1907479 10152934330018870 7789145955703333029 n

Intra in cursa, cu ProFM! Sustine-l pe Vali Porcisteanu la raliul din Elvetia!

Dupa campania sustinuta de ProFM prin care Vali Porcisteanu a obtinut fondurile pentru acoperirea cheltuielilor competitionale si pregatirea masinii pentru perfomante acum a venit timpul pentru prima incercare internationala: FIA European Rally Championship, ultima etapa din 2015 a competiției,  Rallye du Valais. Hai Romania! 

 

Vali Porcișteanu și Dan Dobre revin în FIA European Rally Championship cu prilejul ultimei etape din 2015 a competiției,  Rallye du Valais. Pentru cei doi este prima apariție în întrecerea europeană după câștigarea Colin McRae Flat Out Trophy.

Anul 2015 a fost unul plin pentru Vali Porcișteanu. Despre primul moment important, pasionații celebrului show auto 5th Gear au aflat deja urmărind episodul care a deschis noul sezon. Celor care l-au ratat le spunem doar că acesta este un veritabil ”boost” pentru imaginea României. De altfel, pentru a promova emisiunea difuzată în România de History Channel, unul dintre prezentatorii săi, Jonny Smith, a evoluat în dreapta lui Vali la ediția din acest an a Sibiu Rally Challenge, competiție desfășurată pe Transfăgărășan, unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume. ”A fost fun. Ne-am distrat, am făcut spectacol pentru miile de fani aflați pe marginea probelor speciale, iar pentru mine a fost un prilej pentru a testa mașina de concurs”, spune Vali.

Acum, in Elevetia, dupa ce a efctuat recunoașterile iar mașina sa de concurs a trecut verificările tehnice, Vali Porcișteanu se pregătește, alături de copilotul său, Dan Dobre, pentru startul în Rallye International du Valais. Cu startul în Sion și sosirea în Martigny, întrecerea are 17 probe speciale cu o lungime de 233, 63 km, distanța totală a raliului fiind de aproape 620 km. Ediția a 56-a a raliului se anunță una extrem de spectaculoasă, cu atât mai mult cu cât competitorii vor avea ocazia să treacă prin stațiuni celebre precum Crans-Montana, Nendaz, Champex sau Veysonnaz, iar vremea poate juca un rol important în prestația acestora.

Rallye International du Valais, ultima etapă a FIA European Rally Championship, este programat în perioada 29 – 31 octombrie. Startul este programat mâine, când se va derula și Superspeciala Leukerbad, urmată de alte două probe clasice. Întrecerea se încheie sâmbătă după-amiază, festivitatea de premiere urmând să aibă loc la ora locală 17 (ora 18 în România)

Din punct de vedere sportiv, la Rallye du Valais obiectivul este acumularea de kilometri de probă specială în competiții la cel mai înalt nivel și revenirea la ritmul de pilotaj impus  de acestea. Există însă și o altă componentă, cea a promovării imaginii României. ”Nu am ales întâmplător Elveția. Este o țară extrem de importantă și pentru planurile de viitor ale Tudor Tech în vederea dezvoltării proiectelor companiei la nivel mondial”, a declarat Vali.

Comentarii