Bucuresti | 102,8FM OPEN Road cu MIRUNA SHAKIRA - PUNTERIA (NEW PW)

Probabil cel mai bizar mariaj din istoria muzicii. De ce fosta soție îi cere lui Elton John despăgubiri de peste 3 milioane dolari

Elton John și Renate Blauel  la nunta lor, în 1984
Elton John și Renate Blauel, la nunta lor, în 1984. Foto: Getty Images

Elton John a avut mai mereu cuvinte de laudă la adresa fostei soții, dar se pare că de partea cealaltă acțiunile artistului nu au fost privite așa.

În 2017, el spunea despre fosta sa soție, inginer de sunet, că este „o femeie minunată pentru care are doar multă dragoste și admirație”.

În autobiografia lui, publicată anul trecut și intitulată „Me”, artistul a scris că Renate a fost „decentă și demnă” în ceea ce privește finalul căsniciei lor.

Amândoi au susținut - între 1984 și 1988 — că sunt îndrăgostiți și fericiți, Elton spunând cu fiecare ocazie cât de mult ține la ea. Artistul mărturisea atunci că nu-si dorește altceva decât să stea acasă în Windsor cu tânara lui mireasă si să devină un familist.

Astăzi însă, foștii soți se află în război. Documente inedite înaintate de Renate la Curtea Supremă săptămâna aceasta spun o cu totul altă poveste despre relația lor. 

Renate (67 ani) a dezvăluit că a încercat să se sinucidă la doar trei zile de la luna de miere, după ce Elton i-a pus că mariajul nu funcționează și că ar trebui să plece acasă. Ea acuză că starul nu a vizitat-o când se afla în spital, în St Tropez, unde i se făcuseră spălături gastrice, și că a fost trimisă acasă în Marea Britanie de către asistentul lui John. În mod bizar, se arată în documente, ea a fost apoi invitată după o săptămână să i se alăture din nou în vacanță.

Renate mai punctează că Elton (73 de ani) știa că ea se afla într-o stare psihică fragilă în timpul mariajul lor, susținând că a fost văzută de un doctor atunci și că i s-au prescris medicamente pentru depresie.

Aceasta a mai povestit că s-a ascuns de actrița Nanette Newman și soțul ei, regizorul Bryan Forbes, când aceștia au venit la cină, din cauza unui atac de panică. A urmat un altul, tot în casa lor din Windsor, când prințesa Margaret i-a adresat întrebări legate de un tablou.

În ultimul an de căsnicie, Elton și-a trimis managerul și fostul iubit  — John Reid să o viziteze în apartamentul din Kensington unde aceasta s-a mutat după ce s-au separat. Reid a declarat atunci că Blauel i s-a adresat în germană, ceea ce nu mai făcuse până atunci, si că era vizibil sub influența medicamentelor sau a drogurilor.

În documentele înaintate în instanță, Renate susține că Elton nu ar fi trebuit să vorbească despre mariajul lor, știind cât de mult a afectat-o psihic. De asemenea, se opune faptului că acesta a menționat în biografia sa că nu a dorit să fie tată decât după decenii de la mariajul lor, când el era deja căsătorit cu David Furnish. Ea consideră că această afirmație „a prezentat în mod eronat relația lor”.

Renate, care a încercat atunci să se detașeze de discuțiile potrivit cărora Elton era bisexual, spune că a avut completă încredere în căsnicia lor și că vrea acum să-și recâștige intimitatea, dreptul la viața privată.

Toate aceste documente apar la scurt timp după ce Renate l-a dat în judecată pe Elton pentru că a scris despre căsnicia lor în autobiografia sa și pentru că a făcut referiri la mariajul lor în filmul Rocketman, lansat în mai anul trecut.

Ea susține că amândoi au semnat o clauză de confidențialitate când au divorțat. Acum Renate cere despăgubiri de până la 3 milioane de lire sterline și vrea ca edițiile ulterioare ale autobiografiei acestuia să fie modificate.

De asemenea, a cerut un ordin de interdicție, în urma căruia artistul să nu mai vorbească despre ea, acuzându-l de repetate nerespectări ale înțelegerii pe care o aveau. 

Ea mai spune că dorește anonimat total și că acțiunile lui recente i-au provocat „coșmaruri reptate, anxietate, depresie și teamă”. Renate a afirmat că și-a schimbat inclusiv numele și adresa.

Între timp, Elton a declarat că acțiunea înaintată la tribunal contravine dorinței ei de intimitate. Reprezentantul cântărețului susține că Blauel vrea doar să obțină bani de la artist.

 

Vezi Secrete de muzeu și intră, din fața ecranului, în Imperial War Museum din Londra. Pe DIGI World și DIGI Online, azi de la 18:00.

ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

dracea
Drăcea, cel mai iubit din competitia BUZZ HOUSE! A fost ONAIR la PROFM in fiecare dimineata!

Parcursul lui Drăcea în competiția BUZZ House a fost unul epic! Chiar dacă n-a ajuns în finală, Drăcea a fost unul dintre cei mai susținuți concurenți ai acestei ediții!

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

Partenerii noștri
PE ROZ Porecla pe care i-a dat-o prințul Philip lui Meghan Markle. Bunicul lui Harry știa totul: „Se pricepea să citească oamenii”
Porecla pe care i-a dat-o prințul Philip lui Meghan Markle. Bunicul lui Harry știa totul: „Se pricepea să citească oamenii”

Porecla pe care i-a dat-o prințul Philip lui Meghan Markle. Bunicul lui Harry știa totul: „Se pricepea să citească oamenii”

FILM NOW Momentul când Alec Baldwin atacă o femeie care îl filmează și îl întreabă obsesiv „de ce a ucis-o pe acea doamnă”. Actorul nu și-a putut stăpâni furia
Momentul când Alec Baldwin atacă o femeie care îl filmează și îl întreabă obsesiv „de ce a ucis-o pe acea doamnă”. Actorul nu și-a putut stăpâni furia

Momentul când Alec Baldwin atacă o femeie care îl filmează și îl întreabă obsesiv „de ce a ucis-o pe acea doamnă”. Actorul nu și-a putut stăpâni furia

DIGI WORLD Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință

Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință

DIGI ANIMAL WORLD Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

DIGI LIFE Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
DIGI24 Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
DIGI SPORT Victima luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Victima luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
DIGI FM Motivul adevărat pentru care Cătălin Cîrstoiu a fost retras de PSD-PNL din cursa electorală
Motivul adevărat pentru care Cătălin Cîrstoiu a fost retras de PSD-PNL din cursa electorală