Bucuresti | 102,8FM KYGO - HAPPY NOW

Ionel Dănciulescu, la #searadupa7, despre începuturile în fotbal: "Doi ani am mers cu 'ocazia'. Eram mic și atașat de locurile natale"

ionel danciulescu
Ionel Danciulescu este al doilea marcator all-time din Liga 1. / Foto: Profimedia

Ionel Dănciulescu, al doilea marcator all-time din Liga 1, a fost invitatul lui Gabriel Fereșteanu la #searadupa7, la PROFM. A venit alături de Florin Bratu, și el fost dinamovist de elită. "Danciu-gol", așa cum era poreclit pe vremea în care "perfora" plasele adversarilor cu șuturile sale, a oferit detalii de la începutul carierei de fotbalist, pe când era doar un adolescent și trecea prin primul său transfer.

Născut la Slatina, Ionel Dănciulescu a prins gustul fotbalului încă de mic. Bătea mingea cât era ziua de lungă în spatele blocului, unde participa la campionate între vecini. Deși tatăl lui ar fi vrut să-l împingă către o carieră militară, Ionel și-a impus dorința și a devenit fotbalist. 

"La un moment dat, începi să neglijezi școala. Tatălui meu nu i-a convenit asta, avea gânduri mărețe, trebuia să dau treapta la Liceul Militar, deja făcuse strategia pentru viitor. I-am spus că o să mă duc la fotbal, la Liceul Militar niciodată. Cu ajutorul mamei a înțeles, am ales drumul ăsta în viață și cred că a fost o alegere bună pentru mine. Oricum, acum tata se laudă cu mine, zice că m-a susținut, dar susținerea a venit mai mult din partea mamei", a povestit Ionel Dănciulescu la PROFM.

Citește și: EXCLUSIV Alexandra Stan, la #searadupa7: Eu nu pot să-i port pică lui Măruță, a fost singurul om din presă care a venit la spital

Ionel Dănciulescu a încercat alte sporturi până a ales fotbalul

"Prima dată am fost la tenis de masă, nu am stat foarte mult, după care am fost și la atletism o mică perioadă, dar pasiunea și dragostea mea erau prea mari pentru fotbal. La 7-8 ani am început să fac într-un mediu organizat. Până atunci, zi de zi eram în spatele blocului și jucam fotbal. Aveam campionat între blocuri, între scări de bloc. Am avut o copilărie frumoasă", a mai explicat fostul star al celor de la Dinamo.

Primul transfer a venit la pachet și cu dor de casă

La nici 16 ani, Ionel Dănciulescu bifa primul lui transfer. De la echipa din orașul natal, cea a Clubului Sportiv Slatina, acesta ajungea la Electroputere Craiova. Deși era primul pas spre o carieră în adevăratul sens al cuvântului, în primii doi ani i-a fost dificil să se adapteze, așa că după fiecare meci prefera să se întoarcă acasă în loc să stea în Craiova alături de restul colegilor de echipă.

Citește și: Părintele ortodox Vasile Ioana și părintele catolic Francisc Doboș, la #searadupa7 cu Fere

"Am plecat la 15 ani și jumătate de la CSS Slatina la Electroputere Craiova. Doi ani am jucat la Electroputere. După fiecare meci, mergeam la Slatina, îți dau cuvântul meu de onoare, mergeam cu ocazia, nu-mi plăcea să stau în Craiova. Eram foarte mic și atașat de locurile natale, de familie, de prieteni. Am fost rupt de tot la 15 ani și jumătate. În prima seară în care am stat acolo, am început să plâng. Doi ani nu am stat nicio zi în Craiova. După meci, plecam cu ocazia la Slatina, 45 de kilometri", a mai povestit Ionel Dănciulescu.

 

Ionel Dănciulescu este al doilea cel mai bun marcator all-time în Liga 1, după Dudu Georgescu. ”Danciu-gol”, așa cum era poreclit pe vremea în care perfora plasele porților adverse, a punctat de 214 ori în cele 515 meciuri disputate în prima Ligă.

Urmărește pe canalul nostru de YouTube întregul podcast cu Ionel Dănciulescu și Florin Bratu!

Top citite
01 danciulescu-bratu-podcast
Ionel Dănciulescu, la #searadupa7: Mi-aș dori să câștige finala Champions League Liverpool, pentru Klopp
02 DSC08350
Părintele ortodox Vasile Ioana și părintele catolic Francisc Doboș, la #searadupa7 cu Fere
03 DSC07771
EXCLUSIV Alexandra Stan, la #searadupa7: Eu nu pot să-i port pică lui Măruță, a fost singurul om din presă care a venit la spital
04 Gabriel Fereșteanu
PROFM lansează noul format al podcastului #searadupa7, cu Gabriel Fereșteanu
05 DSC05320
Ionel Dănciulescu, la Dimineața Blană: Trecerea de la Steaua la Dinamo a fost complicată. Am fost înjurat pe propriul stadion
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
ionel-danciulescu-intr-un-interviu-altfel-la-alarma
IONEL DANCIULESCU intr-un interviu ALTFEL la ALARMA!

ionel-danciulescu-sta-la-cald-in-alicante
IONEL DANCIULESCU sta la cald in Alicante!

WTFun
Adriana Armanu
Cum ne percep ceilalți în funcție de luna nașterii. Numerologul Adriana Armanu: „Cam stăm drepți în fața acestor oameni!”

Luna nașterii influențează percepția pe care o lăsăm oamenilor din jur, iar despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog de profesie, în emisiunea „What The Fun, cu Dracea, Ralu și Bogdan” de la PROFM.

wtfun
„What The Fun”, cu Drăcea, Ralu și Bogdan, revine din 04 septembrie la PROFM

„What The Fun”, matinalul prezentat de Bogdan Drăcea, Raluca Cojocaru și Bogdan Ciudoiu, revine din 04 septembrie în grila PROFM și aduce experiența dimineților începute cu zâmbetul până la urechi.

mat
Maria Ștefan e câștigătoarea #FOLLOWPROFM! Merge la Nisa, la concertul lui THE WEEKND

Maria Ștefan a participat la concursul #FOLLOWPROFM și a câștigat o experiență completă, în Nisa, la concertul lui THE WEEKND!

Partenerii noștri
PE ROZ N-a mai suportat ca iubita să plece în vacanță cu fetele și a angajat un detectiv privat. Ce a descoperit i-a schimbat viața
N-a mai suportat ca iubita să plece în vacanță cu fetele și a angajat un detectiv privat. Ce a descoperit i-a schimbat viața

N-a mai suportat ca iubita să plece în vacanță cu fetele și a angajat un detectiv privat. Ce a descoperit i-a schimbat viața

FILM NOW Angus T. Jones, fotografiat pe străzile din California. Cum arată acum puștiul vedetă din serialul „Doi bărbați și jumătate”
Angus T. Jones, fotografiat pe străzile din California. Cum arată acum puștiul vedetă din serialul „Doi bărbați și jumătate”

Angus T. Jones, fotografiat pe străzile din California. Cum arată acum puștiul vedetă din serialul „Doi bărbați și jumătate”

DIGI WORLD Oamenii de ştiinţă avertizează în legătură cu dispariţia unor ramuri întregi din „arborele vieţii”
Oamenii de ştiinţă avertizează în legătură cu dispariţia unor ramuri întregi din „arborele vieţii”

Oamenii de ştiinţă avertizează în legătură cu dispariţia unor ramuri întregi din „arborele vieţii”

DIGI ANIMAL WORLD Cum îți dai seama dacă un câine este periculos. Semnele care îi trădează comportamentul
Cum îți dai seama dacă un câine este periculos. Semnele care îi trădează comportamentul

Cum îți dai seama dacă un câine este periculos. Semnele care îi trădează comportamentul

DIGI LIFE Care sunt cei șapte factori de stil de viaţă sănătos care au efecte pozitive asupra sănătății mintale. Somnul e cel mai important
Care sunt cei șapte factori de stil de viaţă sănătos care au efecte pozitive asupra sănătății mintale. Somnul e cel mai important
DIGI24 O turmă de oi din Grecia a intrat într-o seră și a mâncat 300 de kilograme de canabis: „Săreau mai sus decât caprele”
O turmă de oi din Grecia a intrat într-o seră și a mâncat 300 de kilograme de canabis: „Săreau mai sus decât caprele”
DIGI SPORT Propunere inedită pentru noul bodyguard al lui Leo Messi! Ce trebuie să facă pentru a primi 25.000€ pe loc
Propunere inedită pentru noul bodyguard al lui Leo Messi! Ce trebuie să facă pentru a primi 25.000€ pe loc
DIGI FM Cei 1,4 miliarde de chinezi sunt insuficienţi pentru a ocupa toate locuinţele goale din China
Cei 1,4 miliarde de chinezi sunt insuficienţi pentru a ocupa toate locuinţele goale din China
DIGI ONLINE Mr Fisher Play
Mr Fisher Play