Bucuresti | 102,8FM VENGER pana 4 cu VENGER CYRIL - THE SOUND OF SILENCE (CYRIL REMIX PRO FM EDIT V3)

David Guetta susține că viitorul muzicii stă în inteligenţa artificială: „Are un anumit tip de emoţie”

David Guetta/ Profimedia
David Guetta/ Profimedia

DJ-ul David Guetta a declarat că "viitorul muzicii stă în inteligenţa artificială" (AI), după ce a utilizat el însuşi această tehnologie pentru a adăuga o voce în stilul celei a rapperului Eminem într-un cântec pe care l-a compus recent, informează luni BBC.

Celebrul DJ francez a folosit două platforme AI pentru a crea versuri şi strofe rap, în stilul celor lansate de rapperul american Eminem, pentru un spectacol live, relatează Agerpres.

David Guetta a precizat însă că nu va lansa acel single pentru comercializare. Cu toate acestea, el consideră că muzicienii vor folosi AI ca un instrument pentru a crea noi sunete în viitor, deoarece "orice stil muzical nou vine dintr-o tehnologie nouă".

"Sunt sigur că viitorul muzicii stă în inteligenţa artificială. Cu siguranţă. Fără niciun dubiu. Însă doar ca un instrument", a declarat starul francez într-un scurt interviu acordat corespondentului muzical al BBC, Mark Savage, la gala Brit Awards 2023.

Citește și: David Guetta, din nou un bărbat singur. DJ-ul s-a despărțit de Jessica Ledon, după șapte ani de relație

David Guetta a câştigat premiul Brit pentru cel mai bun producător la ceremonia organizată sâmbătă seară.

"Nimic nu va înlocui însă gustul muzical. Ceea ce defineşte un artist este faptul că el are un anumit gust muzical, are un anumit tip de emoţie pe care vrea să o exprime şi se va folosi de toate instrumentele moderne pentru a face acest lucru", a mai spus DJ-ul francez.

El a comparat AI cu instrumentele care au dus la apariţia unor revoluţii muzicale în trecut.

"Probabil că nu ar exista rock-and-roll dacă nu ar fi chitara electrică. Nu ar exista acid house fără sintetizatorul de bas Roland TB-303 sau fără maşina de tobe Roland TR-909. Nu ar exista hip-hop fără sampler. Cred că AI ar putea cu adevărat să definească noi stiluri muzicale. Cred că fiecare stil muzical nou vine cu o nouă tehnologie", a adăugat el.

Într-un mesaj video distribuit săptămâna trecută pe reţelele de socializare, David Guetta a spus că a creat o voce asemănătoare cu stilul rapperului Eminem, "ca o simplă glumă", dar "aceasta a funcţionat atât de bine, încât nu-mi venea să cred".

Citește și: David Guetta, îndrăgostit până peste cap de iubita sa cu 24 de ani mai tânără. Cum i-au surprins fotografii pe plajă

El a declarat pentru BBC că a distribuit acel mesaj "pentru că am vrut să deschid o discuţie şi să cresc gradul de conştientizare".

"E foarte amuzant, de fapt, căci mulţi oameni au reacţionat. Unii dintre ei au spus: 'Oh, asta e genial'. Alţii s-au supărat foarte tare pe mine, dar eu nu voi lansa acel single. E imposibil să crezi că ar putea fi vorba despre o colaborare reală, dar sună exact ca el (ca Eminem - n.red.)", a adăugat DJ-ul francez.

Mai mulţi fani au reacţionat pe contul său de Twitter pentru a se declara impresionaţi de acel experiment, însă alţii au avut păreri mai puţin apreciative. Un utilizator de pe YouTube şi TikTok, Bilawal Sindhu, a scris următorul mesaj: "Aceasta este problema cu starea de proliferare a AI în zilele noastre. Creativitate încătuşată".

Eminem nu a făcut deocamdată comentarii pe această temă. Revista americană Variety a anunţat săptămâna trecută că mai multe cântece generate de AI au devenit virale pe Tik Tok în lunile recente, în contextul în care internauţii preiau cântece existente şi folosesc software-uri AI pentru a le face să sune ca şi cum ar fi interpretate de un alt artist.

Luna trecută, fani ai rapperului Drake au început să folosească un generator AI pentru a crea piese proprii în stilul celor lansate de artistul canadian.

Citește și: David Guetta are o iubită cu 25 de ani mai tânără decât el. Imagini cu dj-ul și Jessica la plajă

În ianuarie, Nick Cave a publicat o recenzie usturătoare a sistemului de inteligenţă artificială care a încercat să compună un cântec "în stilul lui Nick Cave".

Artistul australian a spus că rezultatele acelui experiment sunt "o batjocură grotescă" şi "un travesti".

Galerie foto

Top citite
01 Feli Donose
Motivul pentru care Feli Donose a luat o pauză de la muzică: „Am atâtea de spus și eu stau așa acasă și nu spun nimic”
02 Paris Jackson
Paris, fiica lui Michael Jackson, gata să-și spună povestea prin muzică. De ce spune că piesele ei ar putea fi greu de ascultat
03 loredana groza
Loredana Groza, greu de recunoscut într-o poză despre care fanii au zis că e făcută cu inteligență artificială. Cum a răspuns diva
04 David Guetta
David Guetta și OneRepublic lansează un remake al piesei „Dragostea din tei” a trupei O-ZONE. Cum sună „I Don’t Wanna Wait”
05 PREMIUM EXCLUSIVE Jennifer Lopez Gives Wedding Day Vibes By Rocking Gorgeous White Dress To Visit Ben On Set [NO SIPA]
Ce părere au gemenii lui Jennifer Lopez despre muzica mamei lor: „M-a durut când mi-au spus”
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
Britney Spears/  Profimedia
Britney Spears, declarații după ce s-a spus că ar urma să înregistreze un nou album: „Nu mă voi întoarce în industria muzicală!”

Reprezentanți din industria muzicală depun eforturi susținute pentru a o convinge pe Britney Spears să revină în studio pentru a înregistra un nou album, susține o sursă apropiată artistei, potrivit Daily Mail.

COVER FACEBOOK
More than 100 (2023) & RELEVIONAIR 2024 la PROFM!

PROFM e zi de zi cu tine! Iar la trecerea dintre ani am strans cea mai tare echipa pentru un party continuu! Incepem pe 29 decembrie si o tinem intr-o distractie pana dupa revelion! 

trupa angels
Monica, fosta membră a trupei „Angels”, mărturisiri după ce s-a reprofilat profesional: „Am așteptat mult momentul ăsta!”

Vremurile în care Monica Ene cucerea inimile românilor cu piese precum „Așa-s băieții”, „Zăpăcește-mă” și „Toate fetițele, mâinile sus”, au apus. Fosta membră a trupei „Angeles” a renunțat la muzică, iar acum își dedică timpul unei meserii noi.

WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

dracea
Drăcea, cel mai iubit din competitia BUZZ HOUSE! A fost ONAIR la PROFM in fiecare dimineata!

Parcursul lui Drăcea în competiția BUZZ House a fost unul epic! Chiar dacă n-a ajuns în finală, Drăcea a fost unul dintre cei mai susținuți concurenți ai acestei ediții!

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

Partenerii noștri
PE ROZ O relație complicată. Copiii lui Nicole Kidman din mariajul cu Tom Cruise nu i-au fost alături când a fost onorată cu premiul AFI
O relație complicată. Copiii lui Nicole Kidman din mariajul cu Tom Cruise nu i-au fost alături când a fost onorată cu premiul AFI

O relație complicată. Copiii lui Nicole Kidman din mariajul cu Tom Cruise nu i-au fost alături când a fost onorată cu premiul AFI

FILM NOW Rita Moreno, dezvăluiri despre problemele cu care se confruntă la 92 de ani: „Nu este ușor deloc!” Cine este persoana pe care o sună când are nevoie de ajutor
Rita Moreno, dezvăluiri despre problemele cu care se confruntă la 92 de ani: „Nu este ușor deloc!” Cine este persoana pe care o sună când are nevoie de ajutor

Rita Moreno, dezvăluiri despre problemele cu care se confruntă la 92 de ani: „Nu este ușor deloc!” Cine este persoana pe care o sună când are nevoie de ajutor

DIGI WORLD O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

DIGI ANIMAL WORLD Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”

DIGI LIFE Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu 75% în 16 luni
Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu 75% în 16 luni
DIGI24 O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
DIGI SPORT ”Tatăl meu `a explodat`!” A spus totul după 7 ani: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra
”Tatăl meu `a explodat`!” A spus totul după 7 ani: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra
DIGI FM Codin Maticiuc, reacție după ce a fost acuzat că sustrage bani din caritate: „Cam ăștia-s banii pe care aș putea să-i fur”
Codin Maticiuc, reacție după ce a fost acuzat că sustrage bani din caritate: „Cam ăștia-s banii pe care aș putea să-i fur”