revolta-in-lumea-muzicii-pentru-ce-vor-protesta-artistii-in-timpul-galei-de-decernare-a-premiilor-grammy

Revolta in lumea muzicii: Pentru ce vor protesta artistii in timpul galei de decernare a Premiilor Grammy

Numerosi artisti vor protesta duminica, in fata Staples Center din Los Angeles, in timpul galei de decernare a Premiilor Grammy, fata de decizia luata de The Recording Academy de a suprima 31 de categorii de premii, in special dedicate minoritatilor etnice.

Organizatorii acestui protest au anuntat miercuri ca se asteapta ca numerosi muzicieni si fani care iubesc muzica latino-jazz, gospel si blues sa li se alature si sa participe la un concert, conceput ca o alternativa pentru gala Grammy Awards 2012.

Aproximativ 23.000 de persoane au semnat o petitie prin care au cerut The Recording Academy sa acorde din nou premii Grammy in categoria "Native American and Hawaiian Music" si sa anuleze suprimarea categoriilor "Latin-jazz", "Gospel", "R&B si Blues".

Paul Simon, Carlos Santana, Bonnie Raitt si Bobby Sanabria se numara printre zecile de artisti care au denuntat in mod public decizia organizatorilor galei Grammy. Muzicienii au spus ca decizia de reducere a numarului de categorii premiate cu Grammy va dauna carierelor lor din punct de vedere financiar si va cauza o diminuare a perceptiei pe care publicul larg o are despre muzicienii apartinand unor comunitati etnice minoritare.

Robert Sax, purtatorul de cuvant al organizatorilor protestului, a precizat ca acest protest va avea loc in fata cladirii Staples Center din Los Angeles, unde va avea loc gala Grammy Awards 2012. Multe staruri de prim calibru, precum Rihanna, Bruce Springsteen, The Beach Boys si Tony Bennett, vor fi prezente pentru a canta la eveniment.

Protestatarii vor participa apoi la un concert special - Not Those Awards All-Star Latin Jazz Jam - organizat intr-un club din Los Angeles, unde vor canta printre altii, Oscar Hernandez, premiat cu Grammy, John Santos si Bobby Matos.

"Organizam acest concert pentru a le reaminti iubitorilor de muzica toata aceasta muzica minunata care a fost eliminata de la gala Grammy. Vreau sa il citez pe Frank Sinatra, care a spus la prima editie a premiilor Grammy, in 1959: 'Tineti minte, aceste premii se acorda pentru excelenta, nu pentru popularitate lire", a declarat muzicianul de latin-jazz Bobby Matos.

Organizatorii galei Grammy au anuntat, in aprilie 2011, ca vor reduce numarul categoriilor de premii de la 109 la 78, incepand cu editia din 2012, intr-o incercare de revizuire capitala a evenimentului cu scopul de a reduce structura exagerat de "umflata" a acestuia. Ei au spus, totodata, ca restructurarea era necesara pentru a mentine "prestigiul celor mai mari premii ce sunt acordate de profesionistii din industria muzicala".
 

Comentarii