Bucuresti | 102,8FM RAY DALTON - ALL WE GOT

Digi Communications NV va distribui aproximativ 120 milioane lei în dividende, stabilind dividendul pe acțiune pentru 2023 la 1,25 lei,

Vizual Digi Communications (1)
  • Digi Communications intenționează să propună acționarilor distribuirea de dividende pentru anul fiscal 2023 la viitoarea Adunare Generală a Acționarilor, care va avea loc în iunie 2024.
  • Propunerea conducerii este un dividend de 1,25 lei pe acțiune, o creștere cu 25% față de dividendul acordat în 2022.
    În 2023, Digi Communications a înregistrat venituri consolidate de 1,7 miliarde euro (+13% față de anul anterior) și EBITDA ajustată de 591,2 milioane euro (+17% comparativ cu 2022).

Digi Communications NV, unul dintre liderii la nivel european în domeniul telecomunicațiilor, listat la Bursa de Valori București, va propune acționarilor săi distribuirea de dividende în valoare de aproximativ 120 milioane lei pentru anul fiscal 2023. Propunerea companiei este un dividend de 1,25 lei pe acțiune, în creștere cu 25% comparativ cu anul 2022. Dividendul pentru anul fiscal 2022 a fost de 1,0 leu. Detaliile legate de plată, inclusiv data de înregistrare și data plății, vor fi stabilite în cadrul Adunării Generale Anuale a Acționarilor, care va avea loc în iunie 2024.

Serghei Bulgac, CEO Digi Communications, a declarat: „Digi Communications continuă să fie o poveste de creștere dinamică și ne bucurăm că suntem printre cei mai performanți emitenți de la Bursa de Valori București în acest an. Considerăm acest lucru ca fiind o recunoaștere a performanței noastre operaționale solide și a încrederii pieței în direcția noastră strategică. Suntem în fața unei oportunități excepționale de a construi un operator de telecomunicații de top în Europa, pornit din România. Piețele noastre principale, România și Spania, arată o creștere continuă și rapidă. În paralel, ne pregătim intens pentru lansările comerciale planificate în Portugalia și Belgia, spre finalul acestui an. În contextul acestor evoluții semnificative, care promit să stimuleze creșterea în anii următori, angajamentul nostru față de crearea de valoare pentru acționari este mai ferm ca niciodată.”

Luând în considerare planurile de extindere a amprentei în piețele principale, România și Spania, precum și pregătirea lansării operațiunilor în Portugalia și Belgia, ambele estimate pentru 2024, Digi Communications a continuat să aloce un buget de CAPEX semnificativ pentru valorificarea oportunităților de creștere. În 2023, cheltuielile de capital ale Digi Communications s-au ridicat la 730 milioane de euro, acestea crescând și îmbunătățind capacitățile rețelei în toate piețele.

Cu toate acestea, compania se concentrează în același timp și pe generarea de valoare pentru acționari, mărimea dividendului brut înregistrând o creștere anuală compusă de 24% în perioada 2017-2023.1

Digi Communications a înregistrat venituri consolidate de 1,7 miliarde euro în 2023, o creștere cu 13% față de anul precedent. EBITDA ajustată a crescut cu 17% față de 2022, ajungând la 591,2 milioane euro.

În 2023, Digi a continuat să crească la nivelul întregului portofoliu de servicii, atingând aproape 23,9 milioane de relații contractuale generatoare de venituri (RGU) în România, Spania și Italia, reprezentând o creștere de 15% față de anul 2022. Ofertele Digi includ servicii de telefonie mobilă și fixă, internet fix și date și servicii de televiziune cu plată. În România, Digi oferă servicii de telefonie fixă și divertisment printr-o rețea de fibră optică avansată din punct de vedere tehnologic. Grupul operează, de asemenea, o rețea de telefonie mobilă în România, care utilizează infrastructura de bază a rețelei de fibră optică. În Spania, Digi oferă servicii de telefonie mobilă, internet și telefonie fixă, în timp ce în Italia, Grupul oferă exclusiv servicii de telefonie mobilă.

Raportul anual al Digi Communications la 31 decembrie 2023 este disponibil aici.

1 Sub rezerva aprobării în cadrul adunării generale a acționarilor a distribuirii dividendului pentru anul 2023.

Despre Digi Communications NV

Digi Communications N.V. este compania mamă a operatorului de telecomunicații RCS & RDS, liderul pieței de televiziune cu plată și servicii convergente de bandă largă din România, cu operațiuni în Spania, Italia și cu prezență în Portugalia și Belgia. Înființată în urmă cu 30 de ani, compania operează în România și Spania o rețea extinsă și avansată de fibră optică. DIGI aduce pe piață cele mai accesibile servicii de comunicații electronice, atât în domeniul comunicațiilor fixe, cât și în cel al comunicațiilor mobile. De-a lungul timpului, acest avantaj competitiv a devenit un beneficiu pentru milioane de clienți, care au obținut acces mai rapid și mai accesibil la servicii de înaltă calitate.

Digi Communications NV este o companie publică listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București.

Top citite
01 Vizual Comunicat 1600x900-100
Peste 280 de #oameniDIGI s-au alăturat unui nou maraton de curaj și umanitate în cea mai recentă ediție „DIGI Donează VIAȚĂ”
02 1600X960_Vizual Comunicat Roaming Prietenos_27.05.2024
„Roaming prietenos”, cea mai nouă campanie DIGI pentru o vacanță lipsită de griji
03 Vizual Digi Communications (3)
Acțiunile Digi Communications N.V. vor fi incluse în indicii MSCI începând cu 31 mai 2024
04
DIGI se pregătește pentru lansarea serviciilor în Belgia
05 Vizual Digi Communications (1)
Digi Communications N.V. raportează venituri și alte câștiguri consolidate de 447 milioane de euro
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
1600x960x_Vizual Comunicat DIGI Days_13.05.2024
“DIGI Days” răsplătește loialitatea clienților existenți cu 50% reducere, în primele 6 luni

Luna mai aduce în prim-plan cea mai nouă ediție „DIGI Days”, campania special concepută pentru a mulțumi și a sărbători loialitatea abonaților existenți, persoane fizice, printr-o promoție cu avantaje de nerefuzat: discount de 50% pentru primele 6 luni consecutive, la suplimentarea cu un serviciu nou, adăugarea unei extraopțiuni TV sau la efectuarea unui upgrade.

Vizual 2_DIGI_Skyshowtime
SkyShowtime anunță primul parteneriat în Europa Centrală și de Est cu DIGI România

DIGI România va lansa serviciul complet SkyShowtime – care include cele două canale liniare premium  – disponibil tuturor abonaților de televiziune digitală.

1600x960_Vizual Comunicat Campanie de Paște_22.04.2024 (1)
DIGI aduce motive de sărbătoare cu noua campanie de Paște:  50% discount la portarea în rețeaua mobilă

DIGI deține cel mai mare portofoliu de abonați persoane fizice pentru segmentul de telefonie mobilă, cu o cotă de piață de 40,3 %, potrivit raportului publicat de Autoritatea Națională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) în decembrie 2023.

WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

dracea
Drăcea, cel mai iubit din competitia BUZZ HOUSE! A fost ONAIR la PROFM in fiecare dimineata!

Parcursul lui Drăcea în competiția BUZZ House a fost unul epic! Chiar dacă n-a ajuns în finală, Drăcea a fost unul dintre cei mai susținuți concurenți ai acestei ediții!

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

Partenerii noștri
PE ROZ Cum a aflat o femeie că este înșelată de iubitul ei. „Nu pot să cred! E ireal”. Povestea a devenit virală
Cum a aflat o femeie că este înșelată de iubitul ei. „Nu pot să cred! E ireal”. Povestea a devenit virală

Cum a aflat o femeie că este înșelată de iubitul ei. „Nu pot să cred! E ireal”. Povestea a devenit virală

FILM NOW Dakota Johnson, accident vestimentar la „Jimmy Kimmel Live”: Rochia mea…pur și simplu s-a desprins
Dakota Johnson, accident vestimentar la „Jimmy Kimmel Live”: Rochia mea…pur și simplu s-a desprins

Dakota Johnson, accident vestimentar la „Jimmy Kimmel Live”: Rochia mea…pur și simplu s-a desprins

DIGI WORLD O nouă iluzie optică face furori pe rețelele sociale. Spune-mi ce vezi în poză ca să-ți spun ce personalitate ai!
O nouă iluzie optică face furori pe rețelele sociale. Spune-mi ce vezi în poză ca să-ți spun ce personalitate ai!

O nouă iluzie optică face furori pe rețelele sociale. Spune-mi ce vezi în poză ca să-ți spun ce personalitate ai!

DIGI ANIMAL WORLD Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

DIGI LIFE
"Loc extraordinar și unic în lume". O plajă romană antică, îngropată de erupţia Muntelui Vezuviu, redeschisă publicului
DIGI24 Al șaselea turist străin mort în Grecia. Fusese dat dispărut duminică, după ce i-a dat un telefon îngrijorător soției
Al șaselea turist străin mort în Grecia. Fusese dat dispărut duminică, după ce i-a dat un telefon îngrijorător soției
DIGI FM Claudia Iosif, fosta iubită a lui Dorian Popa, surprinsă alături de Andrew Tate. Milionarul a fost arestat, fiind cercetat pentru trafic de persoane
Claudia Iosif, fosta iubită a lui Dorian Popa, surprinsă alături de Andrew Tate. Milionarul a fost arestat, fiind cercetat pentru trafic de persoane
UTV Patru medalii de aur si una de argint pentru elevii Romaniei la Olimpiada Asiatica de Fizica din Malaezia
Patru medalii de aur si una de argint pentru elevii Romaniei la Olimpiada Asiatica de Fizica din Malaezia