michael-phelps-header

"Am vrut să mă sinucid" | Declaraţii tulburătoare făcute de Michael Phelps, recordmenul de la Jocurile...

Michael Phelps este cel mai titrat înotător din istorie şi recordmenul de medalii câştigate la Jocurile Olimpice, cu un total de 28. Sportivul a vorbit pentru prima dată despre momentele dramatice din viaţa sa, care au culminat cu o tentativă de suicid.

El a vorbit într-o conferinţă de presă desfăşurată la Chicago, la jumătatea lunii ianuarie, despre depresie, anxietate şi problemele de sănătate care i-au marcat existenţa. El a fost intervievat de către David Axelrod, comentator politic pentru CNN.

michael-phelps-splash

foto Splash

Timp de 20 de minute, Michael Phelps a vorbit despre anxietate, depresie şi gânduri suicidale. "După Jocurile Olimpice din 2004 am căzut într-o depresie majoră. Mi-am dorit foarte mult să câştim medalia de aur, să dobor recorduri, iar presiunea de pe umerii mei era imensă."

Înotătorul  a vorbit şi despre momentul controversat în care a fost surprins, după ce a câştigat opt medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing. El a fumat marijuana în public. Michael Phelps a spus că regretă acel episod. Acum a explicat de ce a folosit marijuana. Tratamentul pentru depresie nu dădea rezultate, aşa că a încercat aproape orice pentru a scăpa de acele stări foarte proaste. 

michael-phelps-marijuana-splash

foto Splash

Totuşi, cele mai dramatice căderi le-a avut după Jocurile Olimpice din 2012. "Nu mai voiam să sport, voiam să mă las. De asemenea, nu mai voiam să trăiesc. Am stat în dormitorul meu, în pat, între trei şi cinci zile. Nu am mâncat mai nimic, abia dacă am aţipit de câteva ori şi îmi doream să nu mai fiu în viaţă."

michael-phelps-chill-splash

foto Splash

Sportivul a spus că deşi traversa stări de anxietate extrem de proaste, încă nu era pregătit să renunţe la viaţă, deşi era tentat. Într-un moment de luciditate, Michael a pus mâna pe telefon şi a cerut ajutor. "Îmi amintesc în ce hal eram când am ajuns pentru prima zi de tratament. Tremuram tot şi eram nervos în legătura cu schimbările cu care aveam să mă confrunt. Îmi era teamă de viitor." 

michael-phelps-medalii-splash

foto Splash

După un tratament cu medicamente şi numeroase şedinţe de psihoterapie, Michael Phelps şi-a revenit, dar episoadele dure din viaţa sa l-au determinat să creeze o fundaţie care să-i ajute pe cei care au probleme cu depresia. "Oamenilor le este teamă să recunoască sau să vorbească de aceste probleme şi, de multe ori, se simt stigmatizaţi de către societate. De aceea, şi în prezent există un număr foarte mare de sinucideri. Am vorbit despre experienţele mele personale pentru a-i determina pe oameni să apeleze la ajutor de specialitate şi să-şi salveze vieţile", a încheiat Michael Phelps. 

Fostul înotător s-a căsătorit în secret în 2016, cu Nicole Johnson, Miss California. Ei s-au cunoscut în 2007, iar după cinci ani s-au despărţit. Au reluat relaţia în 2015. Cei doi au un băieţel, Boomer Robert Phelps, care s-a npscut pe 5 mai 2016. Familia Phelps trăieşte în Paradise Valley din Ariziona, Statele Unite. 

MAI CITEŞTE: Mesajul găsit în iPad-ul fostei iubite a lui Jim Carrey care s-a sinucis! "Droguri, prostituţie"