Bucuresti | 102,8FM VENGER pana 4 cu VENGER SASHA WRIST - HOLA QUE TAL ( NICOLA SCHENETTI EDIT)

Desenul original pentru coperta unui album al trupei Queen, aruncat din greşeală la gunoi înainte de licitaţie

Queen album cover artwork sale
Schițe folosite de David Costa pentru coperta albumului Queen din 1976, A Day At The Races. Profimedia

Planul de a vinde la licitaţie desenele originale care au stat la baza coperţilor a două albume clasice semnate de trupa Queen a eşuat după ce unul dintre acestea a fost aruncat accidental la coşul de gunoi, informează DPA şi PA Media, potrivit Agerpres.

Directorul artistic şi designerul David Costa a decis să scoată la licitaţie creaţiile originale care au stat la baza albumelor Queen pe vinil ''A Night At The Opera'' (1975) şi ''A Day At The Races'' (1976).

Cu toate acestea, doar ''A Day At The Races'' poate fi vândut întrucât designerul crede că a aruncat la gunoi coperta albumului anterior pe când îşi făcea curat în studio.

Galerie foto

''Un triumf neintenţionat al curăţeniei asupra posterităţii, am ajuns acum la inevitabila concluzie că 'A Night At The Opera' a devenit o victimă a efortului meu exagerat de entuziast de a face curat prin 50 de ani de suveniruri personale'', a spus Costa.

''E păcat, dar în marea schemă a lucrurilor, nu este o catastrofă globală'', a mai spus el.

În martie erau planificate să fie scoase la licitaţie coperta originală pictată prin tehnica pulverizării, un desen de pe coperta posterioară şi un desen în stilou şi cerneală folosit în procesul de producţie. A fost realizat după o schiţă originală desenată de liderul trupei, Freddie Mercury.

Casa de de licitaţii Gardiner Houlgate, cu sediul în Wiltshire, specializată în licitaţii muzicale a estimat valoarea obiectelor la o sumă cuprinsă între 6.800 de dolari şi 13.800 de dolari.

În 2021, desenele originale care au stata la baza unui alt album Queen, ''News Of The World'', din 1977, a fost adjudecate la New York pentru 62.575 de dolari.

''Arta originală din cadrul unui album rareori este oferită la licitaţie'', a spus licitatorul Luke Hobbs.

Trupa ''Queen este atât de populară, încât s-ar putea vinde oriunde în lume, în special în America, unde se află o mulţime de colecţionari Queen'', a mai spus el.

Din 1973 până în 2010, Costa şi studioul său, Wherefore Art?, au realizat coperţi de albume pentru mulţi muzicieni prestigioşi, printre care Elton John, Eric Clapton, Genesis şi George Harrison.

Urmărește o serie de documentare despre casa regală britanică. Din viața familiei regale, pe DIGI Life și DIGI Online, azi de la 20:00.

ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

dracea
Drăcea, cel mai iubit din competitia BUZZ HOUSE! A fost ONAIR la PROFM in fiecare dimineata!

Parcursul lui Drăcea în competiția BUZZ House a fost unul epic! Chiar dacă n-a ajuns în finală, Drăcea a fost unul dintre cei mai susținuți concurenți ai acestei ediții!

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

Partenerii noștri
PE ROZ Încă o lovitură pentru prințul Harry, după ce regele Charles nu și-a făcut timp să-l vadă:
Încă o lovitură pentru prințul Harry, după ce regele Charles nu și-a făcut timp să-l vadă: "E una dintre cele mai publice rupturi"

Încă o lovitură pentru prințul Harry, după ce regele Charles nu și-a făcut timp să-l vadă: "E una dintre cele mai publice rupturi"

FILM NOW Hugh Grant a înșelat-o cu o damă de companie, dar i-a rămas prieten apropiat. Elizabeth Hurley, sprijinită de de doi dintre foștii iubiți la premiera celui mai nou film al ei
Hugh Grant a înșelat-o cu o damă de companie, dar i-a rămas prieten apropiat. Elizabeth Hurley, sprijinită de de doi dintre foștii iubiți la premiera celui mai nou film al ei

Hugh Grant a înșelat-o cu o damă de companie, dar i-a rămas prieten apropiat. Elizabeth Hurley, sprijinită de de doi dintre foștii iubiți la premiera celui mai nou film al ei

DIGI WORLD Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările

Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările

DIGI ANIMAL WORLD Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

DIGI LIFE Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu 75% în 16 luni
Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu 75% în 16 luni
DIGI24 O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
DIGI SPORT FOTO Tehnologia a intervenit, după momentele de la Madrid care au provocat un scandal imens. Rezultatele
FOTO Tehnologia a intervenit, după momentele de la Madrid care au provocat un scandal imens. Rezultatele
DIGI FM „Cine are de dat 800 de euro își ia credit!
„Cine are de dat 800 de euro își ia credit!". Clujenii, indignați din cauza prețurilor exorbitante la chirii!