1. Sarmale cu mămăligă şi smântână 
Făcute la grămadă în cazan, mici si gustoase, duhnind a foi de dafin, a speranţă şi a confort.
2. Jumări 
Cu pâine caldă, murături sau muştar, se topesc pe limbă aşa cum nici măcar un cuvânt dulce nu s-ar putea digera.
3. Salată de boeuf

Mâncarea universală de sărbători. Aperitivul celor babani.
4. Piftie 
De cocoş sau porc, de unicorn sau cangur, ce mai contează? Cu mult usturoi să fie.
5. Caltaboşi 
Pe pâine, my friend! Pe pâine şi pe stomacul gol.
6. Tobă 
De Crăciun, toba nu se bate, se mestecă şi se înghite.
7. Ciorbă cu perişoare 
N-am niciun regret când întind smântana pe pâine, iau o o gură de ciorbă şi o sting cu ardei iute. Niciun regret.
8. Cârnaţi de casă 
Şi nu-i vrea nimeni raw! Îi vrem prăjiţi în untură şi asezonaţi cu cartofi prăjiţi, hrean şi murături.
9. Friptură de porc 
Pentru ca un Crăciun fără porc e ca un an fără sex.
10. Slăninuţă cu pâine şi ceapă 
Ce shaorma, ce KFC, ce McDonald’s?! Nimic nu bate slănină cu ceapă şi pâine de casă. Nada!
11. Ouă umplute 
Ouăle umplute sunt “veatza mea”! Recunosc. Aş putea mânca ouă umplute de dimineaţa până seara.
12. Cozonac 
Cu super multă nucă sau super mult mac. Orice pui în el, să fie super mult!
13. Tocăniţa de porc cu mămăligă 
Tocana aia pe care o faci imediat după ce ai măcelărit bietul animal. Tocana aia pe care o mănânci fără niciun strop de milă, pentru că e atât de bună încât te transformi. Guitz!
14. Pomana porcului

Să fie primită, digerată şi luată cu un Colebil în prealabil.