Bucuresti | 102,8FM SHAGGY - IT WASNT ME

Un nou clip cu Freddie Mercury: artistul interpretează o versiune inedită a piesei "Time Waits for No One"

freddie 2

Universal Music a lansat joi un videoclip pentru o variantă inedită a piesei "Time Waits for No One" interpretată de regretatul solist al trupei Queen, Freddie Mercury, anunţă Variety, potrivit Mediafax.

Înregistrarea este realizată în perioada în care artistul era în formă vocală maximă, în aprilie 1986, când lucra pentru albumul Time, cu producătorul şi compozitorul Dave Clark. Vocea lui Mercury este acompaniată doar de pian într-o înregistrare complet diferită de cea difuzată în anii '80. Varianta lansată acum, la aproape 28 de ani de la moartea muzicianului, a fost recuperată din arhive după ce Clark şi-a amintit ce impresie copleşitoare i-a lăsat momentul înregistrării.

"Dave Clark nu a uitat niciun moment acea interpretare oferită de Freddie Mercury la Studiourile Abbey Road în 1986. Sentimentul pe care l-a avut în timpul înregistrării, care «i-a făcut pielea de găină», nu s-a pierdut în tot acest timp şi a vrut să asculte varianta originală a piesei cu vocea lui Freddie şi pianul la care cânta Mike Moran. După multe căutări în arhivă pentru varianta fără cor, a reuşit să o recupereze de pe bandă, în primăvara anului 2018", au explicat cei de la casa de discuri.

"Colaborând cu pianistul de acum 33 de ani, Mike Moran, pentru o nouă înregistrare... Dave a produs piesa pe care îşi dorea să o readucă la viaţă, curăţând cele 96 de piste ale înregistrării originale până a rămas una singură, vocea lui Freddie Mercury", au arătat cei de la Universal.

Pentru videoclip, producătorul nu a vrut să folosească filmări deja cunoscute. Avea negativele unei filmări cu patru camere păstrate la Rank Laboratories din Pinewood. Timp de patru zile, materialul filmat a fost editat până când s-a ajuns la o formulă potrivită pentru a reda interpretarea lui Mercury.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Lansarea piesei vine într-un moment în care piesele Queen au revenit în atenţia publicului larg după succesul peliculei "Bohemian Rhapsody", care a ajuns filmul biografic muzical cu cele mai mari încasări din istorie, cu un total de 900 de milioane de dolari, premii Oscar, Globuri de Aur şi BAFTA pentru Rami Malek, interpretul lui Mercury pe ecran.

Videoclipul a adunat peste 100.000 de vizualizări în primele cinci ore de la lansare.

 

Top citite
01 Freddie Mercury
Freddie Mercury revine pe scenă la 33 de ani de la moartea sa, sub formă de hologramă. Solistul formației Queen a murit la 45 de ani 
02 Freddie Mercury
Un cântec al trupei Queen, „pierdut” de mulţi ani, va fi lansat în 2022: Am descoperit o mică nestemată cu vocea lui Freddie Mercury
03 Queen Concert
Brian May, dezvăluiri inedite despre regretatul Freddie Mercury: Avea o latură retrasă, era marcat de o timiditate uriașă
04 Freddie Mercury. Foto: Getty Images
Dezvăluiri cumplite despre ultimele zile din viaţa lui Freddie Mercury
05 freddie 2
Surprizele pe care Freddie Mercury le face prietenilor chiar și după 28 de ani de la moartea sa
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
freddie 2
Ultima dorință a lui Freddie Mercury, dezvăluită de prieteni la 28 de ani de la moartea lui

Freddie Mercury a avut o ultimă dorință înainte de a muri. Prietenii săi au dezvăluit-o acum, la 28 de ani de la decesul celebrului solist al trupei Queen.

Bohemian Rhapsody (2018) - filmstill
De ce trebuie să vezi filmul "Bohemian Rhapsody", povestea trupei Queen și intimitățile lui Freddie Mercury

Unul dintre cele mai așteptate filme ale anului rulează și în cinematografele românești din 2 noiembrie. Ne-am dus la cinema speriați puțin de criticii de film care au scris recenzii destul de amestecate. Mulți au criticat filmul, spunând că este plin de clișee și că este cam hollywoodian.

freddie-mercury-mary-austin-marea iubire
O iubire imposibilă! Înainte de a recunoaște că e homosexual, Freddie Mercury a iubit la nebunie o femeie

Pe 24 octombrie a avut loc premiera unul dintre cele mai așteptate filme ale anului. Este vorba de "Bohemian Rhapsody" care prezintă o perioadă din istoria trupei Queen.

WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

dracea
Drăcea, cel mai iubit din competitia BUZZ HOUSE! A fost ONAIR la PROFM in fiecare dimineata!

Parcursul lui Drăcea în competiția BUZZ House a fost unul epic! Chiar dacă n-a ajuns în finală, Drăcea a fost unul dintre cei mai susținuți concurenți ai acestei ediții!

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

Partenerii noștri
PE ROZ Ce a postat Alina Sorescu pe Instagram în ziua în care Alexandru Ciucu a fost surprins cu o altă femeie. Fanii: Ești cea mai frumoasă
Ce a postat Alina Sorescu pe Instagram în ziua în care Alexandru Ciucu a fost surprins cu o altă femeie. Fanii: Ești cea mai frumoasă

Ce a postat Alina Sorescu pe Instagram în ziua în care Alexandru Ciucu a fost surprins cu o altă femeie. Fanii: Ești cea mai frumoasă

FILM NOW Megan Fox, imaginea care a creat isterie printre fani: „Cine este asta?” Cum arată actrița fără machiaj
Megan Fox, imaginea care a creat isterie printre fani: „Cine este asta?” Cum arată actrița fără machiaj

Megan Fox, imaginea care a creat isterie printre fani: „Cine este asta?” Cum arată actrița fără machiaj

DIGI WORLD Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință

Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință

DIGI ANIMAL WORLD Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

DIGI LIFE Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
DIGI24 Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și nu mai vor să plece
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și nu mai vor să plece
DIGI SPORT Arpad Paszkany s-a afișat cu noua iubită, cu 24 de ani mai tânără, iar acum s-a aflat totul: femeia a rupt tăcerea
Arpad Paszkany s-a afișat cu noua iubită, cu 24 de ani mai tânără, iar acum s-a aflat totul: femeia a rupt tăcerea
DIGI FM Un japonez dezvăluie prețurile șocante la alimente din România. Cât costă un coș de cumpărături în țară sa natală
Un japonez dezvăluie prețurile șocante la alimente din România. Cât costă un coș de cumpărături în țară sa natală