rsz smiley

Smiley, IMPRESIONAT de POVESTEA unui TATĂ care s-a DESTĂINUIT la ProFM. SACRIFICIILE pe care le-a făcut...

Mulți dintre noi își aduc aminte de prima zi de școală ca fiind o zi a entuziasmului și a emoției, iar asta pentru că nu am cunoscut semnificația adevăratelor lipsuri, însă există familii în România care fac sacrificii remarcabile pentru a le oferi copiilor educația de care au nevoie. Familia Pandele, din comuna Scrioaştea, judeţul Teleorman, este exemplul perfect al faptului că, indiferent de situația materială, educația copiilor primează.


 

Ion (68 de ani) și soția sa sunt părinții a nouă copii. Bărbatul, care are o pensie de 518 lei, a făcut un împrumut în valoare de 2.000 lei la bancă, pentru a trimite șase din cei nouă copii la școală, însă mărturisește că aceștia sunt cea mai mare avere pe care i-a dat-o Dumnezeu. Ion Pandele a intrat în direct, la matinalul ProFM cu Greeg și Onuc, pentru a-și spune povestea și a da un exemplu tuturor părinților care nu consideră educația copiilor o prioritate. "Sunt un om de rând, fără avere, ci doar cu ce am putut să mă chibzuiesc. Cei nouă copii sunt averea mea, cu care mă mândresc. Soția este cu copii la școală, iar eu sunt cu nepoțica acasă. Am luat un împrumut de 2000 de lei pentru a putea să-i îmbrac pe copii, să le iau genți, să le iau de încălțat. Mai ales pentru cel mic, este primul an și avea nevoie de lucruri noi. Creditul l-am luat pe 1 ani și 8 luni. Muncesc cu ziua, fie pe tractor, fie pe o combină, fac câte 30-40 de lei, mă descurc!", a spus Ion, la ProFM.


"Avem un generator, cu care ne descurcăm cum putem, iarna ne folosim cel mai mult de el. vara avem lumină de la natură, însă iarna este greu oricum ar fi, pentru că trebuie să băgăm benzină în el", a mai adăugat Ion.
Andrei (7 ani), Loredana (10 ani), Lucian(11 ani), Găbiță (13 ani), Cristian (14 ani), Ionuț (16 ani), Andreea (18 ani), Alexandra (20 ani) și Florentin (24 ani) sunt cei nouă copii ai familei Pandele, iar pentru ei, devotamentul și sacrificiile părinților înseamnă totul. Înseamnă dragoste, șansă la educație, șansă la viitor. Un ascultător al matinalului de la ProFM a promis că îl va ajuta cu panouri solare.

SMILEY: VOI PLĂTI TOATE RECHIZITELE ACESTOR COPII PENTRU ACEST AN ȘCOLAR

Totodată, Smiley, invitat la matinalul lui Greeg și Onuc de luni dimineață, a fost profund impresionat de gestul tatălui care face orice să-și țină copiii la școală : "Din păcate, există foarte multe cazuri de genul acesta. Eu, fiind ambasador UNICEF, am avut ocazia să văd, în anumite situații din Moldova niște situații pe care nu vi le puteți imagina. Copiii mari îi așteaptă pe cei mici să vină de la școală, ca să-și împrumute încălțările sau hainele. Există așa ceva în România și e foarte trist că se întâmplă treaba asta", a spus Smiley.


Artistul și-a oferit, la rândul său, ajutorul pentru familia Pandele.
"Mi-aș dori foarte tare să-i pot ajuta pe cei mici și chiar o voi face dacă îmi faceți legătura, sunt dispus să le plătesc toate rechizitele pentru anul acesta școlar", a spus Smiley, la ProFM.

Comentarii