calin-ionescu-rimaru

#metoo | Un celebru artist român a fost concediat după acuzațiile de hărțuire

Mai multe femei îl acuză că le-a agresat sexual sau a devenit violent în momentul în care acestea i-au respins avansurile.

Călin Ionescu, zis și Rimaru, a fost concediat de la agenția de publicitate Centrade | Cheil, după acuzaţiile de hărţuire apărute în mediul online. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a agenției, potrivit Digi24.ro.

 "În ultimele zile, am analizat cu atenţie situaţia şi numărul mare de acuzaţii primite la adresa lui Călin Ionescu din afara agenţiei. Pe baza tuturor acestor informatii, managementul Centrade | Cheil a avut o întâlnire cu Călin Ionescu, în urma căreia s-a hotarat ca, începand de astăzi, contractul de munca al lui Calin Ionescu să înceteze. Poziţia agenţiei în această privinţă a fost mereu clară. Protectia şi demnitatea colegilor noştri şi demnitatea umană, în general, rămân prioritare pentru noi. Centrade | Cheil descurajează şi condamnă orice formă de comportament ofensator atât în spaţiul privat, cât si în spaţiul public," se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a companiei Centrade | Cheil.

Mai multe femei îl acuză pe Călin Ionescu, cunoscut drept Rimaru, membrul trupei R.A.C.L.A, că le-a agresat sexual sau a devenit violent în momentul în care acestea i-au respins avansurile. Una dintre situaţii a fost legată chiar de participarea firmei Centrade Cheil, în anul 2015, la evenimentul Noaptea Agenţiilor.

Călin Ionescu, cunoscut sub pseudonimul Rimaru, a fondat în 1993 trupa RACLA, aceasta fiind cea mai veche formaţie hip hop din România. După ce s-a lăsat de muzică, a început să lucreze în advertising și a ajuns pe postul de Director Creativ la agențial Centrade Cheil. Aici, spun mai multe tinere, acesta se folosea de funcția sa pentru a le face avansuri pe Facebook. Cele care au ieșit la o cafea cu el, pentru a discuta despre domeniul publicității, spun că Rimaru a încercat să le sărute cu forța și a devenit agresiv când ele s-au arătat oripilate de tentativele acestuia.

Călin Ionescu a contestat acuzaţiile de hărţuire care i se aduc, într-un drept la replică publicat pe Facebook. Artistul mai transmite că a avut interacţiuni "de care nu este mândru" cu mai multe persoane şi le cere acestora scuze, în măsura în care le-a jignit.

MAI CITEŞTE: Actrița care o interpretează pe Cersei în Game of Thrones a dezvăluit cum a fost hărţuită de Harvey Weinstein

Comentarii