lana-del-rey-thom-yorke-header

Lana del Rey a fost dată în judecată de Radiohead! Este acuzată că a plagiat piesa "Creep"

Lana Del Rey a anunţat că grupul rock Radiohead a demarat un proces prin care solicită să fie recunoscut ca autor al unuia dintre cântecele sale, din cauza unor asemănări pe care le-ar avea cu unul dintre cele mai cunoscute single-uri din repertoriul grupului britanic, celebrul single "Creep".

Mai precis piesa "Get Free" a cântăreţei seamănă foarte mult cu "Creep". Melodia este inclusă pe noul album al artistei, intitulat "Lust for Life". Acordurile de chitară sutn aproape identice cu cele din "Creep", iar tempo-ul asemănător.

Cântăreaţa a confirmat informaţiile despre existenţa acestui proces, după dezvăluirile făcute de tabloidul britanic The Sun, afirmând că ea le-a propus muzicienilor britanici o soluţie de compromis, însă ei doresc să fie creditaţi cu drepturi depline pentru "Get Free".

lana-del-rey-splash

foto Splash

"Am oferit până la 40% (pentru încasările obţinute de piesă, n.r.) în aceste ultime luni, însă ei nu acceptă decât 100%", a declarat cântăreaţa americană pe Twitter. "Avocaţii lor s-au arătat implacabili, aşadar vom regla această chestiune la tribunal", a mai adăugat Lana Del Rey.

MAI CITEŞTE: EXCLUSIV | Cum răspunde Mihail la acuzaţiile de plagiat, privind piesa "Who You Are"

Comentarii