Bucuresti | 102,8FM PROFM Breakfast Weekend cu MIRCEA IVAN ARMIN VAN BUUREN - I NEED YOU

Fostul claviaturist al trupei The Kinks, John Gosling, a murit la vârsta de 75 de ani

The Kinks/ Profimedia
The Kinks/ Profimedia

Trupa The Kinks i-a adus un omagiu fostului lor coleg de trupă, John Gosling, după ce acesta a murit la vârsta de 75 de ani, scrie The Guardian.

Fraţii Ray şi Dave Davies au format trupa Kinks în anii 1960, iar Gosling s-a alăturat formaţiei în 1970 în calitate de claviaturist, potrivit News.ro.

The Kinks a anunţat moartea muzicianului pe pagina lor de socializare: „Suntem profund întristaţi de vestea decesului lui John Gosling. Transmitem condoleanţe soţiei şi familiei lui John”.

Solistul Ray Davies i-a adus un omagiu prietenului său şi fostului său coleg de trupă şi a declarat: „Nu am avut timp să mă gândesc la asta: Condoleanţe soţiei sale, Theresa, şi familiei. Odihneşte-te în pace dragă John”.

Citește și: LOL! Sotia lui John Legend a ADORMIT in timpul ceremoniei de decernare a premiilor Oscar

Chitaristul principal al trupei, Dave Davies, a transmis şi el condoleanţe, spunând: „Sunt consternat, profund supărat de moartea lui John Gosling. A fost un prieten şi un contribuitor important la muzica celor de la Kinks în timpul petrecut alături de noi. Cele mai profunde condoleanţe soţiei şi familiei sale. Îi voi păstra mereu în inimă o afecţiune şi o dragoste profundă pentru el. Un mare muzician şi un mare om”. 

Toboşarul trupei The Kinks, Mick Avory, a declarat: „Astăzi am pierdut un prieten şi coleg drag, a fost un mare muzician şi a avut un simţ al umorului fantastic ... ceea ce l-a făcut un membru popular al trupei, ne lasă cu amintiri frumoase. Dumnezeu să-l binecuvânteze ...”. 

Audiţia lui Gosling pentru trupă a fost la sesiunea de înregistrare a piesei „Lola”, care a ajuns pe locul 2 în topul single-urilor din Marea Britanie.

Muzicianul s-a alăturat trupei la cinci ani de la turneul din SUA care a determinat Federaţia Americană a Muzicienilor să interzică trupei Kinks să mai cânte în SUA timp de patru ani.

Gordon Edwards i-a luat locul lui Gosling la clape, înainte ca Ian Gibbons să se alăture trupei în 1979.

În 1994, Gosling a devenit membru fondator al trupei Kast Off Kinks, care îi includea pe foştii membri ai trupei Avory, Jim Rodford şi John Dalton.

Gosling a rămas în trupă până la retragerea sa în 2008.

The Kinks a obţinut succes în topuri cu trei single-uri No 1 în Marea Britanie: „You Really Got Me”, „Sunny Afternoon” şi „Tired of Waiting for You”.

Top citite
01 stefan banica junior si tatal sau, stefan banica
Ce făcea Ștefan Bănică în momentul când tatăl lui a murit: „Meseria noastră este pe cât de frumoasă, pe atât de periculoasă”
02 Freddie Mercury
Freddie Mercury revine pe scenă la 33 de ani de la moartea sa, sub formă de hologramă. Solistul formației Queen a murit la 45 de ani 
03 Taylor Swift
Taylor Swift amână un concert, „devastată” de moartea unei fane în timpul caniculei din Rio de Janeiro
04 1993 - Poetic Justice - Movie Set
Uciderea lui Tupac Shakur: Arestat după 27 de ani, acuzatul Duane Davis a pledat nevinovat
05 nosfe si madalina cretan
Soția regretatului rapper Nosfe este pregătită să o ia de la capăt. Mesajul postat de Mădălina Crețan: „Vreau să mă reîndrăgostesc!”
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
Icelandic Glacial At The 80th Annual Golden Globe Awards
Lisa Marie Presley a murit înainte să-și plătească datoriile. Fiica lui Elvis Presley datorează 3,8 milioane de dolari unei companii

O companie privată de creditare cere acum despăgubiri moștenitorilor Lise Marie Presley, după ce aceasta ar fi împrumutat 3,8 milioane de dolari în 2018, bani pe care nu i-a restituit. Conform documentelor judecătorești făcute publice de Entertainment Tonight, fiica lui Elvis Presley trebuia să plătească integral împrumutul până în martie 2022. 

Sinead O'Connor și Miley Cyrus/ Captură video
Scrisoarea pe care Sinead O'Connor i-a trimis-o lui Miley Cyrus face vâlvă din nou: „Nu vei fi bine dacă te lași exploatată”

Scrisoarea deschisă pe care Sinead O'Connor i-a trimis-o lui Miley Cyrus în 2013 a devenit din nou virală după anunțul șocant al morții legendei irlandeze. Artista, care a devenit celebră cu piesa „Nothing Compares 2 U”, a avut o carieră ilustră, fără îndoială, însă aceasta a inclus și o serie de controverse, inclusiv cearta cu artista în vârstă de 30 de ani. 

Tupac Shakur, onorat cu o stea pe Walk of Fame/ Profimedia
Rapperul american Tupac Shakur, onorat cu o stea pe Walk of Fame. Cântărețul a fost ucis în urmă cu aproape treizeci de ani

Rapperul american Tupac Shakur, ucis în urmă cu aproape treizeci de ani, după o carieră pe cât de scurtă, pe atât de meteorică, a fost în sfârşit răsplătit miercuri cu o stea pe „Walk of Fame” de la Hollywood, scrie AFP.

WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

dracea
Drăcea, cel mai iubit din competitia BUZZ HOUSE! A fost ONAIR la PROFM in fiecare dimineata!

Parcursul lui Drăcea în competiția BUZZ House a fost unul epic! Chiar dacă n-a ajuns în finală, Drăcea a fost unul dintre cei mai susținuți concurenți ai acestei ediții!

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

Partenerii noștri
PE ROZ Avea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar
Avea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

Avea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOW Emma Stone mărturisește că i-ar plăcea să i se spună pe numele ei real:
Emma Stone mărturisește că i-ar plăcea să i se spună pe numele ei real: "Asta ar fi așa frumos"

Emma Stone mărturisește că i-ar plăcea să i se spună pe numele ei real: "Asta ar fi așa frumos"

DIGI WORLD Te pregătești de vacanță în Italia? Principalele zone turistice în care au fost luate măsuri împotriva supraaglomerării. Ce taxe se percep
Te pregătești de vacanță în Italia? Principalele zone turistice în care au fost luate măsuri împotriva supraaglomerării. Ce taxe se percep

Te pregătești de vacanță în Italia? Principalele zone turistice în care au fost luate măsuri împotriva supraaglomerării. Ce taxe se percep

DIGI ANIMAL WORLD Un cuplu și-a găsit pisica după 5 ani de la dispariție. Felina a călătorit peste 1.930 de kilometri: „Este un miracol”
Un cuplu și-a găsit pisica după 5 ani de la dispariție. Felina a călătorit peste 1.930 de kilometri: „Este un miracol”

Un cuplu și-a găsit pisica după 5 ani de la dispariție. Felina a călătorit peste 1.930 de kilometri: „Este un miracol”

DIGI LIFE Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
DIGI24 GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear care a marcat omenirea
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear care a marcat omenirea
DIGI SPORT A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”
A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”
DIGI FM Smiley, replică dură pentru Dinu Maxer: „S-a furat...
Smiley, replică dură pentru Dinu Maxer: „S-a furat...