vineri-13-laba-iepure

Picior de iepure purtat în portofel. Ascultătorii ProFM ne-au spus cele mai ciudate superstiţii pentru...

Este vineri 13. iar acest lucru îl simţi imediat de cum ieşi din casă. Zăpadă pe trotuare, străzi, în staţiile RATB, adică peste tot. Vineri 13 pică destul de rar, dar nu puteam rata ocazia să nu vorbim despre superstiţiile dintr-o astfel de zi.

Matinalii ProFM, GreeG şi Onuc au făcut o listă cu cele mai ciudate superstiţii și au ajuns la piciorul de iepure. Un copil născut într-o zi de vineri 13, se spune că nu va avea noroc în viaţă. Totuşi, pentru a scăpa de ghinion, acel copil trebuie să poarte cu el un picior de iepure. Iepurele trebuie să fie vânat la miezul nopţii de un fermier saşiu. Ne-a fost greu să credem că în 2017 mai există oameni care respectă acest ritual. Există. Dumitriţa din Ploieşti a sunat la ProFM şi a povestit in direct de ce poartă cu ea piciorul de iepure. „Sunt născută într-o zi de 13 ianuarie. Da, port cu mine un picior de iepure. Îl am în portofel şi îi port cu mine mereu. De fapt, este o labă de iepure. De 24 de ani am acest picior de iepure cu mine, de când m-am născut. Povestea începe de la mama. Era la facultate când au apucat-o durerile dinaintea naşterii. Nu ştiu dacă a fost superstiţie sau nu, dar în acel moment profesoara i-a dat un picior de iepure şi de atunci îl port cu mine.”

Au mai fost şi alţi ascultători ProFM care au povestit în direct superstiţiile pe care le au, dar Dumitriţa ne-a surprins cu piciorul de iepure pe care îl ţine în portofel de atâţia ani.

Comentarii