paris-hilton-britney-spears-selfie

Paris Hilton spune că ea şi Britney Spears au inventat selfie-urile. Cum au râs internauţii de ele

"Acum 11 ani, eu și Britney am inventat selfie-urile", a scris Paris Hilton, după ce a publicat două fotografii pe Twitter, făcute în 2006.

Mai mulţi internauţi au ironizat-o după această afirmaţie şi i-au comentat ironic la postarea de pe Twitter. Paris Hilton ar trebui să ştie că selfie-ul are o vechime de aproximativ 167 de ani. Cel mai vechi selfie existent a fost făcut în 1839 și îi aparține lui Robert Cornelius, care a efectuat fotografia lângă magazinul lui de lămpi din Philadelphia.

primul-selfie-robert-cornelius-getty

foto Guliver / Getty Images

În poză, bărbatul, care avea 30 de ani atunci, pare ușor nesigur, el neștiind dacă fotografia va ieși. Potrivit tehnologiei de la acea vreme, bărbatul ar fi stat la poză nemișcat timp de 15 minute. Înainte de Kim și Kyle Kardashian, care au dus să selfie-urile din baie la nivel de "artă", Frank Sinatra a fost primul care a făcut acest lucru.În 1938, Frank Sinatra avea 23 de ani și nu devenise încă faimos.

Cuvântul "selfie"a fost inventat în 2002 de Nathan Hope, care a publicat pe internet o poză cu buza sa accidentată și a scris: "scuzați focusul, voiam să fac un selfie". În 2013, "selfie" a fost declarat cuvântul anului de către Dicționarul Oxford.

MAI CITEŞTE: Aceasta este cea mai tare aplicaţie pentru selfie-uri