Bucuresti | 102,8FM MALUMA - SEGUN QUIEN (NEW PW)

Paul McCartney îl învinuieşte pe John Lennon pentru destrămarea trupei The Beatles

The Waving Beatles
1964. The Beatles. Getty Images

Paul McCartney a dezvăluit într-un interviu pentru BBC Radio 4 că el îşi dorea să continue să cânte în trupa The Beatles în perioada ce a precedat despărţirea acesteia din anul 1970 şi că John Lennon a fost acela care a provocat destrămarea grupului britanic, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Speculaţiile despre motivele care au dus la destrămarea faimosului grup muzical au variat de la existenţa unor diferenţe artistice şi dispute juridice şi până la căsătoria lui John Lennon cu artista Yoko Ono.

Paul McCartney: „Eu nu am provocat despărţirea. Acest lucru a fost făcut de Johnny al nostru

În emisiunea „This Cultural Life”, difuzată de BBC Radio 4, Paul McCartney a vorbit despre acea perioadă, pe care o consideră cea mai dificilă din viaţa lui, transmite Agerpres.

„Eu nu am provocat despărţirea. Acest lucru a fost făcut de Johnny al nostru. Era trupa mea, era jobul meu, era viaţa mea, aşadar eu am vrut să continuăm”, a declarat starul britanic în vârstă de 79 de ani.

The Beatles

Beatles - John, George, Ringo, Paul, 1967. Getty Images

Paul McCartney: Noi, ceilalţi, am rămas pentru a aduna cioburile sparte

Întrebat despre decizia lui de a începe să cânte pe cont propriu, Paul McCartney i-a spus jurnalistului care l-a intervievat „să se oprească imediat”, întrucât dorea să prezinte o explicaţie despre ceea ce s-a întâmplat în 1970.

„Nu, nu, nu. John a intrat într-o zi în camera în care ne aflam şi ne-a spus: 'Eu părăsesc The Beatles'. Apoi a adăugat: 'Este chiar palpitant, seamănă cu un divorţ'. Apoi noi, ceilalţi, am rămas pentru a aduna cioburile sparte”, a dezvăluit Paul McCartney.

Artistul a mai spus că The Beatles ar fi continuat să existe, dacă Lennon nu s-ar fi retras din trupă.

„Credeam că făcusem o treabă destul de bună împreună - albumele 'Abbey Road' şi 'Let It Be' nu au fost rele deloc”, a mai spus Paul McCartney.

Beatles In Sweden

1963. The Beatle: George Harrison (1943 - 2001), Paul McCartney, John Lennon (1940 - 1980) și Ringo Starr, în Suedia. Getty Images

Paul McCartney: Pentru câteva luni a trebuit să ne prefacem

Potrivit dezvăluirilor sale, după ce John Lennon a anunţat că vrea să plece din trupă, ceilalţi membri ai formaţiei au fost sfătuiţi de noul lor manager, Allen Klein, să păstreze în secret destrămarea iminentă a formaţiei, până când el urma să rezolve anumite chestiuni rămase neterminate.

„Aşadar, pentru câteva luni a trebuit să ne prefacem. Era ciudat, pentru că ştiam cu toţii că era sfârşitul pentru The Beatles, dar nu puteam să ne retragem pur şi simplu”, a mai spus Paul McCartney.

Interviul integral acordat de Paul McCartney pentru BBC Radio 4 va fi difuzat de postul britanic pe 23 octombrie.

Top citite
01 The Waving Beatles
După o îndelungată dispută legală, un video inedit cu trupa The Beatles a fost făcut public în Japonia
02
Însemnările lui Paul McCartney pe marginea piesei „Hey Jude”, vândute ca NFT pentru o sumă impresionantă
03 John Lennon. Foto: Getty Images
Ucigașul lui John Lennon îi cere scuze văduvei acestuia, la 40 de ani de la crima care a șocat o lume întreagă
04 katy perry
9 dintre cele mai incredibile teorii ale conspirației din lumea muzicii
05 rsz_800x0_149484953108c75f07
Paul McCartney va juca alături de Johnny Depp în "Piraţii din Caraibe"
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
whats-UP-header-profm
Stăpânul rimelor! What's Up a improvizat pe "Imagine" a lui John Lennon

What's UP a lansat pe 27 martie noul single "La Tine". Povestea piesei a spus-o la matinalul ProFM, joi, 11 mai. Bineînţeles că s-a lăsat şi cu cântare în LIVE Session. A interpretat acest single, dar a fost provocat de Delia şi Macanache să cânte piesa "Imagine" a lui John Lennon.

yoko-ono-john-lennon-ar-fi-iubit-o-pe-lady-gaga
Yoko Ono: John Lennon ar fi iubit-o pe Lady Gaga!

saptamana-tribut-the-doors-si-john-lennon-la-profm-classic-rock
Saptamana tribut The Doors si John Lennon la ProFM Classic Rock!

WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

dracea
Drăcea, cel mai iubit din competitia BUZZ HOUSE! A fost ONAIR la PROFM in fiecare dimineata!

Parcursul lui Drăcea în competiția BUZZ House a fost unul epic! Chiar dacă n-a ajuns în finală, Drăcea a fost unul dintre cei mai susținuți concurenți ai acestei ediții!

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

Partenerii noștri
PE ROZ
"În niciun caz mamă-fiică, ci 2 surori". Fata Iuliei Albu se simte din ce în ce mai bine în fața camerei. Mikaela e superbă la 14 ani

"În niciun caz mamă-fiică, ci 2 surori". Fata Iuliei Albu se simte din ce în ce mai bine în fața camerei. Mikaela e superbă la 14 ani

FILM NOW Porecla adorabilă pe care a primit-o Ryan Gosling de la fiicele lui: „Mă dau gata de fiecare dată!”
Porecla adorabilă pe care a primit-o Ryan Gosling de la fiicele lui: „Mă dau gata de fiecare dată!”

Porecla adorabilă pe care a primit-o Ryan Gosling de la fiicele lui: „Mă dau gata de fiecare dată!”

DIGI WORLD Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă
Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

DIGI ANIMAL WORLD Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”

Loialitatea unui câine este uriașă chiar și când vine vorba de jucării, iar acest lucru este confirmat de un patruped care s-a trezit în miezul nopții ca să aibă grijă de lucrurile sale.

DIGI LIFE Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu 75% în 16 luni
Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu 75% în 16 luni
DIGI24 După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată
DIGI SPORT FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”
FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”
DIGI FM O mamă nu și-a crezut copilul care îi spunea că are monștri în dormitor. Problema era mult mai gravă: „S-a aprins ca de Crăciun”
O mamă nu și-a crezut copilul care îi spunea că are monștri în dormitor. Problema era mult mai gravă: „S-a aprins ca de Crăciun”