top3-clipuri-you-tube

TOP 3 cele mai vizualizate clipuri din istoria YouTube | VIDEO

Videoclipul cântecului "Gangnam Style", lansat de rapperul sud-coreean Psy în 2012, care a deținut timp de mulți ani recordul absolut de difuzări pe YouTube, a reușit să depășească pragul de 3 miliarde de vizualizări. Totuşi, nu acesta este cel mai vizualizat clip pe YouTube.

Videoclipul "Gangnam Style" a fost lansat în iulie 2012, iar stilul de dans al rapperului Psy a devenit ulterior un veritabil fenomen social, fiind copiat de mulți fani pe această platformă online, dar și un subiect intens dezbătut pe rețelele de socializare. A fost și unul dintre primele cântece care au popularizat la nivel internațional fenomenul "K-pop", un stil muzical asiatic, ce încorporează diferite genuri, în care punerea în scenă și figura "protagonistului" ocupă locul central. Chiar dacă s-a bucurat de un succes uriaş, "Gangnam Style" este abia pe locul 3 în clasamentul vizualizărilor pe YouTube.

Pe poziţia a doua se află Wiz Khalifa & Charlie Puth cu  "See you again", melodie inclusă pe coloana sonoră a filmului Fast & Furious 7. Ea a depăşit 3,2 miliarde de vizualizări. 

Pe primul loc în topul elor mai vizualizate videoclipuri din istoria YouTube se află Luis Fonsi & Daddy Yankee cu "Despacito", piesa-fenomen a anului 2017. Ea a trecut de 4,4 miliarde de vizualizări. Meritul e cu atât mai mare cu cât melodia a fost urcată pe YouTube pe 12 ianuarie 2017. Deci aceste cifre au fost atinse în mai puţin de un an.

 

Comentarii