscar, talentatul jazzman afro-american Jon Batiste a fost marele favorit al celei de-a 64-a ediţii a Premiilor Grammy, cu 11 nominalizări în total.

Descendent al unei familii de muzicieni din New Orleans, Jon Batiste are doar 35 de ani, dar a înregistrat cu cele mai mari nume americane din industrie, de la Stevie Wonder la Prince sau la legenda muzicii country Willie Nelson.

64th Annual GRAMMY Awards - Winners Photo Room

Jon Batiste. Grammy 2022. Getty Images

Acest muzician de geniu este totodată directorul de creaţie al Muzeului Naţional al Jazzului din Harlem şi a primit anul trecut un Oscar, un Glob de Aur şi un premiu Bafta pentru coloana sonoră a filmului de animaţie Pixar "Soul".

Piesa interpretată de Silk Sonic, grupul de R&B format din artiştii Bruno Mars şi Anderson Paak, s-a plasat în fruntea altor nouă cântece printre care şi "Drivers License", a Oliviei Rodrigo, care întrunea cele mai mari expectative pentru a câştiga la această categorie.

64th Annual GRAMMY Awards - Telecast

Anderson .Paak, Bruno Mars - Silk Sonic. Grammy 2022. Getty Images

Tradiţionalelor grupuri de turişti şi de studenţi veniţi să se bucure de vacanţa de primăvară şi să se plimbe pe bulevardul Las Vegas şi strada Flamingo li s-au adăugat duminică invitaţii şi nominalizaţii la cea de-a 64-a ediţii a premiilor Grammy, care s-a desfăşurat la MGM Grand Garden Arena. 

O sală cu capacitate pentru aproape 17.000 de spectatori a găzduit cele mai importante premii din lumea muzicii

Lista câştigătorilor la premiile Grammy 2022:

Înregistrarea anului: "Leave The Door Open", de Silk Sonic

Cântecul anului: "Leave The Door Open", Silk Sonic

Albumul anului: "We Are", Jon Batiste

Cel mai bun artist debutant: Olivia Rodrigo

Cel mai bun album country: "Starting Over", Chris Sapleton

Cea mai bună interpretare rap: "Family Ties", de Baby Keem şi Kendrick Lamar

Cel mai bun videoclip: "Freedom", Jon Batiste

Cel mai bun album rock al anului: "Medicine al Midnight", Foo Fighters

Cea mai bună interpretare metal: "Dream Theater", The Alien

Cea mai bună interpretare pop individuală: "Drivers License", Olivia Rodrigo

Cel mai bun album pop vocal: "Sour", Olivia Rodrigo

Cea mai bună interpretare pop în gruo sau duo: "Kiss Me More", Doja Cat ft. SZA

Cel mai bun album R&B: "Heaux Tales", Jazmine Sullivan

Cel mai bun album de muzică urbană: "El Ultimo Tour Del Mundo", Bad Bunny

Cel mai bun album de jazz instrumental: "Skyline", Ron Carter, Jack DeJohnette şi Gonzalo Rubalcaba

Cel mai bun album de jazz vocal: "Songwrights Apothecary Lab", Esperanza Spalding

Cea mai bună interpretare corală: "Mahler: Symphony No. 8, 'Symphony Of A Thousand'' , Gustavo Dudamel (Orchestra Filarmonică din Los Angeles).

ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

dracea
Drăcea, cel mai iubit din competitia BUZZ HOUSE! A fost ONAIR la PROFM in fiecare dimineata!

Parcursul lui Drăcea în competiția BUZZ House a fost unul epic! Chiar dacă n-a ajuns în finală, Drăcea a fost unul dintre cei mai susținuți concurenți ai acestei ediții!

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

Partenerii noștri
PE ROZ Porecla pe care i-a dat-o prințul Philip lui Meghan Markle. Bunicul lui Harry știa totul: „Se pricepea să citească oamenii”
Porecla pe care i-a dat-o prințul Philip lui Meghan Markle. Bunicul lui Harry știa totul: „Se pricepea să citească oamenii”

Porecla pe care i-a dat-o prințul Philip lui Meghan Markle. Bunicul lui Harry știa totul: „Se pricepea să citească oamenii”

FILM NOW Dominic West, la peste 3 ani de când s-a sărutat în public cu Lily James, deși era căsătorit:
Dominic West, la peste 3 ani de când s-a sărutat în public cu Lily James, deși era căsătorit: "A fost extrem de stresant pentru soția și copiii mei"

Dominic West, la peste 3 ani de când s-a sărutat în public cu Lily James, deși era căsătorit: "A fost extrem de stresant pentru soția și copiii mei"

DIGI WORLD El e pensionarul care susține că are vârsta biologică a unui bărbat de 38 de ani. Ce face zilnic pentru
El e pensionarul care susține că are vârsta biologică a unui bărbat de 38 de ani. Ce face zilnic pentru "a întineri" și care e scopul lui suprem

El e pensionarul care susține că are vârsta biologică a unui bărbat de 38 de ani. Ce face zilnic pentru "a întineri" și care e scopul lui suprem

DIGI ANIMAL WORLD Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

DIGI LIFE Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
DIGI24 Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte de a cumpăra de pe aceste platforme  Citește mai
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte de a cumpăra de pe aceste platforme Citește mai
DIGI SPORT Cum l-a numit Anamaria Prodan pe Ronald Gavril: impresara nu s-a ferit să spună cum îl strigă pe boxer
Cum l-a numit Anamaria Prodan pe Ronald Gavril: impresara nu s-a ferit să spună cum îl strigă pe boxer
DIGI FM Motivul adevărat pentru care Cătălin Cîrstoiu a fost retras de PSD-PNL din cursa electorală
Motivul adevărat pentru care Cătălin Cîrstoiu a fost retras de PSD-PNL din cursa electorală