Bucuresti | 102,8FM BRUNO MARS - GRENADE

Cel mai bine vândut single din Marea Britanie în vara 2022. Ascensiunea spectaculoasă, datorită serialului „Stranger Things”. Top 5

Seven inch vinyl version of Running Up That Hill by Kate Bush, released in 1985. It charted again in 2022 after featuring in Stranger Things
Running Up That Hill. Kate Bush. Stranger Things. Profimedia

"Running Up That Hill", un cântec de mare succes din repertoriul cântăreţei Kate Bush, a devenit single-ul care a înregistrat cele mai mari vânzări în vara anului 2022 în Marea Britanie, potrivit unui anunţ făcut luni de reprezentanţii Official Charts Company, instituţia care alcătuieşte topurile muzicale din această ţară, informează DPA, transmite Agerpres.

Lansat iniţial în 1985 ca single principal al albumului "Hounds Of Love", acest cântec new-wave a beneficiat de o creştere de popularitate la nivel global după ce a fost inclus pe coloana sonoră a celui de-al patrulea sezon al serialului "Stranger Things".

"Running Up That Hill" s-a vândut în 762.000 de unităţi în vara acestui an, din prima săptămână a lunii iunie şi până în ultima săptămână a lunii august, au precizat reprezentanţii Official Charts Company.

'Stranger Things' helps give Kate Bush her first US top ten hit with "Running Up That Hill"

Stranger Things. Profimedia

A fost, de asemenea, piesa care a generat cele mai multe difuzări în streaming în vara acestui an - 86,6 milioane de difuzări - şi cele mai multe descărcări digitale - peste 42.000.

În iunie 2022, cântăreaţa şi textiera engleză Kate Bush a doborât trei recorduri din topurile muzicale, inclusiv recordul pentru cea mai lungă perioadă între lansarea unui single şi momentul în care acesta ajunge pe primul loc în topul britanic, după ce "Running Up That Hill", o piesă din 1985, a ajuns în cele din urmă pe prima poziţie din UK Singles Chart la 37 ani după ce a fost lansată.

De asemenea, Kate Bush a stabilit un nou record pentru cea mai lungă pauză între două piese ajunse în fruntea topului britanic, întrucât singurul ei cântec care reuşise această performanţă, în urmă cu 44 de ani, era single-ul ei de debut, "Wuthering Heights", lansat în 1978.

Cel de-al treilea record a fost stabilit atunci când "Running Up That Hill" a ajutat-o pe Kate Bush să devină cea mai vârstnică artistă care a avut o piesă pe prima poziţie din UK Singles Chart, în iunie 2022, când celebra cântăreaţă avea vârsta de 63 de ani.

Datorită succesului global al acestei piese, Kate Bush a depăşit alte staruri ale industriei muzicale, precum Harry Styles, George Ezra şi Beyonce, în clasamentul celor mai bine vândute single-uri din Marea Britanie în vara acestui an (Official Songs of the Summer 2022).

Harry Styles s-a clasat al doilea cu piesa "As It Was", care deţine recordul pentru cea mai lungă perioadă petrecută până acum de un single în fruntea topului britanic în anul 2022.

Harry Styles, membru al fostului grup One Direction, ocupă şi locul al 10-lea în Official Songs of the Summer 2022 cu piesa "Late Night Talking".

Single-ul "Afraid To Feel", lansat de LF System, completează podiumul pe poziţia a treia.

Locul al patrulea este ocupat de cântăreţul George Ezra cu cântecul "Green Green Grass", iar pe poziţia a cincea s-a clasat single-ul "Go" al cântăreţei londoneze Cat Burns.

Pe următoarele locuri se află Lizzo ("About Damn Time"), David Guetta ft. Becky Hill ft. Ella Henderson ("Crazy What Love Can Do"), Beyonce ("Break My Soul") şi Burna Boy ("Last Last").

Citește și:

Madonna spune că cele două căsnicii ale sale sunt cele mai proaste decizii din viața ei. Dezvăluiri controversate, într-un nou interviu

ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

dracea
Drăcea, cel mai iubit din competitia BUZZ HOUSE! A fost ONAIR la PROFM in fiecare dimineata!

Parcursul lui Drăcea în competiția BUZZ House a fost unul epic! Chiar dacă n-a ajuns în finală, Drăcea a fost unul dintre cei mai susținuți concurenți ai acestei ediții!

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

Partenerii noștri
PE ROZ Ce a postat Alina Sorescu pe Instagram în ziua în care Alexandru Ciucu a fost surprins cu o altă femeie. Fanii: Ești cea mai frumoasă
Ce a postat Alina Sorescu pe Instagram în ziua în care Alexandru Ciucu a fost surprins cu o altă femeie. Fanii: Ești cea mai frumoasă

Ce a postat Alina Sorescu pe Instagram în ziua în care Alexandru Ciucu a fost surprins cu o altă femeie. Fanii: Ești cea mai frumoasă

FILM NOW Megan Fox, imaginea care a creat isterie printre fani: „Cine este asta?” Cum arată actrița fără machiaj
Megan Fox, imaginea care a creat isterie printre fani: „Cine este asta?” Cum arată actrița fără machiaj

Megan Fox, imaginea care a creat isterie printre fani: „Cine este asta?” Cum arată actrița fără machiaj

DIGI WORLD Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință

Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință

DIGI ANIMAL WORLD Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

DIGI LIFE Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
DIGI24 Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și nu mai vor să plece
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și nu mai vor să plece
DIGI SPORT Arpad Paszkany s-a afișat cu noua iubită, cu 24 de ani mai tânără, iar acum s-a aflat totul: femeia a rupt tăcerea
Arpad Paszkany s-a afișat cu noua iubită, cu 24 de ani mai tânără, iar acum s-a aflat totul: femeia a rupt tăcerea
DIGI FM Un japonez dezvăluie prețurile șocante la alimente din România. Cât costă un coș de cumpărături în țară sa natală
Un japonez dezvăluie prețurile șocante la alimente din România. Cât costă un coș de cumpărături în țară sa natală