mihail-header

EXCLUSIV | Cum răspunde Mihail la acuzaţiile de plagiat, privind piesa "Who You Are"

Cu siguranţă, unul dintre hiturile acestei veri este şi "Who You Are" a lui Mihail. În doar două luni de la postarea pe YouTube, clipul a depăşit 7,5 milioane de vizualizări. Tot acolo s-a creat o adevărată polemică în legătura cu melodia şi clipul.

Mulţi dintre cei care au văzut clipul şi au auzit piesa au spus că acestea se apropie foarte mult de "Lotus Flower" a celor de la Radiohead. Unele puncte de vedere sunt susţinute cu atâta patimă încât s-a ajuns în punctul în care unii useri le-au scris celor de la Radiohead că Mihail le-a furat piesa. Am vrut să aflăm şi punctul de vedere al lui Mihail cu privire la aceste acuze de plagiat. 

El recunoaşte că este fan Radiohead şi că de câte ori are ocazia merge să le vadă concertele. Mihail spune că mulţi au contestat originalitatea melodiei "Who You Are" în momentul când au văzut clipul. Începutul aduce mult cu cel al trupei Radiohead. "Eu cred că elementul cheie care i-a făcut pe oameni să mă acuze de plagiat a fost mişcarea de dans. E o mişcare contemporană pe care o folosesc mulţi în clipurile lor. De exemplu, Michael Jackson cu Moonwalk. El a făcut-o celebră, dar a fost inventată de alţii. Şi Justin Timberlake, Bruno Mars folosesc elemente ale altor artişti", a declarat Mihail, în exclusivitate pentru ProFM.ro.

Mihail a mai spus că această comparaţie cu Radiohead este forţată. Are un respect enorm pentru trupă, dar că el este departe de tot ceea ce înseamnă Radiohead. A mai adăugat că piesa "Who You Are" a fost compusă înainte să descopere melodia "Lotus Flower". "Ar fi tare să mă sune Thom Yorke de la Radiohead. Mi-ar plăcea, ce să zic, deşi cred că băieţii nu mă bagă în seamă. Sunt foarte departe de ei, sunt foarte realist. Îl iau ca pe un compliment. Ce fac oamenii aceia, cum o fac, sunt geniali", a mai adăugat Mihail. 

La un moment dat, Mihail a recunoscut că mişcările din clipul său au avut ca punct de inspiraţie cele din "Lotus Flower", dar că de aici până la acuzaţiile de plagiat este o cale foarte lungă. "La al doilea concert Radiohead eu am plâns cu sora mea. Îmi curgeau lacrimi la nişte piese pe care le iubesc foarte tare. Că e inspirat din clip, poate că da, recunosc", a încheiat Mihail. 

Iată de la ce a plecat toată această polemică. La prima vedere, dacă nu ai studii muzicale, ai putea spune că piesa lui Mihail aduce cu "Lotus Flower" de la Radiohead, dar acest verdict îl pot da în cunoştinţă de cauză doar cei care au studiat muzica. Oricum, iată cum arată şi sună cele două melodii.

MAI CITEŞTE: Mihail a vorbit prima dată de soţie şi copilul ţinut la secret! "Nu sunt divorţat oficial"

Comentarii