facebook-news-feed

Ai grijă ce postezi! Facebook a şters zeci de mii de conturi!

Facebook a șters mii de conturi din și a revizuit fluxul său de știri în încercarea de a combate fenomenul „fake news”. Compania a fost criticată masiv în ultima vreme pentru că permite răspândirea știrilor false în feed.

Facebook a şters mii de conturi în Marea Britanie, după ce în campania prezidenţialelor din Statele Unite, mulţi au spus că Facebook a tolerat ştirile false, care au inclinat balanţa în favoarea unui candidat, Donald Trump. Pentru că şi Marea Britanie se pregăteşte de alegeri, Facebook a luat măsuri ca povestea de peste ocean să nu se mai repete. 

 

Facebook a anunțat o nouă strategie pentru contracararea știrilor false în Marea Britanie, cu numai o lună înainte ca britanicii să meargă la urne. Potrivit companiei, a fost introdusă o tehnologie care permite o mai bună identificare a conturilor care răspândesc mesaje tip spam sau știri false. Printre metodele folosite  se află depistarea tiparelor celor care publică în mod repetat aceleași lucruri. Astfel, au fost șterse „zeci de mii” de conturi.

Directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, a încercat inițial să minimizeze problema știrilor false susținând că acestea reprezintă doar o fracțiune din ceea ce apare pe site. Însă în lunile recente a introdus o serie de inițiative, inclusiv restricționarea reclamelor la site-uri "fake news", furnizarea de ponturi utilizatorilor privind depistarea știrilor false și amplasarea unor alerte în dreptul subiectelor controversate.

Comentarii