Facebook uebernimmt Fotodienst Instagram

"Revenge porn": Facebook va tăgui fotografiile compromițătoare ale utilizatorilor

Facebook vrea să combată pornografia din răzbunare (revenge porn) și le cere utilizatorilor fotografii nud. Astfel, rețeaua de socializare vrea să realizeze un program care să detecteze automat anumite fotografii pentru a le interzice publicarea.

Acest proiect li se adresează adulților care au partajat fotografii intime și care se tem că anumite persoane rău intenționate ar putea să le redistribuie din răzbunare pe rețelele sociale. Gigantul propune ca aceste imagini să fie "tăguite" cu o amprentă electronică unică pentru a bloca preventiv distribuirea lor pe Facebook, Instagram sau Messenger.

Ea este cântăreaţa cu cei mai multi followers pe Facebook

Deocamdată proiectul este testat în Australia, iar cu ajutorul fotografiilor Facebook va realiza „amprente digitale” cu ajutorul cărora imagini nou încărcate să fie oprite de la publicare. Prin acest proiect pilot, creat împreună cu o agenție a statului australian, se urmărește ca fotografiile odată încărcate să nu mai poată fi încărcate încă o dată de același utilizator sau de alți utilizatori.

Tot ce trebuie să facă cei care sunt îngrijorați este să intre pe aplicația statului australian și să completeze un formular. Apoi vor fi rugați să trimită fotografiile pentru care se tem, iar apoi Facebook este notificat cu privire la acestea. După aceea, o echipă a rețelei de socializare le va „marca” pentru a preveni publicarea sau republicarea lor. Potrivit sursei citate, Facebook va păstra pentru o scurtă perioadă fotografiile după care vor fi șterse.

Care sunt singurele persoane care nu pot fi blocate pe Facebook

Un purtător de cuvânt al Facebook a spus că Marea Britanie, Canada și SUA ar urmă să participe și ele la acest program. "Revenge porn" este un fenomen mondial. Nu mai puțin de 2% dintre americanii utilizatori de internet i-ar fi căzut victime, potrivit unui studiu.

Comentarii