linkon-park-concert-tribut-chester-bennington

Momente emoţionante la Linkin Park & Friends – concertul tribut pentru Chester Bennington

Linkin Park a revenit pe scenă pe 28 octombrie, pentru prima oară după ce solistul trupei, Chester Bennington, a plecat dintre noi. Mike Shinoda, Dave „Phoenix” Farrell, Rob Bourdon, Joseph Hahn și Brad Delson au pregătit cel mai emoționant show din istoria Linkin Park pentru a-l onora pe Chester.

Și-au invitat prietenii muzicieni să li se alăture pe scenă și astfel a rezultat un concert unic, ce a avut loc la Hollywood Bowl din Los Angeles, în fața a peste 17.000 de spectatori veniți din toate colțurile lumii și milioane de fani care au urmărit transmisiunea directă pe canalul de YouTube al trupei.

Membrii ai trupelor Blink-182, System of a Down, No Doubt, ONE OK ROCK, Korn, Echosmith, Bring Me The Horizon, Ryan Shuck și Amir Derakh din trupa lui Chester – Dead by Sunrise, dar și Kiiara, Alanis Morissette, Machine Gun Kelly, Julia Michaels ori Steve Aoki, sunt doar câteva dintre numele cu care băieții au împărțit scena pentru a celebra viața și muzica lui Chester.

Li s-au alăturat U2, Metallica, Thirty Seconds to Mars, Duff McKagan, Sir Paul McCartney și artistul preferat al lui Chester din totdeauna, Dave Gahan de la Depeche Mode, prin mesajele înregistrate și proiectate pe ecrane.

Chester Bennington a filmat "Carpoole Karaoke" cu 6 zile înainte de a muri (VIDEO)

Vocea lui Chester a răsunat aseară din nou, pe piesa New Divide, pe care trupa a performat-o live în paralel cu imaginile și vocea lui înregistrate la concertul susținut de Linkin Park pe aceeași scenă, în septembrie 2014. La 8 zile după deces, fondatorul trupei, Mike Shinoda, a compus piesa „Looking For An Answer” dedicată lui Chester și interpretată în premieră la show-ul tribut, doar cu voce și pian.

Pe scenă a urcat și soția lui Chester, Talinda Bennington, pentru a ține un discurs la microfonul la care solistul obișnuia să cânte, decorat acum cu o ghirlandă de frunze verzi și luminat de un spot. I-a mulțumit soțului său pentru familia și copiii pe care îi au împreună, pentru „frații și surorile sale”, așa cum i-a numit pe băieții din trupa Linkin Park și pe soțiile acestora.

"Este timpul să recunoaștem că sănătatea mintală este la fel de importantă ca cea fizică. Este misiunea mea să facilitez accesul către resursele necesare prevenției suicidului și în amintirea lui Chester să salvăm cât mai multe vieți. În ultimele 14 săptămâni, v-ați susținut și ridicat unii pe alții. Voi m-ați ridicat și pe mine. Voi i-ați ridicat și pe copiii mei, prin memorialele organizate la nivel mondial și prin sprijinul pe care ni-l acordăm zi de zi pe Twitter, ca o adevărată familie, împărțind dragoste prin hashtagurile #MakeChesterProud și #FuckDepression!”, a declarat Talinda Bennington.

Concertul integral îl poţi vedea în video de mai jos.

MAI CITEŞTE: Ultima fotografie a lui Chester Bennington înainte de a se sinucide

Comentarii