shakira-header-splash

Nu e glumă! Shakira are probleme majore şi riscă închisoarea

În urmă cu câteva luni, Shakira a fost acuzată că a ascuns câteva zeci de milioane de euro în paradisuri fiscale, depunând bani provenind din drepturi de autor în conturi bancare ascunse în Malta.

Shakira este acuzată de fraudă de fiscul spaniol, un delict care în Spania se poate pedepsi cu până la doi ani de închisoare. Cotidianul spaniol La Vanguardia scrie că artista ar fi încercat să evite plata impozitelor în Spania, în perioada 2011 - 2014.

shakira-ingrijorata-splash

foto Splash

Deşi locuieşte în această ţară cu partenerul său de viaţă, jucătorul de fotbal Gerard Piqué, Shakira a explicat că, în toată această perioadă, a avut foarte multe deplasări în străinătate şi că veniturile sale au provenit din concerte pe care le-a susţinut în afara Spaniei.

Însă fiscul spaniol a informat-o că, dacă locuieşte mai mult de 183 de zile în această ţară, este obligată să o declare ca reşedinţă fiscală şi să plătească impozite ca toată lumea. Avocatul cântăreţei spune că este vorba de o "diferenţă de criterii şi nu de o fraudă fiscală", însă autoarea hitului "Chantaje" riscă o pedeapsă de până la doi ani de închisoare.

MAI CITEŞTE: Veste horror pentru Shakira! Nu va mai reveni pe scenă prea curând