whiskey-fals-chinez

Ce ţeapă şi-a luat! A plătit 8.500 de euro pentru un pahar de whisky fals! Cum s-a terminat povestea

Whiskyul Macallan din 1878 din care un chinez a degustat în luna august un pahar care l-a costat 8.589 de euro într-un hotel din stațiunea de sporturi de iarnă Saint-Moritz era un fals.

Contactat în mai multe rânduri de presă, Hotelul Waldhaus care i-a vândut clientului său această băutură nu a răspuns, dar a publicat joi pe pagina sa de Facebook un articol al site-ului de informații elvețian. Acest hotel are în incinta sa un bar numit "Devil's Place", înscris în Guinness Book pentru colecția sa fără echivalent de tipuri de whisky. Acesta propune circa 2.500 de tipuri de whisky, care se vând la prețuri între șapte și 9.999 de franci elvețieni pentru o doză de doi centilitri.

La începutul lui august, barul i-a vândut unui amator chinez de whisky un pahar din acest Macallan, după ce a deschis sticla special pentru el. Prețul exorbitant al celor doi centilitri din această băutură a atras atenția criticilor, care s-au întrebat dacă sticla este autentică. Potrivit 20minuten.ch, a fost realizată o expertiză de laboratorul scoțian specializat Rare Whisky 101, consultat cu regularitate cu prilejul vânzării la licitație a whisky-ului. S-a dovedit că băutura degustată de client era de fapt un whisky fabricat aproape un secol mai târziu, între 1970 și 1972.

Pentru a corecta greșeala, directorul hotelului, Sandro Bernasconi a călătorit până la Beijing pentru a-i returna banii clientului păgubit și a arăta că elvețienii sunt oameni cinstiți "care nu își înșală clienții", potrivit site-ului de informații care publică o fotografie cu cei doi bărbați și un bon de returnare a sumei de 9.999 de franci elvețieni.

Comentarii