CENSORED-FACE

Top 10 filme interzise la TV, care merită văzute o singură dată

Există filme care au devenit cunoscute doar pentru că erau interzise la TV, iar lumea era disperată să le vadă. Altele sunt foarte bune, numai că scenele de violenţă şi sex explicite, nu au fost pe placul celor care stabilesc ce ar trebuit să intre pe TV şi la ce ore.

Asta nu înseamnă neapărat un lucru rău. Unele filme nu sunt potrivite pentru o anumită categorie de vârstă. Am făcut un clasament al filmelor care au fost interzise la TV. Ar fi foarte multe filme, dar ne-am oprit la zece.

10. The Exorcist (1973)

Acest film a fost lansat în 1973, într-o epocă plină de tabuuri şi mentalităţi nu foarte progresiste. Sunt atâtea scene dure în peliculă, că şi acum ne întrebăm dacă a fost bine ales momentul lansării. Parcă lumea nu era pregătită pentru o astfel de producţie horror, ca să nu spunem de groază. De fapt, poate că asta a fost ideea. Să şocheze. Şi a reuşit.

9. Eraserhead (1977)

Scenariul şi regia îi aparţin lui David Lynch şi cu asta te-am liniştit. Este singura chestie liniştitoare în legătură cu acest film. Dacă nu l-ai văzut până acum, pregăteşte-te de nişte imagini terifiante, deşi filmul a fost lansat când probabil tu te năşteai sau erai doar un proiect pentru părinţii tăi. Un copil mutant nou-născut este tema principală a acestei pelicule, dar povestea e mult mai complexă.

8. Audition (1999)

Din această listă nu putea lipsi acest film japonez care începe cu o poveste de dragoste şi continuă cu nişte scene terifiante. Îţi dăm un sfat: nu mânca înainte sau în timpul filmului. S-ar putea să regreţi că dai afară mancarea pe care ai plătit ceva bani. Nu este o peliculă scârboasă, ci şocantă şi dură.

7. Irreversible (2002)

La prima vedere, domnilor, când auziţi că există scene de sex cu Monica Bellucci, aţi fi tentaţi să credeţi că e neapărat de văzut. Da, e de văzut, dar o singură dată. Scena care te va şoca este cea în care Monica Bellucci este violată. E pe bune. A fost realizată cu soţul ei din acea vreme, Vincent Cassell. Altfel, nu credem că ar fi filmat vreodată acea scenă. 

6. Deadgirl (2008)

Cu siguranţă nu este un film pentru cei slabi de inimă. Este povestea a doi băieţi de liceu care găsesc o femeie dezbrăcată abandonată într-un spital. Dar, în loc să cheme poliția, băieții o ţin pentru ei. Nu îţi povestim mai mult pentru că nu vrem să te speriem definitiv.

5. Antichrist (2009)

Lars von Trier este genul de regizor pe care-l înţelegi, ori vei fugi toată viaţa de filmele sale. Catalogat de publicaţia The Sunday Telegraph drept "cel mai şocant film din istoria Festivalului de la Cannes", "Anticristul" a stârnit reacţii extreme în rândul criticii şi ale publicului, fiind puternic apreciat sau dimpotrivă, aspru criticat. Von Trier a mărturisit, în mai multe interviuri, că a început să lucreze la "Anticrist" înainte de a se reface după o depresie foarte puternică.

4. A Serbian Film – UNCUT (2010)

Filmul spune povestea unui actor de filme pentru adulţi retras, care primeşte o ofertă de nerefuzat. Aceasta se dovedeşte a fi mult mai întunecată decât pare la prima vedere. Actele sexuale la care trebuie să participe devin din ce în ce mai inumane, iar filmul va deveni din ce în ce mai greu de urmărit.

3. Martyrs (2008)

Nu este pentru cei slabi de înger. Cu un dram de zel religios și un pic de rupere a limitelor existentei umane, acest film te va ţine în priză, mai ales în scena finală în cazul în care "eroina" este bătută și jupuită, astfel încât ea să poată oferi o mărturie despre experiența după moarte.

2. Boogie Nights

Filmul are o distribuţie de zile mari, dar subiectul este atât de controversat încât nu prea vezi pelicula pe TV. Mark Wahlberg, Julianne Moore, Heather Graham, Burt Reynolds, Don Cheadle sunt printre protagoniştii producţiei. Filmul urmăreşte povestea unui tânăr care intră în industria filmelor pentru adulţi la sfârşitul anilor '70 şi începutul anilor '80. În acest film, mărimea chiar contează. Rămâne să vedeţi de ce.

1. Nymphomaniac

Este o trilogie marca Lars von Trier. Din nou o distribuţie de excepţie: Shia LaBeouf, Christian Slater, Uma Thurman, Charlotte Gainsbourg etc. Este un jurnal erotic al unei femei din perioada adolescenței, până la vârsta de 50 de ani. Mai precis, până în momentul în care este găsită leșinată, în pădure, de către un bărbat. Aceasta i se confesează ulterior. Sper să rezişti până la finalul filmului.

MAI CITEŞTE: 5 filme pe care nu ar trebui să le vezi cu babacii

Comentarii